Článek
Růžová barv těsta dvěma kapkami gelového potravinářského barviva, ale klidně ho můžete vynechat.
Postup
01.
Nejprve v míse promíchejte sypké suroviny: mouku, cukr, pudinkové prášky a zarovnanou lžičku jedlé sody. Pak do mísy vyklepněte dvě spíše menší vejce, nakrájené máslo a dvě kapičky růžového gelového barviva. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte asi dvě hodiny v lednici odpočívat.
02.
Uleželé těsto rozválejte na plát tenký 2–3 mm a vykrajujte tvary. Polovinu s otvorem, polovinu plné. Skládejte je vedle sebe na plechy vyložené pečicím papírem.
03.
Cukroví vložte do trouby předehřáté na 170 °C 8–10 minut. Pak ho nechte zchladnout. Plné kousky namažte černorybízovým džemem a přiklopte kousky s otvorem. Naplněné je můžete poprášit moučkovým cukrem.



