Hlavní obsah

Mezinárodní den bez kalhotek. Proč ven (ne)chodit naostro?

Foto: Sergei Mishchenko, Shutterstock.com

Foto: Sergei Mishchenko, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S nebo bez? Toť otázka! Minimálně dnes byste ale možná měly, milé dámy, do ulic vyrazit takzvaně naostro. Slaví se totiž Mezinárodní den bez kalhotek a důvodů, proč tenhle kousek oblečení nechat alespoň někdy doma, je hned několik. Ovšem má to samozřejmě i svá proti.

Článek

22. června je Mezinárodní den bez kalhotek, tedy den, kdy by si ženy skoro povinně měly užít „den volnosti“. Přestože jsou výhody chození naostro v letních měsících neoddiskutovatelné, pro většinu žen je to pořád jakési módní tabu. Proč? Pojďme si shrnout, v čem jsou výhody a jaká tu jsou rizika.

Tři důvody, proč chodit bez kalhotek

Tohle jsou neoddiskutovatelná pozitiva chození naostro. Třeba vás přesvědčí.

1. Je to zdravé

V létě sluníčko hřeje jako blázen, teploty se šplhají k astronomickým hodnotám a tělo na to reaguje. S vedrem bojuje především zvýšeným pocením. A právě intimním partiím vyšší produkce potu příliš nesvědčí. Hrozí vznik nejrůznějších opruzenin a zapářek (zvlášť když nosíte těsné spodní prádlo z umělých vláken) a ve vlhkém a teplém prostředí se až nehezky daří nejrůznějším infekcím.

Když vyrazíte ven naostro, tak větráte a těmto možným nepříjemnostem předcházíte. Podle řady odborníků by tak minimálně ženy, které trpí na nejrůznější kvasinkové infekce a podobné gynekologické potíže, měly v létě chodit bez kalhotek co nejčastěji.

2. Je to pohodlné

Sehnat dobře padnoucí spodní kalhotky není snadné. A tak má někdy asi každá žena trable se zaříznutou látkou, se špíčky, které „vyrobí“ těsnější gumička v pase či na bocích, nebo s prosvítajícím či rýsujícím se spodním prádlem.

Když jdete bez kalhotek, nic z toho vás netrápí. Nikde nic neleze, nepřekáží, nevykukuje. Žádné přehrabování v šuplíku a přemýšlení, které kalhotky se hodí pod vybrané šaty, a podobně. Prostě jen tak vyrazíte. A někdy je pohodlí vážně k nezaplacení!

3. Je to sexy

Nebudeme si nic nalhávat, jít ven naostro je sexy! Víte to vy, a i když si to nechcete přiznat, vaše podvědomí se oklamat nedá. Budete se cítit přitažlivě a atraktivně, což váš sex-appeal rozhodně posílí. A když to prozradíte i svému protějšku? Budete se divit, co to s ním udělá. Jako předehra je rande bez kalhotek prostě záruka jistoty!

Foto: vasanty, Shutterstock.com

Jaké kalhotky vybrat, aby se hodily pod šaty, které si dneska hodlám vzít na sebe?Foto: vasanty, Shutterstock.com

Tři důvody, proč nechodit naostro

Nebylo by fér nepřiznat, že i chození bez kalhotek má svá úskalí. Tady jsou tři z nich.

1. Pozor na trapas

Nejspíš by vás nenapadlo vyrazit si naostro v minišatech pod zadek nebo v kratinké sukýnce, ale i v delších kouscích tu je riziko nějakého trapasu. Vždycky můžete upadnout, může zafoukat rozverný větřík nebo si nedáte pozor při vystupování z auta...

Takže když jdete ven, musíte být trochu ostražitější a hlavně přemýšlejte, jaké aktivity máte na programu. Jít naostro se rozhodně nevyplácí, třeba když máte namířeno na pouť či na taneční parket.

2. Zdraví v ohrožení

Jak už bylo řečeno, chození bez kalhotek má zdravotní výhody, ale jsou tu i rizika. Větrání je prospěšné, ovšem ne vždy a všude. Jestli máte namířeno do nějakého prašného či podobně rizikového prostředí, vyplatí se si kalhotky raději vzít. Stejně tak na tuto volnost zapomeňte, pokud víte, že budete sedět na chladném povrchu nebo někde, kde táhne. Chráníte tím své intimní partie před nastuzením a případnou nečistotou, která může způsobit nepříjemné zdravotní obtíže.

A asi není nutné zdůrazňovat, že naostro se chodí jen v šatech či sukních, rozhodně ne v kalhotách z tuhých materiálů. Zbytečně byste riskovaly různé odřeniny, otlačeniny a podobně!

3. Není to pro každého

Pokud se na chození bez kalhotek necítíte, nelámejte to přes koleno. Možná jste stydlivější než většina žen nebo máte nějaké fyzické nedokonalosti, které vám prádlo pomáhá maskovat? V takovém případě opravdu nemá cenu jít sama proti sobě. Vyrazit ven naostro má vaše pohodlí zvýšit, nikoli vás dostat do stresu!

Foto: BlueSkyImage, Shutterstock.com

Kalhotky patří k intimní dámské výbavě a dokážou být pořádně sex. Ale bez nich jste ještě svůdnějšíFoto: BlueSkyImage, Shutterstock.com

Když už byla řeč o kalhotkách a chození naostro, neměly bychom zapomínat ani na horní část těla. Znáte 6 důvodů, proč je dobré chodit bez podprsenky?

Související témata:

Načítám