Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Televize Seznam

Foto: Televize Seznam

Krevety jsou vynikající, křehké, šťavnaté a rychle hotové. Udělejte si je spolu s Pavlem Berkym na víně a s česnekem. Trvá to jen chvíli a získáte výtečné lehké jídlo: teplý předkrm, skvělé pohoštění či dietní večeři.

30 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 250 g krevet
  • 1 ks šalotky
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 4 stroužky česneku
  • 80 ml bílého suchého vína
  • 80 g másla
  • 1/2 hrsti čerstvého koriandru
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Z krevet oddělte hlavy a sundejte skořápky. Ponechte jenom ocasní část. Hřbety krevet lehce nařízněte a vytáhněte střívka. Krevety omyjte a nechte zatím namočené v čisté studené vodě. Šalotku oloupejte a nakrájejte najemno.

02.

Ve větší pánvi rozehřejte 30 g másla a přidejte nakrájenou šalotku. Zamíchejte a nechte šalotku restovat. Když je šalotka měkká, přidejte do pánve očištěné krevety. Dejte pozor, aby všechny krevety ležely na dně pánve a nepřekrývaly se navzájem. Lehce je osolte a opepřete.

Tip: Jestli máte rádi pikantní pokrmy, můžete s dalšími surovinami přidat i kousek nasekané chilli papričky.

03.

Po minutě krevety otočte na druhou stranu, přilijte víno a přidejte najemno nasekané stroužky česneku. Vše pořádně promíchejte a počkejte, až se víno zredukuje na polovinu. Tento proces by neměl trvat déle než 1 minutu.

04.

Poté pánev z plotny odstavte a postupně přimíchejte zbylé máslo nakrájené na kostky. Nakonec krevety dochuťte nastrouhanou kůrou z jednoho citronu a nasekaným koriandrem.

Tip: Čerstvý koriandr můžete nahradit i petrželovou natí. Tento pokrm si nejlépe vychutnáte ještě teplý hned po sundání z plotny třeba s čerstvou domácí bagetou nebo jiným pečivem a dílkem citronu.

Reklama

Načítám