Hlavní obsah

Proti nudě: Autokino, běh pro dobrou věc i Zrazená koruna

Foto: Real_life_Studio, Shutterstock.com

Foto: Real_life_Studio, Shutterstock.com

Reklama

S postupně končícími opatřeními a sluníčkem, které nabírá na síle, se hned plánuje program pro celou rodinu lépe. Mnozí již stihli shodit zimní srst a nechat si promasírovat ztuhlý krk. Co podniknout o víkendu a v následujícím týdnu? Inspirujte se!

Článek

Opatrně, s nadšením, ale i pokorou... Tak by se dalo popsat plánování programu po dlouhém období, kdy jsme mohli jen velmi málo. Člověk si hned víc váží, že může do muzea a že dětem může slíbit celodenní návštěvu zábavního parku. Proto s nadšením hledáme zajímavé tipy, a jestli víte o skvělé akci, která se v nejbližších dnech koná ve vašem okolí, inspirujte se navzájem v diskusi.

AutoKino Ledárny

Do běžného kina se ještě nemůže, ale co zkusit autokino? Jedno se otevřelo v pražském Braníku v prostoru bývalých ledáren. Spojte filmový a kulinární zážitek a vyrazte do prvního pražského gastrokina. Co program AutoKina Ledárny nabídne? Filmovou klasiku, novinky pro široké publikum i artové lahůdky pro náročnější diváky. V příštím týdnu se můžete těšit na kultovního Posledního skauta (1991) či 12 opic (1995) a dobroty si objednáte z menu podolského Restu, v nabídce jsou kalamáry, burgery...

Foto: Viktor Birkus, Shutterstock.com

Kulturní akce mají novou podobu, ale své kouzlo neztratilyFoto: Viktor Birkus, Shutterstock.com

Charitativní běžecký závod

Běháte pro radost, pro kondici, pro lepší křivky? A co vyběhnout pro dobrou věc? V neděli 9. května se vrací charitativní běh Wings for Life World Run. Podpoří nadaci, která se zabývá výzkumem léčby poranění míchy, a už poosmé se tu spojí profesionální, amatérští i handicapovaní sportovci. Letos sice poběží každý sám, ale přitom poběží s celým světem, protože bude propojen přes globální platformu. Mezi aktivními účastníky nebudou chybět ani slavní sportovci, třeba Eva Samková (28), Vavřinec Hradilek (34) nebo Markéta Davidová (24).

Foto: Real_life_Studio, Shutterstock.com

Letos nezískáte krásný zážitek z hromadné akce, ale běžet pro dobrou věc je stejně nejlepší pocitFoto: Real_life_Studio, Shutterstock.com

S dětmi do zábavního parku

Hledáte místo, kde se potěší celá rodina a je tu celý den co dělat? Zábavní park. A nejlépe takový, který je v přírodě. Oblíbený Park Mirakulum ve středočeských Milovicích nabízí na deseti hektarech nápadité herní prvky: tobogány, lanová centra, lesní hřiště, obří trampolíny i kontaktní zoo. A milovníci tanků můžou vláčkem popojet do sousedního Tankodromu. Tenhle ráj vybudoval Jiří Antoš, náš Muž měsíce.

Ve Farmaparku Soběhrdy si zase přijdou na své milovníci živočišné říše – uvidíte tu velbloudy, klokany, pštrosy, buvoly a dalších skoro 250 zvířat. A děti se tu vyřádí na trampolínách, klouzačkách, v lanovém centru, vyzkoušejí traktůrky a užijí si vodní hrátky.

Foto: Profimedia.cz

V zábavních parcích se vyřádí malí i velcíFoto: Profimedia.cz

UPM otvírá a je zdarma

Uměleckoprůmyslové museum v Praze otvírá 11. května a až do konce měsíce nabízí vstupné zdarma. Navštivte zábavnou výstavu Mezi kýčem a akademií, která představuje využití tiskařské techniky chromolitografie při tvorbě plakátů, reklamních tisků a třeba svatých obrázků. Nebo se necháte nalákat na výstavu 100 let grafické školy v Praze, která dokumentuje historii slavné Hellichovky od jejího založení v roce 1920 až po současnost?

Foto: upm.cz

Už víte, proč se chromolitografii říká barvotisk? Využijte možnosti prohlédnout si parádní výstavy zdarma!Foto: upm.cz

Zrazená koruna

Andrew Morton (68) je britský publicista, který má na kontě biografie hned několika členů královské rodiny a je opravdovým specialistou na korunu. Doporučujeme jeho strhující popis jednoho z nejzajímavějších příběhů historie královské rodiny. Nejenže se král Edward VIII. (1894–1972) z lásky k rozvedené Američance Wallis Simpson (1896–1986) vzdal trůnu a znepřátelil si příbuzné i obyvatelstvo, ale šokující je i napojení tohoto páru na Hitlera a německou aristokracii. Proč byl den, kdy Edward VIII. abdikoval, pro Británii nakonec šťastný, i když to tak původně nevypadalo?

Foto: Nakladatelství XYZ

Zrazená koruna, Andrew Morton, nakladatelství XYZ, 496 stranFoto: Nakladatelství XYZ

Kate jako Mare exceluje

V posledních letech neplatí, že je seriál především trochu pokleslá lidová zábava na pokračování. Naopak! Televizní stanice i streamovací služby se předhánějí, kdo natočí kvalitnější dílo. A skvělá je i novinka HBO Mare z Easttownu. Venku jsou zatím tři díly a divák u obrazovky sotva dýchá. Zásluhu na tom má mimo jiné i představitelka hlavní postavy Kate Winslet (45). Vedle vyšetřování vraždy mladé ženy se pokouší vybalancovat i svůj rodinný život. Bojuje o vnuka, denně se hádá s matkou a přes zahradu si novou rodinu zakládá její exmanžel.

Foto: Profimedia.cz

Na malém městě má každý svoje trápení a motiv k vraždě mělo víc lidí. Mare se musí vypořádat s vlastními démony a odhalit vraha. Na snímku Julianne Nicholson (49), která představuje nejlepší kamarádku hlavní hrdinky, a Kate WinsletFoto: Profimedia.cz

Až budete venku, možná se budete potřebovat trochu zahřát. Zahrajte si Cukr, káva, limonáda… Děti to budou milovat!

Reklama

Načítám