Hlavní obsah

Kamarád s výhodami, nebo vztah? Indicií, že se z úletu stává něco víc, je nejen svěřování a randění

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Láska se může vyvinout z přátelství, ze vztahu s výhodami i z pouhého úletu. Jak poznat, že to k ní skutečně směřuje? Tyhle signály prozrazují, že tomu, koho považujete za kamaráda či milence, rozhodně nejste lhostejná!

Článek

Začalo to jako úlet s kolegou a protože vám to oběma vyhovuje, ve svých dostaveníčkách pokračujete. Nebo se z vašeho dlouholetého kamaráda stal kamarád s výhodami. Jenže jak se tak vídáte, najednou zjišťujete, že je to vlastně fajn člověk. Že je vám s ním dobře i jindy než v posteli. Je to stále ještě nezávazný úlet, nebo se z toho stává něco víc? Nerodí se tu náhodou vztah? Tyhle signály ho (a vlastně i vás) prozrazují!

Udržujete nesexuální kontakt

Napíše jen tak. Vyptává se, jak se máte, co je nového v práci, popřeje dobré ráno a dobrou noc. Komunikuje plynule, zřídkakdy se stává, že by se několik dní po sobě neozval. A vám se líbí, když o něm takhle víte, a co víc, to první, po čem ráno saháte, je telefon. Už se ozval? Skvělé! V překladu řečeno, cesta ke vztahu je volná!

Postelové hrátky už nejsou prioritou

Když se setkáte, ne vždy dojde na plánovaný sex. Povídáte si, zajdete na kávu, taky vás pozval do kina. Z postele se pomalu, ale jistě přesouváte mezi lidi. Dotyčnému nevadí, že „venku“ potkáte vaše přátele, nemá problém vás s nimi seznámit. Zřejmě ve svých citech udělal výrazný posun, chce vás poznat na hlubší úrovni.

Svěřujete se jeden druhému

Vybavte si pár posledních rozhovorů mezi vámi. Došlo i na intimnější, osobnější věci? Víte něco o jeho bývalé přítelkyni, plánech do budoucna, práci, kariéře či tajných přáních? Pokud funguje tahle výměna informací, pravděpodobně se z vás nenápadně stává pár.

Foto: Estrada Anton, Shutterstock.com

Nabídl vám horký nápoj, když vám bylo ouvej? I to značí, že mu nejste lhostejnáFoto: Estrada Anton, Shutterstock.com

Jste tu pro sebe

Sehnal lístky na vyprodaný koncert, opravil auto, odvezl vás k lékaři, a když vás potrápil žlučníkový záchvat, došel nakoupit – sám od sebe, aniž by ho o to někdo prosil. Můžete se na něj spolehnout, což oceňujete. Že jste spolu jen párkrát spali a vlastně se vůbec neznáte? Ale no tak, to už dávno není pravda.

Máte pozitivní odezvu od svých blízkých

Při procházce městem jste potkali jeho bratra a svoji sestru. Oba se shodli, že vy dva se k sobě hodíte. Jakmile tohle uslyšíte, hned se začnete zajímat o další informace. „Myslíš? A co říkáš na ty jeho kudrnaté vlasy?“ Mluvíte-li o této osobě se svými přáteli nebo rodinnými příslušníky, jako by byla důležitou součástí vašeho života, stojí navázání vztahu na pokus!

Nescházíte se s jinými

Najednou zjišťujete, že nemáte zájem o randění nebo sex s jinými lidmi. A platí to oboustranně. Dotyčný se nezmiňuje o tom, že by měl nějakou další „kamarádku“, vy zase odmítáte pozvání na rande od kolegy z práce, spíš čím dál častěji myslíte na toho, kdo pro vás ještě donedávna představoval výplň volného času, flirt, sexuální dobrodružství. Svítí zelená…

Nevíte, jestli jste single

Láska je matoucí, o tom žádná. Tak jste, nebo naopak nejste single? Jakmile má jeden z vás problémy na tuhle otázku odpovědět, je ruka v rukávě. Tedy aspoň to tak vypadá. Chtíč skutečně není to samé co láska. Udělejte si jasno a vždy myslete na to, že vzájemné city jsou sice dobrým znamením, ale je důležité pohlídat si další věci, které tvoří pilíře vztahu. K těm patří sdílené hodnoty, společné vize a cíle či důvěra.

Reklama

Načítám