Hlavní obsah
4,7
(3)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Že se vám nechce v létě péct, ale honí vás mlsná? Vyzkoušejte bleskové nepečené čokokostky z rýžových chlebíčků, které vám nejen zachutnají, ale také osvěží, a to se v horkých dnech vždycky hodí.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 kusů
Na čokokostky:
  • 6 g rýžových burizonů
  • 100 g bílého jogurtu
  • 1 lžíce čekankového sirupu
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 vrchovatá lžíce arašídového másla
Na ozdobu:
  • 1 lžíce arašídového másla
  • 1 hrst mrazem sušených malin
Článek

Jednoduché na přípravu, bez lepku a zejména velmi chutné, takové jsou tyto nepečené čokokostky, které si zamilujete zejména v letních měsících. Uspokojí vaše chuťové pohárky a zároveň je ocení i příznivci rychlých fit receptů. Osobně doporučuji použít jako sladidlo čekankový sirup, doplníte vlákninu a zároveň ušetříte i nějaké ty kalorie - na rozdíl od jiných sirupů.

01.

Začněte tím, že rýžové chlebíčky rozdrtíte na menší kousky (stačí rukama).

02.

V míse smíchejte jogurt, čekankový sirup (ten můžete samozřejmě nahradit i jiným sladidlem jako med, datlový či javorový sirup), kakao a velkou lžíci arašídového másla.

04.

Směs následně utlačte do formy (15 × 15 cm) vyložené pečicím papírem. Na utlačenou směs můžete dále přidat arašídové máslo, které pomocí vidličky rozetřete po celém povrchu, a posypat ho mrazem sušenými malinami či jahodami.

05.

Takto připravenou formu dejte na 2 hodiny do mrazáku a poté ostrým nožem rozkrájejte na 12 menších čtverečků.

Máre rádi sladké, ale chcete něco jednoduchého? Zkuste nepečený tvarohový dort s jahodami nebo hrnkové ananasové řezy s pudinkem.

Načítám