Hlavní obsah

Těstoviny s pečenou fetou a rajčaty

Hodnocení:
(182)
Foto: Svatava Vašková
Doba přípravy
3 minuty
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Když se na sociální síti Tik Tok objevilo video s tímto receptem, stalo se záhy hitem internetu. Musela jsem ho vyzkoušet a vůbec se nedivím, že je tak úspěšné. Jednoduchá nápaditá příprava a skvělá chuť je ideální kombinace pro letní dny.

Ingredience pro:
3 porce
  • 500 g cherry rajčat
  • 200 g sýru feta
  • 3 stroužky česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka chilli vloček
  • 1/2 lžičky cukru krupice
  • 1/2 lžičky citronové kůry
  • 1 lžička soli
  • 2 špetky pepře
  • 170 g těstovin
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
  • 1 lžíce čerstvého oregana
Článek

Postup

Krok 1: Troubu dejte předehřát na 180 stupňů. Do vhodné zapékací mísy nebo malého pekáčku dejte omytá cherry rajčata. Každé propíchněte špičatým nožem nebo vidličkou, zabráníte tak jejich vybuchování při pečení. 

Krok 2: K rajčatům dejte celé oloupané stroužky česneku, nastrouhanou citronovou kůru, chilli vločky, cukr (ten zvýrazní jejich chuť), sůl, pepř a tři lžíce olivového oleje. Vše promíchejte. Doprostřed mezi rajčata položte sýr feta. Opepřete ho a pokapejte zbylým olejem. Takto dejte péct do trouby asi na 20 minut.

Krok 3: Mezitím si uvařte v osolené vroucí vodě těstoviny doměkka. Pak je slijte a promíchejte s trochou oleje nebo másla, aby se neslepily. 

Foto: Svatava Vašková

Umíte si představit vhodnější jídlo na léto?

Krok 4: Když jsou sýr a rajčata upečené, vyndejte upečený česnek (ten vyhoďte, sloužil nám jen k ovonění jídla) a celý obsah pekáčku společně promíchejte s nasekanými čerstvými bylinkami – bazalkou a oreganem. Vznikne lahodná sýrový omáčka. Promíchejte ji s uvařenými těstovinami a podávejte. 

ynezorPumanzeSaNyknalC
3. 8. 2021

Reklama

Sdílejte článek