Hlavní obsah
2,9
(463)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Smažená vejce jsou skvělá pro svoji rychlost i vydatnost. Přidejte k téhle dávce bílkovin cuketu, osmaženou cibulku a kousek čerstvého slaného sýru a už ji nebudete chtít dělat jinak.

10 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 1/2 ks cibule
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1/2 ks cukety
  • 3 ks vejce
  • 1 špetka muškátového květu
  • 30 g sýru feta
  • 1 lžíce listové petržele
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte na čtvrtkolečka a na pánvi ji na troše oleje nechte zezlátnout.

02.

Cuketu nastrouhejte nahrubo, na jednu porci jsou potřeba asi dvě hrsti – hodně se speče. Nastrouhanou cuketu přidejte na pánev k cibuli, která začíná zlátnout, a nechte ji osmahnout. Zbavíte se tak přebytečné vody. Promíchejte, aby byla zelenina rovnoměrně rozprostřená po celé ploše pánve.

03.

Vejce prošlehejte s trochou soli, pepře a muškátového květu. Nalijte je do pánve na cuketu a poklaďte kousky sýru feta. Omeletu smažte jen na mírném plameni, aby navrchu vejce zatuhla a vespod byla tak akorát dozlatova.

04.

Když jsou vejce na povrchu zatuhlá, omeletu překlopte, posypejte nasekanou petrželí, přeložte na talíř a ihned podávejte. Kdo chce, ten si omeletu může vychutnat s čerstvým domácím pečivem.

Cuketa a slaný řecký sýr feta jsou skvělá dvojka nejen v omeletě. Dejte si grilované cukety s fetou nebo cuketové karbanátky se sýrem a bylinkami.

Reklama

Načítám