Hlavní obsah

Umí víc, než jen držet kalhoty! Jak nosit stylový pásek, aby vaše outfity dotáhl k dokonalosti?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

U většiny žen slovo „pásek“ nevyvolá žádné velké emoce. Tento doplněk přitom umí být mnohem zábavnější, než byste řekly. Obzvlášť, když se na něm podepíšou nové trendy. Které kousky zvládnou vylepšit vaše outfity?

Článek

Smýšlet o něm jako o čistě funkčním prvku by byla škoda. Pásek umí víc, než jen držet kalhoty a může být podobně efektním doplňkem jako třeba výrazný náhrdelník. Který se hodí pro vaši postavu a co říkají trendy?

Přímo do pasu, nebo níže?

Než se vrhneme na výčet módních pásků, zodpovíme vám otázku, která vás určitě napadne jako první. Jsou pásky doplňkem, který můžete nosit všechny? Ano, jsou. Vzhledem k vašim proporcím jen promyslete, do které varianty se pustíte. Pevné a široké pásky v pase logicky svědčí ženám s útlejším trupem, rozhodně tím ale nejsou myšleny jen ty s velikostí S. Tato kategorie se týká obecně žen, které mají v poměru ke zbytku postavy užší pas a střed těla nepovažují za svou problematickou partii. Konkrétně to jsou typy přesýpací hodiny, hruška nebo obdélník bez výraznějších křivek.

Máte-li naopak postavu typu jablko a když přibíráte, tak primárně na břiše, může vám pevný opasek v pase spíše uškodit. V tomto případě volte méně těsnou variantu (například provazový pásek v samém konci článku), nebo doplněk posuňte níže – poutka kalhot jsou bezpečná. Vyzkoušet můžete i spadlé pásky suplující šperky, které najdete níže.

Pásky, nebo šperky?

Funkci pásku neplní, ale jeho nositelkám to ani přinejmenším nevadí. Pokud hledáte efektní doplněk a baví vás nálada milénia, svezte se na vlně trendu Y2K. Řetízkový pásek nemusíte nosit jen na břiše, jak tomu bylo před dvěma dekádami zvykem, ale klidně i spadlý na bocích (třeba v doprovodu šatů) nebo v poutkách džínů.

Foto: Profimedia.cz

Trend Y2K nemusíte přejímat doslovně. Éru řetízků na břiše si můžete připomenout i taktoFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Nasty Gal, prodává About You, 559 Kč; Zara, 549 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Pull & Bear, 249 Kč; Stradivarius, 399 KčFoto: Archiv firem

Super úzké

Po dlouhé odmlce se do módy vrátily i tenoučké pásky, které se bez obav vejdou do každého poutka kalhot. Minimalistický kousek můžete zapnout i přes volnější košili. Pokud nelpíte na kůži, pořiďte si rovnou set se dvěma nebo třemi barevnými variantami na střídaní.

Foto: Profimedia.cz

O vaši pozornost se v nové sezoně budou prát i tenké páskyFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Massimo Dutti, 995 Kč; Next, 450 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 399 Kč za tři kusy; Gate, 218 Kč za dva kusyFoto: Archiv firem

S kapsičkou na rtěnku

Fungují na stejném principu jako ledvinky, ale poskytují ještě méně prostoru. Letošním hitem jsou pásky doplněné o malou taštičku nebo rovnou několik pidi kapsiček. Nebudeme se tvářit, že jde o praktickou věc, ačkoli mít kam dát rtěnku a mobilní telefon není od věci. Tahle záležitost má ale čistě módní charakter. Líbí?

Foto: Profimedia.cz

Influencerka Leonie Hanne (33) doplnila svůj barevný outfit o malou taštičku na pásku značky JacquemusFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Liu Jo, prodává Eobuv, 2890 Kč; H&M, 749 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Answear LAB, 599 Kč; River Island, prodává Zalando, 590 KčFoto: Archiv firem

Zdobená spona

Klasika, ale s malou obměnou. Pořídit si můžete i jednoduchý pásek, který má zdobenou jen sponu. S podobným doplňkem si při stylingu vyhrajete – zapnout ho můžete přes šaty, košili, ale i sako nebo kabátek na podzim.

Foto: Profimedia.cz

Jednoduchý pásek, doplněný výraznější sponou můžete přidat do nejrůznějších módních sestavFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Reserved, 359 Kč; Only, prodává About You, 309 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: C&A, 150 Kč; Pieces, prodává Zoot, 379 Kč;Foto: Archiv firem

Extra široký

Chcete se pochlubit útlým pasem? Udělejte z pásku středobod vašeho outfitu a sáhněte po široké variantě. Kombinovat ho doporučujeme cíleně s jednoduššími kousky, jako jsou košilové šaty, ale i ty momentálně módní saténové (kožený pásek zafunguje jako skvělý kontrast), oversized košile nebo klidně sako.

Foto: Profimedia.cz

Mluvit o něm jako o doplňku by bylo nepřesné. Široký pásek se ujme ve vašem outfitu hlavní roleFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: Answear LAB, 459 Kč; Pieces, prodává Zalando, 480 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: NA-KD, 640 Kč; Pieces, prodává About You, 649 KčFoto: Archiv firem

V provazovém stylu

Mohou být textilní, ale i kožené nebo koženkové. Pásky, které připomínají provazy, poslouží jako ideální trendy doplněk. V pase je mohou navíc nosit i ženy s problematickým středem těla, kterým pevné pásky nesvědčí.

Foto: Profimedia.cz

Přes sako, ale i lehké šaty nebo košili. Provazové pásky jsou neotřelé a do letního šatníku se vyloženě hodíFoto: Profimedia.cz

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 349 Kč; Gino Rossi, prodává CCC, 1399 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: NA-KD, 640 Kč; Jenny Fairy, prodává CCC, 549 KčFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám