Hlavní obsah

Smažený květák v trojobalu. Letní jídlo, které každý miluje!

Hodnocení:
(57)
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

A přitom taková blbost..., řeknete si možná. Ale uznejte, že smažený květák s petrželovými bramborami a tatarkou potěší nejen vegetariány. Připomeňte si tuto květákovou klasiku, na kterou seženete suroviny v každém obchodě.

Ingredience pro:
4 porce
Na květák
  • 1 květák
  • sůl
  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • olej na smažení
Článek

Postup

Krok 1: Očištěný květák rozeberte na růžičky. (Zbytky ale nevyhazujte! Použijte je do zeleninového vývaru, upečte nebo přihoďte do polévky.)

Krok 2: Růžičky vhoďte do pořádně osolené vroucí vody, pět minut povařte a nechte okapat. Tento krok určitě nevynechejte, protože právě díky předvaření bude květák uvnitř hezky měkký i bez nutnosti zdlouhavého smažení.

Krok 3: Mezitím si připravte tři mističky na trojobal: v první hladkou mouku (můžete ji lehce ochutit bílým pepřem), v druhé vajíčka rozšlehaná se špetkou soli a ve třetí strouhanku.

Krok 4: Růžičky postupně obalujte v mouce, vejci a strouhance. Obalený květák smažte v dostatečné vrstvě oleje ze všech stran dozlatova a tuk pak nechte okapat na papírové utěrce.

Krok 5: Podávejte s vařenými bramborami s máslem a petrželí a samozřejmě s domácí majonézou nebo tatarkou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama