Hlavní obsah
3,0
(115)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Na svátečním stole nemůže chybět nepečené vánoční cukroví. Zkuste letos nové druhy v podobě marcipánových válečků. Rodina bude nadšená!

30 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
20 válečků
Na 20 válečků potřebujete:
  • 150 g vlašských ořechů
  • 100 g cukru moučka
  • 2 lžíce rumu
  • 4 lžíce kakaa
  • 100 g másla
Na náplň potřebujete:
  • 50 g marcipánu
Na potření potřebujete:
  • 100 g čokolády na vaření
  • 2 lžíce oleje
  • 30 g mletých mandlí
Článek

Postup:

01.

Máslo nechte v teplé místnosti změknout, rozkrájejte ho a přidejte k mletým ořechům, moučkovému cukru, rumu a kakau. Vypracujte rukama pevnou hmotu.

02.

Marcipán rozdělte na 20 částí a každou v dlaních rozválejte na válečky. 

03.

Každý z válečků zabalte do kakaové hmoty, šišky pokládejte na talíř, který pak celý dejte na hodinu do lednice ztuhnout.

04.

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s olejem, studené válečky v ní namáčejte, obalujte v mandlích a skládejte na prkénko s pečicím papírem.

05.

Cukroví jen nechte ztuhnout, a je to!

Podle vánoční tradice má být na stole 7 druhů cukroví. Klasickou jsou pracny, perníčky, linecké, vanilkové rohlíčky nebo kokosky. Můžete zkusit i nepečené cukroví, jako jsou vosí hnízda, kokosové kuličky a mandlové hříbečky.

A co večeře na Štědrý večer? Máte svůj rodinný recept na rybí polévkusmaženého kaprabramborovým salátem?

Reklama

Související témata:

Načítám