Hlavní obsah
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Vydejte se do Itálie, kde se jednoduchost vždy snoubí s vyváženou chutí. Stačí jen pár surovin a dokonalý houbový pokrm je na světě. Použít lze jak čerstvé úlovky z lesa, tak žampiony z obchodu nebo zahrádky.

15 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 250 g hub
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžičky italských bylinek
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/4 lžičky pepře
  • 2 špetky soli
  • 1,5 lžíce balzamikového krému
  • 2 lžíce čerstvých bylinek
Článek

Jsme národ houbařů, to je známá věc. Ale když nemáte zrovna chuť na smaženici nebo kulajdu, zkuste se inspirovat houbovým receptem od vyhlášených gurmánů – Italů. Tyto zapečené houby fungují jako vydatný předkrm nebo lehký oběd.

Postup

01.

Pokud zvolíte větší houby, pokrájejte je na menší kusy. Menší kloboučky (jako třeba žampionové) můžete ponechat v celku.

02.

Ve větší misce smíchejte utřený česnek, italské bylinky, sladkou papriku, olej, pepř, sůl a balzamiko. Do směsi naložte houby a nechte minimálně 30 minut, ideálně však přes noc marinovat. Poté je i s marinádou přendejte do zapékací misky a pečte asi 25 minut při 180 °C.

03.

Hotové houby posypejte čerstvými bylinkami dle libosti a podávejte třeba s křupavým domácím pečivem.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie774,67 kJ
Bílkoviny4,37 g
Tuky14,16 g
Sacharidy10,5 g
Sůl1,09 g
SAFA2,13 g
Vláknina3,34 g
Cukry7,74 g

Načítám