Hlavní obsah

Premiéru slavily před 10 let a jeden dal světu vévodkyni

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co se dělo ve světě showbyznysu před deseti lety? Zemřely dvě ženy, které milovaly černé linky: Elizabeth Taylor (†79) a Amy Winehouse (†27), řešil se nejdražší rozvod v historii, když se Arnold Schwarzenegger (73) přiznal k nemanželskému dítěti, a konala se i královská svatba. Začali se natáčet Kravaťáci a další skvělé seriály.

Článek

Psal se rok 2011 a ženy, které dnes mají za manžele britské královské bratry, si žily každá svůj sen. Jedna se chystala říct ano svému princi a stát se manželkou následníka trůnu. Druhá dostala životní roli v seriálu, díky které se stala veřejně známou osobností. Seriál Kravaťáci dal světu Meghan Markle.

Víte, jaké další pecky na pokračování měly před deseti lety premiéru? Všechny patří k velmi oblíbeným a oceňovaným. Najdete tu příběhy detektivní, ultra vtipné i pěkně napínavé.

Kravaťáci 

Mike nikdy nedokončil právnickou školu, ale v zákonech se vyzná jako málokdo. Je velmi inteligentní a má fotografickou paměť. Harvey je jeden z nejlepších právníků v New Yorku a hledá spolupracovníka, který by měl mít za sebou Harvard, ale co už. Mike nastoupí do jeho firmy a kromě toho, že společně vyhrávají jeden případ za druhým, zvětšuje se počet lidí, kteří znají jejich tajemství. Vedle právnických kauz se v seriálu řeší i vztahy. Třeba ten Mika a Rachel Zane, kterou hrála Meghan Markle. Do této role byla obsazena mimo jiné díky tomu, že mezi ní a Patrickem J. Adamsem fungovala skvělá herecká chemie.

Foto: Profimedia.cz

Právní kancelář mění jméno podle toho, kdo v dané sérii zvládl nejlépe boj o moc. Hlavní postavy bojující o přízeň diváků jsou zleva: Louis Litt (Rick Hoffman, 50), Jessica Pearson (Gina Torres, 51), Harvey Specter (Gabriel Macht, 49), Michael James Ross (Patrick J. Adams, 39), Rachel Zane (Meghan Markle, 39) a Donna Paulsen (Sarah Rafferty, 48) Foto: Profimedia.cz

Terapie

Jeden z prvních seriálů z produkce HBO se odehrává v prostředí ordinace psychologa Marka Pošty (Karel Roden, 58), kterého v průběhu jednotlivých dní pravidelně navštěvuje několik různorodých pacientů. Výjimečný je psychologickou hloubkou, nebojí se otvírat i tabuizovaná témata, a jednotlivé postavy jsou skvěle propracované. Navíc je ztvárnily české herecké špičky. A tak na gauč u psychologa usedli mimo jiné Lukáš Hejlík (41) jako bývalý voják s traumatem z Afghánistánu nebo Ivana Chýlková (57) a Jenovéfa Boková (28) jako matka s dcerou, které chtějí vyřešit svůj nezdravý vztah.

Foto: Profimedia.cz

Seriál oceňovala kritika i diváci, samotní herci si pochvalovali nezvykle vysoké honoráře a nadstandardní pracovní podmínkyFoto: Profimedia.cz

Ve jménu vlasti

Carrie je špičková agentka CIA, která se specializuje na boj proti terorismu. Nicholas Brody (Damian Lewis) je americký voják, který byl osm let držen v zajetí al-Káidou. Teď byl osvobozen a vrací se do vlasti jako hrdina. Jenže ona má podezření, že byl zlomen a stal se teroristou. Špionážní seriál patří k nejoceňovanějším a největší zásluhu na tom má představitelka agentky s bipolární poruchou, Claire Danes , která dokázala svoji šílenou a nepředvídatelnou, ale za pravdu bojující hrdinku zahrát na jedničku.

Foto: Profimedia.cz

Ústřední čtveřice silných charakterů: Saul Berenson, velitel blízkovýchodní divize CIA, přítel a rádce Carrie (Mandy Patinkin, 68), Carrie Mathison (Claire Danes, 41), elitní agent CIA s povolením zabíjet Peter Quinn (Rupert Friend, 39) a Nicholas Brody (Damian Lewis, 49)Foto: Profimedia.cz

Lovci zločinců

V reakci na události 11. září 2001 vytvořil miliardář a počítačový genius Harold Finch pro vládu stroj, který na základě dostupných dat dokáže předvídat teroristické útoky. Stroj ovšem generuje i data o lidech, kteří se mají zaplést do „obyčejného“ zločinu, ať už jako oběti nebo viníci. Ale vládu to nezajímá… Osloví tedy bývalého agenta CIA Johna Reese a společně se vydají po stopě podezřelých čísel pojištění. Samozřejmě brzy neuniknou pozornosti policie, CIA i hackerů.

Foto: Profimedia.cz

Tajnůstkář a IT expert Harold Finch (Michael Emerson, 66) se cítí nejlépe za počítačem. Na akci v terénu najme proto Johna Reese (Jim Caviezel, 52)Foto: Profimedia.cz

Most

Přesně uprostřed mostu spojujícího dánskou Kodaň a švédské Malmö je nalezena mrtvola a zločin začínají řešit bodrý a empatický Dán Martin, který má trochu problémy s věrností, a chladná Švédka Saga se znaky Aspergerova syndromu. A tito dva na první pohled absolutně rozdílní vyšetřovatelé utvoří dokonalý kriminalistický tým. Vydávají se po stopě pachatele, který má v plánu svými činy upozornit na neduhy společnosti. Seriál se dočkal několika sérií i dvou remaků, amerického a francouzsko-britského.

Foto: Profimedia.cz

Seriálu vévodí Saga Norén (Sofia Helin, 48) a Martin Rohde (Kim Bodnia, 55) a jejich dialogy. Martin: Máš ráda včely? … Saga: Nevím, nepřemýšlela jsem nad tím. … Martin: Albert Einstein řekl, že jestli včely vymřou, tak do čtyř let vyhyneme. … Saga: Bez kyslíku bychom vymřeli do čtyř minut. Ale proto ho nezačnu mít rádaFoto: Profimedia.cz

Pomsta

Když se do malebného městečka Hamptons přestěhuje tajemná Emily, nikdo netuší, že tahle žena tu vyrůstala, ale jmenovala se Amanda. Její otec byl však obviněn místní honorací, rodinou Graysonových, pro které pracoval, ze zrady a ve vězení je posléze zavražděn. Jeho holčička zasvětila život pomstě a nedá pokoj, dokud nezničí všechny, kteří měli na zmařeném osudu jejího táty podíl. Seriál plný intrik, rozmotávání minulosti a dvou odhodlaných žen, které jsou schopné kvůli záchraně nejbližších naprosto čehokoli.

Foto: Profimedia.cz

Victoria Grayson (Madeleine Stowe, 62 vlevo) tuší, že Emily Thorne (Emily VanCamp, 34) má tajemství a nelíbí se jí, že její syn Daniel (Josh Bowman, 32) se do záhadné blondýnky zamiloval. Pikantní je, že Emily a Josh se do sebe zamilovali i ve skutečnosti a jsou manželéFoto: Profimedia.cz

2 $ocky

Tmavovlasá Max (Kat Dennings, 34) nikdy nezažila, jaké to je být bohatá. Caroline (Beth Behrs, 35) naopak měla vše, na co si ukázala, žila v přepychu. Jenže jednoho dne její táta skončil ve vězení, ona nemá ani floka a spí v metru. Najde si práci v bistru, kde Max dělá servírku, a stanou se z nich kolegyně, posléze i spolubydlící, a nakonec i velké kamarádky a obchodní partnerky. Rozhodnou se totiž udělat díru do světa a otevřít obchůdek s cupcaky. Seriál je plný komických postav, které se neustále popichují, špičkují a ztrapňují.

Foto: Profimedia.cz

Dělat si legraci z majitele bistra, který se jmenuje Han a je malý (Matthew Moy, 36), Max a Caroline milují. Han: Možná vás to bude šokovat, ale tohle bistro je vše, co mám. … Max: To není pravda. Taky máte malý ručičky a nožičkyFoto: Profimedia.cz

Načítám