Hlavní obsah
3,4
(77)
Foto: Marcel Rozhoň

Foto: Marcel Rozhoň

Aktualizováno

Hledáte recept na rychlé jídlo, po kterém budete mít v břiše jako v pokojíčku? Zkuste zeleninové kari plné chutí a vůní. Příprava je snadná a výsledek vás překvapí svou vůní a sytostí.

20 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g květáku
  • 300 g brokolice
  • 150 g mraženého hrášku
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 1 ks cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžíce červené kari pasty
  • 400 ml kokosového mléka
  • 50 g přepuštěného másla
  • 1 lžička soli
  • 1 hrst čerstvého koriandru
Článek

Postup

01.

Květák a brokolici rozeberte na růžičky. Cibuli nasekejte nadrobno, zázvor a česnek nakrájejte na plátky. (Podívejte se, jak zázvor šikovně oloupat.) V hluboké pánvi nebo ve woku rozpusťtte máslo a orestujte na něm cibuli. Po chvíli přidejte česnek, nechte ho provonět a vmíchejte brokolici, zázvor a květák. 

02.

Směs podlijte troškou vody a poduste pod pokličkou. Když je zelenina téměř měkká, odklopte a případnou tekutinu nechte odpařit. Přidejte kari pastu a zarestujte ji do zeleninové směsi. Až se pasta rozpustí, přilijte kokosové mléko a přisypte hrášek. Vše důkladně promíchejte a velmi krátce povařte. Podle potřeby kari ještě osolte.

03.

Do hotového kari přidejte nasekaný koriandr a podávejte s rýží

Tip: Zeleninu můžete kombinovat podle sezony. V zeleninovém kari skvěle chutnají na plátky nakrájené brambory i cuketa. S kari pastou zacházejte opatrně, je velmi ostrá a každý ji snáší jinak.

Jestli máte rádi květák, jistě vám bude chutnat květáková tempura, vařený květák s osmahnutou strouhankou anebo obalovaný květák z trouby.

Reklama

Načítám