Hlavní obsah

Nejlepší švestkové knedlíky: kynuté, bramborové, krupicové, spařené a třeba i z batátů. A dokonce i na plech!

Foto: Piotr Krzeslak, Shutterstock.com

Foto: Piotr Krzeslak, Shutterstock.com

Švestek se letos urodilo dost, aby zbylo do kompotu, na povidla, koláče – a také na knedlíky. Určitě máte nějaký svůj oblíbený recept, ale trocha inspirace nikdy neuškodí.

Článek

Švestky patří mezi nejoblíbenější ovoce na českých a moravských zahrádkách a receptů na jejich zpracování existují spousty. Ze sladkých asi vedou různé podoby švestkových knedlíků. Jestli si chcete rozšířit repertoár a naučit se je připravit i trochu jinak, než jste zvyklí, pojďte se inspirovat.

Nejlepší recepty na švestkové knedlíky

Milujete švestkové knedlíky? Pak určitě oceníte i netradiční variace receptu. Švestky jsou základem všude, ale těsto nemusí být jen kynuté – může být z brambor, batátů a třeba i z krupicové kaše. Dobrým a chutným nápadům se meze nekladou!

Načítám