Hlavní obsah

Karolína Kurková nemá pupík, Harry Styles má čtyři bradavky. Ani slavní lidé nejsou dokonalí…

Foto: Profimedia.cz, Shutterstock.com

Foto: Profimedia.cz, Shutterstock.com

Reklama

Rozdílnosti činí člověka unikátním a jedinečným. Lišíme se nejen povahou a charakterem, ale také vizáží. A některé odlišnosti mohou být skutečně zajímavé. Které celebrity skrývají nejrůznější tělesné anomálie?

Článek

Každá maminka hned po porodu spočítá svému děťátku prstíky na rukou i nohou a důkladně si jej prohlédne. Je dokonalé a bez chybičky? Občas ale zasáhne příroda a trochu se odváže. Důsledkem mohou být více či méně omezující abnormality. Ty jsou viditelné už po narození, nebo se v důsledku onemocnění či úrazu vyvinou až později. Ale nejsou na překážku úspěchu ani spokojenému životu. A nevyhýbají se ani celebritám.

Ashton Kutcher

Americký herec s českými geny Aston Kutcher před pár lety onemocněl vzácnou formou vaskulitidy, zánětlivým onemocněním cévní stěny. Hvězda seriálů Zlatá sedmdesátá nebo Dva a půl chlapa měla pak následně problémy se sluchem, zrakem a rovnováhou. „Plně jsem se zotavil. Vše je v pořádku. Jdeme dál,“ řekl v rozhovoru s legendárním dobrodruhem Bearem Gryllsem. A dodal, že má štěstí, že je naživu, jak uvedl web Sky News. Ovšem trvalo téměř rok, než se mu ztracené smysly opět vrátily.

Ale to není vše, čím se odlišuje. Před několika lety v televizní show Jaye Lena předvedl milionům diváků u obrazovek, že má mezi prsty na noze cosi, co by se dalo přirovnat k plovací bláně u ptáků. Ale spíše jde o srostlé prsty. Dokonce si sundal ponožku, aby moderátorovi zvláštnost ukázal. Ten na to šel s nůžkami, ale herec mu je samozřejmě nedovolil použít. Z legrace také prohlásil, že když všechno ostatní na něm vypadá tak dobře, musela mu příroda někde trochu ubrat.

Andy García

Kubánsko-americký herec, který se objevil v mnoha úspěšných hollywoodských filmech, včetně snímků Kmotr III, Neúplatní a Když muž miluje ženu, se své zvláštnosti zbavil hned po narození a připomínkou na ni je mu už jen drobná jizva. Když přišel na svět, z ramene mu vyrůstalo nevyvinuté dvojče, které bylo chirurgicky odstraněno. Uvádí se, že mělo velikost softballového míčku. Kdyby se ovšem druhé dítě normálně vyvíjelo, měl by herec k sobě přirostlého bratra.

Seal

Zjizvenou tvář nemá britský zpěvák, skladatel a hudební producent brazilsko-nigerijského původu z toho, že by se připletl k nějaké bitce. Příčinou jeho jizev je závažné autoimunitní onemocnění lupus, které mimo jiné poškozuje i kůži. Zpěvák z toho rozhodně není nadšený, ale na druhou stranu uznává, že díky jizvám v obličeji je snadno zapamatovatelný a že možná přispěly k jeho kariéře. Zatímco dříve pro něj byly zdrojem traumatu a úzkosti, dnes je s nimi smířený. Nepřekáží mu ani v milostných vztazích, ženám se rozhodně líbí. Jeho manželkou byla jedna z nejúspěšnějších topmodelek Heidi Klum.

Joaquin Phoenix

K americkému herci a držiteli Oscara za roli Jokera ve stejnojmenném filmu neodmyslitelně patří drobná jizva nad horním rtem. Tu má od narození. Nejde o následek úrazu nebo rvačky, ale o důsledek mírné formy rozštěpu horního rtu. V jeho herecké kariéře mu však lehká vada na kráse nijak nebrání, naopak se stala jeho poznávacím znamením. Jen potvrzuje, že jizvy dělají muže přitažlivějšími, protože ženy chtějí znát jejich příběh. A jsou díky tomu mnohem lépe zapamatovatelní.

Karolína Kurková

Předmětem zájmu veřejnosti byl v minulosti také pupek slavné české supermodelky Karolíny Kurkové. Místo běžného tvaru má totiž na bříšku spíše jen „náznak“ pupíku – lehce prohloubené místo, které se v počátcích její kariéry na fotografiích retušovalo. Modelčin mluvčí před lety uvedl, že jde o následek chirurgického zákroku v dětství. Poprvé se její bříško bez retuší objevilo při focení kolekce značky Rag & Bone v roce 2011.

Harry Styles

Britský zpěvák, bývalý člen kapely One Direction, kdysi v rozhovoru s moderátorkou Cheslea Handler prozradil, že má čtyři bradavky, a dokonce je i veřejnosti ukázal. Bylo to v době, kdy jeho hruď ještě nezdobilo tetování, takže skvrny, připomínající spíše větší pigmentová znaménka, nepravidelně umístěné pod levým prsním svalem a další na druhé straně o něco níže, byly více patrné. Sám Harry se podle magazínu Allure domnívá, že jde o následek anomálie vzniklé tím, že měl být z dvojčat, ale podle lékařů tento jev není zase tak neobvyklý a příroda si s některými lidmi prostě jen tak zahrává.

Reklama

Načítám