Hlavní obsah

Typ jídla na první schůzce rozhoduje o délce vztahu

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Foto: LightField Studios, Shutterstock.com

Jídlo je se sexem a láskou spojováno od nepaměti. To, že hraje roli při povzbuzování libida, se ví, ale proč si na něj dát pozor při první schůzce? Výběrem potravin během seznamování rozhodujete o tom, jestli váš vztah vydrží! To alespoň tvrdí jedna britská studie. Co když na tom něco bude?

Článek

Za stimulant sexuální touhy se dlouhá léta považuje med, čokoláda nebo ústřice. Jenže věda teď původní afrodiziakální účinky u některých potravin vyvrací. Pak je tu taky ta věc s povzbuzováním erekce. Chcete-li, aby ji měl partner pevnou jako skála, podávejte mu produkty z kakaa, česnek, špenát či vlašské ořechy. A zatímco postel může být dobrotami z lednice i spíže obložená celá, jídlo má svoji úlohu i v momentě, kdy s někým teprve randíte.

Jaké jídlo, taková láska

Podle průzkumu, za kterým stojí společnost OnBuy, britský portál pro online nakupování, existuje souvislost mezi typem jídla, kterému na první schůzce dáte přednost, a pravděpodobností, že se rozvedete. Kdo by tohle čekal? Firma oslovila 5 364 zákazníků, kteří splňovali základní podmínku. Byli minimálně jednou rozvedení.

Strůjci této nevšední ankety se zajímali o to, do jaké restaurace lidé chodí na první schůzce a co si objednávají za jídlo. Povinná část dotazníku se týkala i rodinného stavu, průměrné délky minulého, případně minulých partnerství. Na základě odpovědí spojili dohromady dva aspekty: trvání doby manželství a typ jídla, kterým svůj vztah odstartovali. Předmětem „bádání“ sice nebyla svíčková se šesti , takže nevíme, jak by dopadla česká kuchyně, ale takové „indii“ se vyhněte obloukem!

Fast food ve stáncích a bistrech

Dáte si na prvním rande nakládaný hermelín s beraními rohy, smažený sýr v housce, nachos, bruschetty nebo nanejvýš pěnu z kozího sýra (pokud je bistro na úrovni)? U těch, kdo si dali při seznámení něco v bistru, hrozí 43% rozvodovost, ale průměrná délka manželství je průměrně 7 let.

Foto: Drazen Zigic, Shutterstock.com

Pozval vás do fast foodu? Dáváme vám 7 let maxFoto: Drazen Zigic, Shutterstock.com

Karibská kuchyně – cizrna a fazole

Také karibská kuchyně, k jejímž hlavním a typickým surovinám patří fazole, rýže, cizrna, batáty, chilli papričky, ryby a kokos, patří k těm bezpečnějším. Míra rozvodovosti je 44 %, průměrná délka manželství 6 let.

Amerika – steak a hranolky

Šťavnatý steak s hranolky, hamburgery, hot dogy, smažené cibulové kroužky a smažené kuře, ale také pizza. Ano, ta je sice původem z Itálie, ale v USA je jako doma. Míra rozvodovosti mezi páry je 59 procent, průměrná délka manželství činí ale překvapivě 4 roky.

Sushi a vše syrové

Sushi, které je typické pro japonskou kuchyni a připravuje se s minimální tepelnou úpravou, je časovanou bombou. Míra rozvodovosti mezi páry, které si dají syrového lososa na prvním rande? Až 47 %. Průměrná délka manželství je pak vyčíslena na pouhé 3 roky a 9 měsíců.

Portugalská kuchyně

V případě portugalské jde o středomořskou kuchyni ovlivněnou především sousedním Španělskem a severní Afrikou. Portugalská kuchyně je hodně pálivá, pepř a chilli jí nejsou cizí, ba naopak. Rozvodovost je u ní 50 %, manželství vydrží 2 roky a 5 měsíců.

Čínské jídlo: bambus a soja

Houba shiitake, zázvor, bambusové výhonky, pasta z černých bobů, rýžové víno, sójová omáčka či šalotka. Ano, to je Čína. Dáte-li si ji na první schůzce, zvyšujete riziko, že se vám vztah rozpadne, na 55 %. Co se týče délky trvání partnerství, pak to jsou maximálně dva roky. Žádná sláva.

Foto: Mr.vicpix, Shutterstock.com

Rychlá čína znamená rychlý konec. Máte dva roky. Foto: Mr.vicpix, Shutterstock.com

Indická kuchyně

Indická kuchyně se neobejde bez výrazného koření. Kromě populárního kari a česneku tamní kuchaři hojně využívají zázvor, římský kmín a hořčičná semínka. Jídlo bez baklažánů, chlebových placek, čočky a fazolí mungo, aby tu člověk pohledal. Navzdory tomu, jak moc je indická kuchyně chutná, míra rozvodovosti šokuje. Jedná se o 67 %! A co průměrná délka manželství? Pokud vám vztah vydrží 1 rok a 3 měsíce, je to zázrak.

Jídla pro lásku na celý život

Asi vás ale nejvíc zajímá, která kuchyně vám zajistí báječný vztah až do smrti. Lásce prý nahrávají především těstoviny menšího tvaru (špagetám, které se špatně jedí, se vyhněte). Pak je to kuře na všemožné způsoby a také rýžové pokrmy typu rizoto.

Ti, co spolu vydrželi déle než sedm let a jsou stále spolu končili rande dezertem a chovali se mile k číšníkům. Vědět musíte i to, že každému imponuje, máte-li stejné chutě. Znamená to, že když si s nápadníkem objednáte podobné laskominy, podprahově a bez jediného slova se mu přiblížíte. Vydáváte tak signál, že jste spolu v souladu.

Reklama