Hlavní obsah
3,7
(27)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Máte chuť na něco dobrého a rychlého, co vás v létě nasytí i osvěží zároveň? Připravte si jednoduchý a krásně barevný tuňákový salát s vejci a zeleninou. Bude vám chutnat!

15 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
Na tuňákový salát
  • 1 plechovka tuňáka v oleji
  • 2 vejce natvrdo
  • 1 baby cuketa
  • 50 g sýru feta
  • 2 rajčata
  • 20 g konzervované kukuřice
  • 1/2 cibule
  • 4 ředkvičky
  • 8 listů hlávkového salátu
  • 1 lžička sušeného česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • olej na smažení
Na zálivku
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 lžíce francouzské hořčice
  • sůl a pepř
K podávání
  • čerstvá pažitka
  • 1 plátek citronu
Článek

Postup

01.

Začněte tím, že uvaříte vejce natvrdo a necháte je zchladnout. Jak správně uvařit vejce?

02.

Cuketu nakrájejte na kolečka, osolte a přidejte sušený česnek. Poté krátce orestujte na oleji z obou stran a dejte stranou.

03.

Nyní si připravte zálivku. Olej z tuňákové konzervy slijte do skleničky a přidejte olej, hořčici, sůl a pepř. Směs vyšlehejte pomocí metličky do majonézové konzistence. (Anebo skleničku zašroubujte víčkem a vše jednoduše protřepejte.) Je tuňák v konzervě zdravý?

04.

Na talíř dejte nejprve natrhané listy salátu, přidejte na plátky nakrájená rajčata, na kolečka nakrájené ředkvičky, kukuřici, tuňáka, na kolečka nakrájená vejce a cibuli a nakonec salát zalijte připravenou zálivkou.

05.

Salát zasypejte sýrem feta. Můžete přidat i čerstvou pažitku a přidat plátek citronu. Podávejte nejlépe s čerstvým pečivem.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Velkou porci salátu můžete klidně rozdělit na dvě jídla pro menší jedlíkyFoto: Viktorie Hrazdílková

Vyzkoušejte další skvělé a zajímavé recepty s tuňákem, třeba tuňákové karbanátky s bramborem nebo tuňákový hamburger s vločkami.

Reklama

Související témata: