Hlavní obsah

Proti nudě: Noc divadel, tanec online a deskové hry

Foto: vida.cz

Foto: vida.cz

Reklama

Dny se krátí, brzy začne krásné adventní období a vy už možná pomáháte Ježíškovi s nákupem dárků. Místo vánočních trhů a večírků budete ale muset vymyslet náhradní program. A s tím vám moc rádi pomůžeme.

Článek

Těšili jste se na předvánoční čas plný milých setkání, večírků, svařáku na vánočním trhu a na kulturu mezi nákupem dárků? Jenže vstupenky na všechna divadelní představení nebo koncerty máte přesunuté na náhradní termíny, party jsou zrušené a čas trávíte převážně doma s nejbližšími... To sice znamená, že se všichni můžete zapojit do velkého úklidu a upéct třeba padesát druhů cukroví, ale taky si můžete udělat hezký čas s on-line divadlem, napínavou knížkou nebo stolními hrami.

Noc divadel on-line

Opatření proti šíření koronaviru mají dopad na mnoho oblastí života a kultura je jednou z nich. Naštěstí je tu on-line prostor, kde se s umělci můžete potkat. Virtuální program letos nabídne i osmý ročník Noci divadel, který se uskuteční v sobotu 21. listopadu a tématem je Divadlo a udr-život-elnost. Události a představení budou probíhat živě či ze záznamu a divadelní scény po celé republice se propojí virtuálním telemostem. Těšit se můžete na stream z pražského Národního divadla, Divadla v Dlouhé, Divadla Bolka Polívky, Divadla Husa na provázku nebo královéhradeckého Divadla Drak.

Foto: nocdivadel.cz

Noc divadel má mnohaletou tradici a umělci se rozhodli nepřerušit ji ani letosFoto: nocdivadel.cz

On-line taneční lekce

Co dělat pro duševní zdraví v této nesnadné době? Dopřejte si fyzický pohyb! Oblíbené taneční lekce Václava Kuneše (45) a dalších členů souboru současného tance 420People lze navštěvovat i on-line. Až do konce prosince můžete každé úterý v rámci lekcí popustit uzdu své fantazii i tělu. A jakmile to situace umožní, zvou vás tanečníci i do nového studia Maiselovka v centru Prahy na nejrůznější pohybové a taneční hodiny, workshopy a zajímavé kulturní akce.

Foto: 420People

Že se nemůže tančit v tělocvičně? Tenhle soubor vám předá tunu energie i on-lineFoto: 420People

Máte doma kutila Tima?

Jste nadšený kutil nebo máte doma malého vědátora, který by stále něco vymýšlel a konstruoval? Fascinuje vás šikovnost lidí, kteří dokážou vyrobit a vymyslet úplně geniální věci? Zábavní vědecký park VIDA! science centrum Brno pořádá v sobotu 21. listopadu již pátý ročník Bastlfestu neboli festivalu kutilství pro celou rodinu, a to v on-line studiu. Užijete si velkou zábavu, dostanete nejrůznější návody a spoustu inspirace a kromě nikterak složitého vyrábění se můžete těšit i na zajímavé rozhovory s kutily, na papírové modeláře, pletací dílnu nebo ukázku práce s 3D tiskárnami.

Foto: vida.cz

Inspirace na domácí tvoření se vždycky hodíFoto: vida.cz

Dilema

Napínavých knih není nikdy dost a britská autorka B. A. Paris (62) je sázka na jistotu. Nedávno vyšla její čtvrtá kniha Dilema, která se od předešlých liší: není to typický thriller, u kterého ani nedýcháte. Tento příběh je plný emocí. Jedná se o rodinné drama a odehrává se během několika málo dní. Livia a Adam mají za sebou mnoho společných let a ustáli i krizi. Těšili se na oslavu Liviiných čtyřicátin, ale ani jeden si ji však neužívá naplno, protože mají dilema, kdy říct své lásce krutou pravdu, která je zničí...

Foto: nakladatelství Motto

Dilema, B. A. Paris, nakladatelství Motto, 320 stranFoto: nakladatelství Motto

Jak se vyhnout válce Roseových?

Pamatujete populární film Válka Roseových (1989), kde se z rozvodu stala bitva? Že se manželství z počáteční pohádky změní v trochu jiný literární žánr, je bohužel věc poměrně běžná. A kniha Evy Ondřejové je praktický manuál rodinného práva pro širokou veřejnost. Své si zde najdou jak zamilované dvojice a snoubenci, tak i rozcházející se páry. Získáte lepší povědomí o právních důsledcích manželství a početí dítěte a zamyslíte se informovaněji nad tím, co od společného života čekáte. Budete vědět, co před svatbou probrat, jak chrání předmanželská smlouva a jak případný rozvod zvládnout finančně.

Foto: nakladatelství Universum

Jak se vyhnout válce Roseových aneb Právní minimum nejen pro manželství, Eva Ondřejová, nakladatelství Universum, 152 stranFoto: nakladatelství Universum

Ubongo

Zajímá vás hra pro všechny věkové kategorie (zhruba od pěti let), v níž rozhodně neplatí, že dospělí mají nad dětmi navrch? Zkuste deskovou hru Ubongo, kde budete řešit hlavolamy, trénovat postřeh, prát se s náhodou a snažit se o co nejlogičtější uvažování. Dostanete se do nitra černé Afriky, budete hledat poklady, usilovat o získání diamantů a skládat tvarované dílky do zadaného obrazce ve vymezeném čase. Pak totiž můžete zvolat vítězné Ubongo!

Foto: Albi

Ubongo lze koupit na eshopu AlbiFoto: Albi

A abyste prožili vánoční přípravy v klidu, zkuste už teď nastudovat rady od blogerek Mámami!

Reklama

Načítám