Hlavní obsah

Tlačenka z vajec

Hodnocení:
(66)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
3 hodiny
Náročnost
nízká

Každoroční povelikonoční maraton na téma „vařená vejce na tisíc způsobů“ začíná! Jestli se vám už přejedla jen tak s chlebem nebo plněná, vsaďte letos na tlačenku!

Ingredience pro:
2 tlačenky
  • 6 vajec natvrdo
  • 1 sklenice sterilované zeleniny
  • 1 lžíce sterilované kukuřice
  • 1 ks cibule
  • 150 g šunky
  • 200 g majonézy
  • 1 balení želatiny na vaječnou tlačenku
  • 1 lžička hořčice
  • sůl
  • pepř
Článek

Postup

Krok 1: Zeleninu slijte do nádoby a nálev dolijte vodou, abyste dohromady měli 200 ml tekutiny.

Krok 2: Vajíčka, zeleninu a šunku nakrájejte na kostičky, cibuli najemno a vše smíchejte s kukuřicí a majonézou.

Foto: Mona Martinů

Všechnu zeleninu, vajíčka a salám nakrájejte na kostičky

Krok 3: Želatinu rozmíchejte metličkou ve 150 ml vařící vody (dál už ale nevařte), přidejte odložený zředěný nálev a vše zamíchejte k vaječné směsi.

Foto: Mona Martinů

Želatinu rozmíchejte ve 150 ml vroucí vody a zřeďte nálevem ze zeleniny doplněným vodou

Krok 4: Dochuťte hořčicí, solí a čerstvě mletým pepřem a plňte do formy na srnčí hřbet vyložené potravinářskou fólií nebo do tlačenkových nohavic. Nechte alespoň 3 hodiny ztuhnout v lednici a podávejte nakrájené na plátky.

Foto: Mona Martinů

Vmíchejte želatinu a plňte do tlačenkových nohavic nebo formy na srnčí hřbet

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek