Hlavní obsah

Stylové úlovky ze slev: Kdo by odolal o polovinu nižší ceně?

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Foto: Look Studio, Shutterstock.com

Reklama

Víme, jak lákavá umí být představa, že opouštíte obchod s plnými taškami. Pátrat po těch nejlevnějších položkách ale není zrovna ideální slevová strategie! Do kterých kousků má právě teď smysl investovat a co vám naopak nakupovat nedoporučujeme?

Článek

Zkuste odolat pokušení a nepořizujte si hromadu oblečení, o kterém už za pár týdnů nebudete ani vědět. Chcete-li využít slev, dobře děláte, při nákupu se ale neřiďte jen srdcem, ale i hlavou.

Co (ne)kupovat ve slevách

Jestli vám můžeme radit, pak ze seznamu potenciálních módních úlovků rovnou vyškrtněte cokoli, co by se dalo označit za vyloženě sezonní trend. Pokud v ruce nedržíte vyloženě vysněný kousek, odolejte všem letním položkám, které si chcete schovat na příští rok. Opravdu dáte ruku do ohně za to, že z nich budete za 365 dní stejně nadšené jako v den nákupu?

Stejně tak nechte v obchodech oblečení, které vám stoprocentně nesedí nebo se vám nepozdává jeho složení. K čemu to je, že stálo pár korun, když ho nebudete oblékat s radostí? Zlaté pravidlo nakupování ve výprodejích zní: Pořizujte si jen to, co byste si koupily i bez slevy. Nenechte se nízkou cenou dotlačit k nákupu oblečení, po kterém vlastně až tak netoužíte.

S čím odejít k pokladně

A čemu dát tedy zelenou? Jednoznačně kusům, které jsou nadčasové a dokonale korespondují s vaším stylem. Samozřejmě to ale neznamená, že byste měly nakupovat jen čistou klasiku. Trendy berte, ale zaměřte se na ty, které nebudete muset schovávat na příští rok. Šikla by se vám inspirace? Prohlédněte si desítku kousků, které jsme v letních slevách ulovili my.

Když milujete květiny

Nechcete dávat květinovým potiskům vale? Klidně je noste i v nadcházející módní sezoně. Ze slev vybírejte kusy, které nejsou cítit létem (roli nehraje jen barva, ale i potisk a charakter látky) a zároveň se vám budou snadno kombinovat s oblíbeným svetrem nebo koženou bundou.

Foto: Archiv firmy

Plisované šaty Vila, prodává Zoot, 529 Kč (před slevou 1459 Kč)Foto: Archiv firmy

Šaty, které unosíte i na podzim

U šatů přemýšlejte, jak snadno půjdou zařadit do vašeho podzimního šatníku. Těžko se pracuje například s tolik módními volány, které se v podstatě nedají elegantně překrýt. Na každý den v roce se naopak hodí třeba košilové šaty, které se prodávají v nejrůznějších podobách. Za extrémně vydařené považujeme tyhle bleděmodré krásky.

Foto: Archiv firmy

Šaty z bio bavlny Marc O’Polo, 1521 Kč (před slevou 3690 Kč)Foto: Archiv firmy

Lehká halenka

Vzdušná halenka patří ke kusům, které unosíte teď stejně jako za pár týdnů. Než se stihne ochladit, noste ji k oblíbeným sukním nebo šortkám, později ji můžete párovat s džínami a kalhotami včetně vlněných modelů (kontrast s lehkou látkou funguje).

Foto: Archiv firmy

Halenka Mango, 399 Kč (před slevou 799 Kč)Foto: Archiv firmy

Košile do sbírky

Jen s málokterým módním artiklem si můžete pohrát tak jako s košilí. Nechte ji rozepnutou a použijte ji přes top coby kardigan, zauzlujte spodní cípy nebo ji zapněte jen tak napůl. Jinak bude vypadat košile zcela zastrčená do kalhot, zakasaná jen na půl (jednu stranu nechte venku) nebo nechaná volně.

Foto: Archiv firmy

Bavlněná košile H&M, 399 Kč (před slevou 749 Kč)Foto: Archiv firmy

Sukně s nápadem

Máte dojem, že vám nesluší sukně v délce pod kolena? Nejspíš jste ještě nevyzkoušely model s rozparkem. Tento malý průstřih opticky prodlouží nohy, a když ještě zvolíte lichotivý střih (což ten zavinovací rozhodně je), budete sbírat kompliment za komplimentem.

Foto: Archiv firmy

Zavinovací sukně Who What Wear, prodává Zalando, 1195 Kč (před slevou 2390 Kč)Foto: Archiv firmy

Kardigan za pár korun

Pojďme si to shrnout. Když si pořídíte svetr z nové kolekce, zaplatíte plnou cenu. Ve slevách přitom můžete ulovit kousky, které stojí výrazně méně, a to jen proto, že je výrobci poslali do oběhu na jaře a teď potřebují udělat místo pro čerstvé kousky. Tady se rozhodně vyplatí obejít pár obchodů nebo proklikat oblíbené e-shopy.

Foto: Archiv firmy

Kardigan Zara, 199 Kč (před slevou 799 Kč)Foto: Archiv firmy

Příprava na podzim

Výše zmíněné se vztahuje i na kabáty a saka. Pokud chcete ušetřit, nezačínejte u nových kolekcí, ale zamiřte do slev. Kabát kopírující střih oversized saka v nadcházejících týdnech rozhodně využijete. U kostky a kohoutí stopy se navíc nemusíte bát, že byste byly stylově mimo.

Foto: Archiv firmy

Lehký kabátek ve stylu blejzru Reserved, 699 Kč (před slevou 1299 Kč)Foto: Archiv firmy

Stylové džíny

Ve výprodejích se dají za polovinu původní ceny nalézt i módní džíny. A protože úzkých variant máte asi dost, přidáme tip na model s širšími nohavicemi. Tyto džíny si dobře prohlédněte – v podobném duchu se totiž ponesou nové denimové trendy.

Foto: Archiv firmy

Džíny COS, 990 Kč (před slevou 2010 Kč)Foto: Archiv firmy

Kalhoty do pasu

Věříme, že už jste jim stačily přijít na chuť. Kalhoty do pasu umějí s postavou zázraky a ve slevách jich najdete spousty. Když natrefíte na vhodnou velikost, neváhejte ani minutu. Prochodit v nich můžete celý podzim i zimu.

Foto: Archiv firmy

Kalhoty Massimo Dutti, 499 Kč (před slevou 1895 Kč)Foto: Archiv firmy

Odvážný kabát

Ačkoli je jasné, že by si většina lidí přála prodloužit léto, realitě se vyhnout nedá. Nechcete utratit zbytečně moc za nový kabát? Využijte toho, že ve výprodejích nejsou jen kolekce letní, ale i jarní, a koukněte, jestli se vám některý zlevněný model nebude hodit. Chybu neuděláte s klasickým trenčkotem, pořídit si ale můžete i trendy verzi.

Foto: Archiv firmy

Kabát Gina Tricot, prodává About You, 1149 Kč (před slevou 3249 Kč)Foto: Archiv firmy

Reklama

Načítám