Hlavní obsah
3,6
(100)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Každoroční maraton na téma „vařená vejce na tisíc způsobů“ začíná! Jestli nemáte chuť na omeletu, zkuste vaječnou tlačenku.

30 min.
Příprava
3 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 tlačenky
  • 6 ks vejce
  • 1 sklenice sterilované zeleniny
  • 1 lžíce sterilované kukuřice
  • 1 ks cibule
  • 150 g šunky
  • 200 g majonézy
  • 1 balení želatiny
  • 1 lžička hořčice
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
Článek

Kdo je připraven, není překvapen, a proto se hodí mít do zásoby nejeden vaječný recept. Pokud se vám sejde extra velká porce vajec, připravte tlačenku do formy na srnčí hřbet. Také do ní můžete přidat kousky kvalitní šunky.

Postup

01.

Zeleninu slijte do nádoby a nálev dolijte vodou, abyste dohromady měli 200 ml tekutiny.

02.

Vajíčka, zeleninu a šunku nakrájejte na kostičky, cibuli najemno a vše smíchejte s kukuřicí a majonézou.

Foto: Mona Martinů

Všechnu zeleninu, vajíčka a salám nakrájejte na kostičkyFoto: Mona Martinů

03.

Želatinu rozmíchejte metličkou ve 150 ml vařící vody (dál už ale nevařte), přidejte odložený zředěný nálev a vše zamíchejte k vaječné směsi.

Foto: Mona Martinů

Želatinu rozmíchejte ve 150 ml vroucí vody a zřeďte nálevem ze zeleniny doplněným vodouFoto: Mona Martinů

04.

Dochuťte hořčicí, solí a čerstvě mletým pepřem a plňte do formy na srnčí hřbet vyložené potravinářskou fólií nebo do tlačenkových nohavic. Nechte alespoň 3 hodiny ztuhnout v lednici a podávejte nakrájené na plátky.

Foto: Mona Martinů

Vmíchejte želatinu a plňte do tlačenkových nohavic nebo formy na srnčí hřbetFoto: Mona Martinů

Reklama

Načítám