Hlavní obsah

Modelky ve filmu: Jak dopadla Eva Herzigová a Liz Hurley?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Mnoho hereček v modelingu začínalo a dnes jsou ve filmovém světě uznávané. Pak jsou tu ale i modelky, které si před kameru jen odskočily a herectví se (zatím) významněji nevěnovaly. Přesto dojem zanechaly. Jak to dopadlo, když se do hraní pustily Eva Herzigová nebo Cindy Crawford?

Článek

Mají bezchybná těla a v rámci reklamních kampaní se umí měnit jako chameleoni. Většina modelek svoji kariéru „omezí“ na přehlídky, focení do časopisů a katalogů firem. Ale některé mají něco víc – herecký talent či charisma a filmoví producenti cítí šanci. Někdy zůstane jen u role „tiché krásky“, jindy modelka dostala i zásadní roli.

O přitažlivé ženy je zájem jak v českých, tak zahraničních filmech. Modelky rozumí pokynu „Miluj se s foťákem!“, ale umí se před kamerou rozplakat a procítit dialog? Které ve filmu uspěly a kdy to byl propadák?

Taťána Gregor Brzobohatá (32)

V roce 2006 se stala Miss World a bylo jasné, že blondýnka s hlubokým hlasem nebude jednou z mnoha. Uspěla v zahraničí, založila vlastní nadaci a s herectvím koketovala. Stanislav Sládeček jí nabídl roli ve filmu Správnej dres (2015). Hrála manželku hokejisty (Jiří Mádl, 33), která už nechce být jen hezkým doplňkem. Ani film, ani její výkon ale nebyly přijaty s velkým nadšením. (Omrkněte skvosty z šatníku Taťány G. Brzobohaté)

Foto: Profimedia.cz

Simona je bývalá Miss severní Čechy a čeká se od ní, že bude fandit ze sektoru manželek. Ona chce ale víc...Foto: Profimedia.cz

Eva Herzigová (47)

Patřila mezi supermodelky a říkalo se jí Marylin Monroe východu. Spolupracovala s nejslavnějšími módními návrháři a už v roce 1995 hrála po boku Gérarda Depardieu (71) ve filmu Strážní andělé. Na nabídku do českého filmu si musela počkat, ale ve filmu Pohádkář (2014) byla po boku Anny Geislerové (44) a Jiřího Macháčka (54) přesvědčivá. Ona sama ocenila, že nedostala opět jen roli hezké holky a celé natáčení byl tvůrčí proces.

Foto: Profimedia.cz

Pohádkář Mára/Kamil (Jiří Macháček) je mužem více tváří, který to hraje na dvě ženy, Karlu (Eva Herzigová, vlevo) a Danu (Anna Geislerová)Foto: Profimedia.cz

Simona Krainová (47)

Vedle modelingu uspěla u filmu i představitelka luxusní prostitutky z Kamaráda do deště II – Příběh z Brooklynu (1992). Režisérovi Jaroslavu Soukupovi (73) se osvědčila a obsadil ji i do série Byl jednou jeden polda (1995–1999). Další filmové nabídky si daly načas, ale před pěti lety hrála Simona Krainová ve Vybíjené (2015) podle knihy Michala Viewegha (58) a hodnocení jejího výkonu bylo kladné. Jejího manžela ztvárnil Ondřej Sokol (48) a o rok později si spolu zahráli i ve Dvojnících (2016).

Foto: Profimedia.cz

Komedie Dvojníci se velkých ovací nedočkala. Dvojroli si zahrál Ondřej Sokol a jeho ženy Simona Krainová (vpravo) a Jitka Schneiderová (47)Foto: Profimedia.cz

Cindy Crawford (54)

Kráska s ikonickou pihou nad rtem patřila v 80. a 90. letech ke špičkám v modelingu, pózovala pro Playboye a moderovala módní show na stanici MTV. Když dostala nabídku na film Jako štvaná zvěř (1995), neváhala. Film si na sebe ale nevydělal a z ní si na zadek taky nikdo nesedl. Role sexy advokátky Kate po boku Williama Baldwina (57) byla pro modelku jediná takto výrazná.

Foto: Profimedia.cz

Sice se Cindy Crawford nebála při akčních scénách s Williamem Baldwinem i umazat, ale jinak byl film žalostným propadákemFoto: Profimedia.cz

Gisele Bündchen (39)

Brazilská topmodelka patřila dlouhé roky do týmu Victoria’s Secret a miloval ji Leonardo DiCaprio (45). Ve filmu Ďábel nosí Pradu (2006) hrála kamarádku jedné z asistentek nejmocnější ženy módního průmyslu Mirandy Priestly (Meryl Streep, 71). S natáčením souhlasila pod podmínkou, že nebude hrát modelku. Ač byla velmi přirozená, od té doby se ve filmu neobjevila.

Foto: Profimedia.cz

Gisele Bündchen (vlevo) jako Serena, kamarádka ambiciózní Emily (Emily Blunt, 37)Foto: Profimedia.cz

Rosie Huntington-Whiteley (33)

I krasavice s plnými rty byla mezi „Viktorčinými andílky“ a první šanci ve filmu dostala v legendárních Transformers 3 (2011), kde nahradila Megan Fox (34). Ve filmu Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) hrála těhotnou Angaharad, která se snaží osvobodit s ostatními ženami z harému šíleného císaře a pomáhá jim elitní bojovnice Charlize Theron, 44. Má herecký potenciál, ale nyní se věnuje tříletému synovi.

Foto: Profimedia.cz

Angaharad (Rosie Huntington-Whiteley, vpravo), Capable (Riley Keough, 31) a Cheedo (Courtney Eaton, 24, vzadu) už nechtějí jen rodit malé budoucí válečníkyFoto: Profimedia.cz

Elizabeth Hurley (55)

Modelka s bohatou filmografií se proslavila i díky vztahu s Hughem Grantem (59). Mezi její nejznámější role patří Vanessa Kensington ve špionážní komedii Austin Powers: Špionátor (1997) a krásná ďáblice ve filmu Smlouva s ďáblem (2000). Filmoví diváci její výkony před kamerou hodnotí velmi pochvalně. Nejen že se na ni hezky dívá, ale má komediální talent.

Foto: Profimedia.cz

Elizabeth Hurley tvořila s Mikem Myersem (57) kuriózní párFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám