Hlavní obsah

Nejlepší dárky pro milovníky jídla? Punčochář i Besky. Jejich kuchařky chcete najít pod stromečkem!

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro ty, kdo milují vaření nebo hledají dokonalý dárek pro vášnivé kuchaře, jsou kuchařky ideálním řešením. Přinášíme vám průvodce těmi nejlepšími, které pod stromečkem potěší jak milovníky masa, tak sladkých dortů.

Článek

Každý máme ve svém okolí někoho, pro koho je vaření opravdová vášeň. Podpořte své blízké ve vytváření kulinářských kouzel. Nezáleží na tom, zda jsou teprve na začátku své cesty mezi hrníčky a lžícemi, nebo se řadí mezi zkušené mistry kulinářského umění, vždy existuje kuchařka, která je osloví.

Jak vaříme U Matěje

Jan Punčochář

První kuchařka šéfkuchaře Jana Punčocháře představuje recepty z jeho restaurace U Matěje, kterou najdete na pražské Hanspaulce. Zde spolu se svým týmem představuje tradiční i moderní česko-rakouskou kuchyni a vytváří autentickou atmosféru pravé české hospody. Kuchařské poklady v knize odrážejí sezonní menu restaurace U Matěje od polévek a předkrmů přes hlavní chody až po dezerty z čerstvých surovin. Nechybí tipy samotného šéfkuchaře.

Foto: Archiv nakladatelství

Jak vaříme u Matěje, Jan Punčochář, vydalo nakladatelství Šulc-Švarc, 629 KčFoto: Archiv nakladatelství

Pečeme nebesky

Veronika Beskydiarová

Veronika Beskydiarová alias Besky vydala svou druhou kuchařku a věnuje se v ní tomu, co miluje nejvíc – sladkému. Knihu rozdělila do tří částí. První kapitolu nazvala Jednoduché nebeské pečení a přesvědčí vás v ní, že péct může každý. Druhá část s názvem Duely srovnává na první pohled podobné recepty, jako jsou makronky laskonky. Závěrečná kapitola se jmenuje Dorty a uspokojí každého nadšence těchto delikates.

Foto: Archiv nakladatelství

Pečeme nebesky, Veronika Beskydiarová, vydalo nakladatelství Sevruga, 475 KčFoto: Archiv nakladatelství

100 skvělých domácích receptů

David Vonášek

Na trhu je už třetí díl ze série bestsellerů „100 skvělých domácích receptů“. Tato kuchařka je zaměřena na všechny, kteří upřednostňují snadné domácí vaření z běžně dostupných surovin. Detailní postup u receptů vám zaručí skvělý výsledek, ale kdybyste si přeci jen nebyli jisti, podívat se můžete i na Instagram @davidvkuchyni. Zde najdete videa a mnoho další inspirace i kuchařských vychytávek.

Foto: Archiv nakladatelství

100 skvělých domácích receptů, David Vonášek, vydalo nakladatelství ATYP, 549 KčFoto: Archiv nakladatelství

Zlatá klasika

Zděněk Pohlreich

Zlatá klasika od Zdeňka Pohlreicha přináší recepty na pokrmy, které si u nás získaly srdce gurmánů a jsou považovány za neodmyslitelnou součást české kuchyně. Najdete zde nejen to nejlepší z české tradice, ale také klasické recepty, které jsme si s nadšením přivezli z  cest do Řecka, Chorvatska, Itálie, Asie a Ameriky a začlenili je do našeho kulinářského umění.

Foto: Archiv nakladatelství

Zlatá klasika, Zdeněk Pohlreich, vydalo nakladatelství Sevruga, 399 KčFoto: Archiv nakladatelství

BioAbecedář

Hanka Zemanová

BioAbecedář představuje encyklopedii zdravých surovin, která není pouze zdrojem informací, ale poskytuje také praktické rady pro nakupování a vaření. Nabízí ucelený pohled na potraviny, jako jsou pohanka, jáhly, kroupy, semínka, špaldová nebo bezlepková mouka. Díky této encyklopedii nejen objevíte nové suroviny, ale také dostanete tipy, jak je začlenit do svého jídelníčku a podpořit tak své zdraví.

Foto: Archiv nakladatelství

BioAbecedář, Hana Zemanová, vydalo nakladatelství Smart Press, 626 KčFoto: Archiv nakladatelství

Sváteční - spolehlivé recepty, rady a postupy

Roman Vaněk, Jana Vaňková

Tato nová kuchařka je užitečným průvodcem zaměřeným na pohoštění v českých a moravských domácnostech. Kniha je obohacená o více než 180 inspirativních fotografií a ilustrací a nabízí přes 130 chutných receptů. Postupy jsou napsány jednoduchým jazykem, aby byly srozumitelné pro každého. Bonusem jsou odpovědi na nejčastější kulinární otázky, například jak uvařit dokonalá vejce natvrdo?

Foto: Archiv nakladatelství

Sváteční – spolehlivé recepty, rady a postupy, Roman Vaněk a Jana Vaňková, vydalo vydavatelství Prakul Production, 359 KčFoto: Archiv nakladatelství

Bářina kuchařka pro mámy a táty

Bára Nosková Mosorjaková

Pokud neustále tápete, co připravovat dětem k obědu, nebo vás už omrzelo věčné dojídání jejich jídel a toužíte po nové inspiraci, případně hledáte šikovné rady na efektivní organizaci domácího vaření, tato kuchařka je pro vás ideálním řešením. Nabízí bohatý výběr skvělých receptů, které potěší nejen dětské chuťové pohárky, ale zároveň osloví i rodiče.

Foto: Archiv nakladatelství

Bářina kuchařka pro mámy a táty, Bára Nosková Mosorjaková, vydalo Naše nakladatelství – Knihy Dobrovský, 389 KčFoto: Archiv nakladatelství

Čím ještě potěšíte milovníka dobrého jídla? Přeci jedlým dárkem. Zde si vyberete hned z 35 tipů na sladké maličkosti.

Načítám