Hlavní obsah
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Pudinkové cukroví je podobné lineckému. Těsto s příměsí pudinkových prášků je však tvárnější a hotové cukroví není třeba dávat rozležet. Navíc můžete výsledek ladit podle příchuti přidaného pudinku.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 plechy
Na těsto
  • 340 g polohrubé mouky
    1
  • 150 g moučkového cukru
  • 4 ks jahodového pudinkového prášku
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 ks vejce
    3
  • 180 g másla
    7
  • 2 kapky růžového potravinářského barviva
K promazání
  • 150 g džemu z černého rybízu
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Růžová barv těsta dvěma kapkami gelového potravinářského barviva, ale klidně ho můžete vynechat.

Postup

01.

Nejprve v míse promíchejte sypké suroviny: mouku, cukr, pudinkové prášky a zarovnanou lžičku jedlé sody. Pak do mísy vyklepněte dvě spíše menší vejce, nakrájené máslo a dvě kapičky růžového gelového barviva. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte asi dvě hodiny v lednici odpočívat.

02.

Uleželé těsto rozválejte na plát tenký 2–3 mm a vykrajujte tvary. Polovinu s otvorem, polovinu plné. Skládejte je vedle sebe na plechy vyložené pečicím papírem.

03.

Cukroví vložte do trouby předehřáté na 170 °C 8–10 minut. Pak ho nechte zchladnout. Plné kousky namažte černorybízovým džemem a přiklopte kousky s otvorem. Naplněné je můžete poprášit moučkovým cukrem.

Energetická hodnota celkem pro 1 plech
Energie8 291,32 kJ
Bílkoviny26,92 g
Tuky80,7 g
Sacharidy282,89 g
Sůl0,19 g
SAFA38,83 g
Vláknina6,15 g
Cukry98,17 g

Načítám