Hlavní obsah

Teplé nápoje pro skvělý sex. Podávejte čaje!

Foto: Dmytro Zinkevych, Shutterstock.com

Foto: Dmytro Zinkevych, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osvěžující mojita a ovocné koktejly pomalu nahradí svařené víno s grogem. Podzim je tu a až se ještě trochu ochladí, budeme potřebovat něco na zahřátí. A právě v teplých nápojích se ukrývá obrovský potenciál. Víte, že některé dokonce prospívají milostnému životu? Tohle pijte pro skvělý sex!

Článek

Dva se potkají, v tom lepším případě i zamilují, a postupně zkoumají své citové i sexuální potřeby. Milostné hranice se stále posouvají a šťastný pár se těší ze společných chvilek. Tedy aspoň dočasně. Za bod, kdy se ze vztahu vytrácí prvotní vášeň, vědci považují lhůtu 12 měsíců od seznámení.

Po uplynutí jednoho roku už zkrátka není sexuální život tak jiskřivý jako na začátku. Aktéři občas postrádají motivaci k milování a pořádnou ťafku dostává samotné jejich libido – začíná mu docházet dech. A přesně to je ten moment, kdy je čas na kouzelné teplé lektvary, které ovlivňují vzrušivost. Už stavíte vodu?

1. Sladká vanilka

Vanilka pochází z Mexika, má žlutobílé nebo zelenkavé květy a již od dávných dob se přidává do jídel a nápojů, které mají povzbuzovat plodnost a sexuální výkonnost. Jen pouhá její vůně je schopna zvýšit chtíč a naladit mozek na erotickou akci. Dráždí všechny smysly a rozvíjí fantazii. Ne nadarmo je zasvěcená planetě Venuši, jež je pojmenována po římské bohyni lásky a krásy.

V obchodě vybírejte kvalitní sypané vanilkové čaje nebo používejte do pečení vanilkové dochucovadlo v čisté formě. Pokud jde o čaj, potřebujete zhruba 5 zarovnaných čajovým lžiček na jeden litr. Nechte asi 10 minut louhovat a poté sceďte.  

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Vanilkové lusky jsou dobré ve svařeném víně Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

2. Neobyčejná skořice

Skořice je neuvěřitelně silné sexuální tonikum. Látky v ní obsažené povzbuzují a zlepšují náladu. Skořice prohřívá (zvyšuje tělesnou teplotu) a prokrvuje, u obou pohlaví stimuluje sexuální touhu. Pánům dělá dobře na potenci (v některých případech urychluje nástup erekce) a zajišťuje u nich delší sexuální výdrž.

Dvě lžíce mleté skořice (popřípadě dva malé kousky rozdrcené v hmoždíři) zalijte 1/2 litrem vroucí vody, nechte zhruba 10 minut přikryté louhovat, přeceďte a případně dochuťte medem a citronem.

3. Podceňovaná máta

Máta je pojmenována po vodní nymfě Minthé, která podle řecké mytologie očarovala boha podsvětí Háda. Bylinka uklidní rozbouřený žaludek, v létě osvěží každý nápoj a její chladivé účinky jsou legendární. Tahle známá a rozšířená bylinka s charakteristickou vůní uvolňuje mysl a podporuje erotické touhy.

Obsahuje několik vitaminů a minerálů, které jsou nezbytné pro udržení sexuálního zdraví a psychické harmonie. I ona tak patří na seznam silných stimulantů a afrodiziak.

Sušené listy máty dejte do hrnku a zalijte vroucí vodou. Přikryjte a nechte 10 minut louhovat. Podle chuti oslaďte medem, který je rovněž erotickým stimulantem s léčivými účinky. 

A co zkusit také báječnou hráškovou pomazánku s mátou

Foto: KarepaStock, Shutterstock.com

Máta se hodí v létě do mojita i v zimě do čajeFoto: KarepaStock, Shutterstock.com

4. Neuvěřitelný ženšen

Ženšenový kořen se masivně využívá v Koreji, Číně a dalších východních zemích. Červený korejský je údajně nejlepší, nicméně indický ženšen Ašvaganda neboli Vitánie snodárná s ním drží krok. Čaj ze ženšenu se považuje za všestranné sexuální tonikum, zvyšuje touhu a výkon, dodává energii a udržuje erekci. Ženšen však podle některých odborníků dokonce i usnadňuje prožívání orgasmu.

Plátek kořene ženšenu vložte do asi 250 ml vody a uveďte k varu. Poté jej nechte louhovat alespoň 10 minut i déle. Vodu trochu přihřejte a vložte do ní sáček vašeho oblíbeného čaje.

Reklama

Načítám