Hlavní obsah

Netradiční svatby slavných: V bikinách na pláži, ve strašidelném domě i na premiéře

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nevěsta v bílé, dojatí přátelé a rodina, kostel nebo radnice, hodně jídla a alkoholu – to je představa tradiční svatby. Mnohé slavné páry se ovšem rozhodly, že klasika jim nic neříká, a svůj den D pojaly po svém. Jak to dopadlo?

Článek

Přestože to tak v praxi mnohdy nefunguje, svatba by měla nabídnout zásadní čas především pro zamilovanou dvojici. Proč si tedy neudělat obřad podle vlastních představ – bez ohledu na zažité tradice a rituály? Tyto celebrity měly skutečně netradiční veselky.

Marilyn Manson a Dita Von Teese

Manželství extravagantního zpěvákaburleskní tanečnice sice trvalo jen dva roky (2005–07), ale jejich sňatku se dostalo značné mediální pozornosti. Nesla se totiž v temném gotickém stylu, konala se ve starobylém domě ve Skotsku a netradiční byly i jejich úbory. Nevěsta oblékla velkolepou fialovou róbu od Vivienne Westwood a ženich byl oděný do černého smokingu a košile s výrazným límcem. Tvář měl nalíčenou na bílo a na rtech rudou rtěnku, což podtrhlo jeho výstřední, až upírský vzhled.

Foto: Profimedia.cz

Výstřednímu páru to slušelo: vždy když spolu vyráželi do společnosti, tak si dali na looku záležet. Vpravo jsou šaty, které měla nevěsta ve svatební denFoto: Profimedia.cz

Sandra Nováková a Vojtěch Moravec

Nad oblečením české herečky a jejího partnera režiséra na slavnostní premiéře komedie Hádkovi (2022) se možná mnozí pozastavili. Záhy ale zjistili, proč přišli oděni do bílé. Před zraky hereckých kolegů, přátel a dalších lidí se totiž v kině Lucerna vzali. Moderátor Ondřej Gregor Brzobohatý pozval k překvapení přítomných na jeviště matrikářku a oddávajícího a dvojice si řekla ano. Nevěsta zvolila kalhotový kostýmek s hlubokým dekoltem, ale nechyběl jí závoj ani kytice.

Foto: Profimedia.cz

Novomanželé, kteří se vzali na premiéře Foto: Profimedia.cz

Pamela Anderson a Tommy Lee

Veselka na pláži není nic neobvyklého. Snoubenci často předem objíždějí nejrůznější místa a hledají pro svůj den to nejromantičtější. I svatba americké sexbomby a hudebníka se v roce 1995 odehrála na pláži, ovšem přece jen se vymykala. Nevěsta oblékla místo svatebních šatů bílé bikiny a ženich byl bez trička jen v šortkách. V roce 2006 se situace opakovala, jen se změnila osoba ženicha: herečka si v bílých bikinách a námořnické čepici vzala hudebníka Kida Rocka. Veselka proběhla ve značném alkoholovém opojení a konala se na jachtě v Saint-Tropez.

Foto: Profimedia.cz

Manželství s Tommym Lee, do kterého se Pamela Anderson vrhla po intenzivní čtyřdenní známosti, nakonec vydrželo tři rokyFoto: Profimedia.cz

Tomáš a Tamara Klusovi

Někdy prostě jedna svatba nestačí – důkazem je i tento slavný pár, který si v roce 2013 řekl ano hned dvakrát. Poprvé to sice nebylo platné, protože oddávající neměl potřebné oprávnění, což ale pár dopředu věděl. Jen prostě chtěli na speciálním místě v lese stvrdit svou lásku a oblékli se na to do indiánských oblečků a čelenek. Nedlouho poté si nechali manželství potvrdit i oficiálně. Tentokrát dorazili na úřad jen za doprovodu svědků, psů a s několikaměsíční dcerou Josefínou. Indiánské čelenky si prý neodpustili ani tentokrát.

Foto: Profimedia.cz

Přináší dvojnásobná svatba dvojnásobek štěstí? Možná ano. Spokojený pár společně vychovává tři dětiFoto: Profimedia.cz

Olivia Wilde a Tao Ruspoli

Herečka a italsko-americký filmař se brali v roce 2003, tedy v době, kdy bylo nevěstě devatenáct let. Manželství uzavřeli na palubě školního autobusu – režisér v něm tehdy bydlel a měl ho předělaný na studio. Herečka po letech uvedla, že se nechali unést na vlně romantického vzrušení, a když to prý zjistil její otec, měl menší infarkt, protože nečekal, že se dcera tak brzy usadí. Manželství nakonec trvalo do roku 2011.

Foto: Profimedia.cz

Před svatbou spolu Olivia Wilde a Tao Ruspoli chodili asi šest měsícůFoto: Profimedia.cz

Sean Parker a Alexandra Lenas

Když si americký podnikatel a první předseda společnosti Facebook bral písničkářku, bylo to skutečně velkolepé. Slavnost, která údajně stála v přepočtu 200 milionů korun a patří k nejdražším svatbám, se nesla v historickém duchu a nechyběly například kulisy se zříceninou a vodopádem. Stovky hostů na sobě měly kostýmy od návrhářky Ngily Dickson, která získala tři oscarové nominace za Pána prstenů (2001–03): všechno působilo naprosto stylově, velkolepě, kouzelně a nanejvýš magicky.

Foto: Profimedia.cz

Když na to máš, tak to ukaž. Na svatbu Alexandry Lenas a Seana Parkera se bude ještě dlouho vzpomínatFoto: Profimedia.cz

Související témata:

Načítám