Článek
Bílky je třeba vyšlehat ve vodní lázni, sníh pak bude daleko pevnější a vláčnější. Jen dejte pozor, aby se mísa přímo nedotýkala vařící vody – sníh se má ohřívat jen nad párou.
Postup
01.
Bílky se špetkou soli vyšlehejte do tuha. Pak mísu přesuňte nad vodní lázeň (hrnec s vroucí vodou) a postupně na páře k bílkům zašlehejte prosátý moučkový cukr. Vznikne pevný lesklý sníh, který tvoří špičky.
02.
Odstave z vodní lázně. Do sněhu stěrkou vmíchejte mandlovou mouku (jemně namleté mandle), strouhaný kokos a loupané nasekané pistácie. Vznikne hustá směs. Naložte ji do cukrářského sáčku a na plech vyložený pečicím papírem tvořte kokosky. Vložte je do trouby vyhřáté na 150 °C a pečte 10-15 minut. Pak je nechte v otevřené troubě na plechu zcela vychladnout.



