Hlavní obsah

Zábava na víc než na tři večery? Seriály s hodně sériemi!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trávíte s nimi večery, znáte jejich noční můry a můžete si hlavu ukroutit nad tím, jak si opakovaně komplikují život. Považujete je skoro za členy rodiny. A pak je konec. Seriál skončil, další série se neplánuje. Připadáte si zrazení... Pusťte si Myšlenky zločince nebo Chirurgy, ti s vámi chvíli pobudou!

Článek

Seriáloví diváci asi budou souhlasit, že máloco je horší než dokoukat oblíbený televizní příběh s vědomím, že další série se nenatáčí a vy už své hrdiny znovu neuvidíte. A proto objevit seriál, který se natáčel roky, je jako objevit poklad. U kterých se nemusíte bát, že máte za týden hotovo? Není jich až tak málo. Často jde o příběhy z nemocničního a policejního prostředí, ale i sitcomy, klasické vztahovky nebo duchařiny. Které seriály vás zabaví na delší dobu?

24 hodin (2001–14)

Někdo se dnem tak nějak proloudá, jiný během 24 hodin zažije dobrodružství za pět životů. Ten druhý se jmenuje Jack Bauer, kterého hraje Kiefer Sutherland (54), a je to trochu magnet na průšvihy. Zároveň ale i skvělý protiteroristický agent, který dokáže zachránit svět. Každá série se odehrává v reálném čase během jednoho dne a co díl, to hodina, tedy 24 dílů. Má to grády, do poslední chvíle nevíte, zda se opravdu podaří předejít katastrofě, a často jsou v sázce životy rukojmí nebo jeho rodiny.

Foto: Profimedia.cz

Někdy se zdá, že teroristé mají jediného nepřítele: Jacka Bauera. Ale on se jen tak nedá!Foto: Profimedia.cz

Ranč (2016–20)

Rodina Bennettových je hodně svérázná famílie. Táta rančer, máma majitelka baru, jeden syn se jmenuje Colt a druhému se říká Kohout (angl. Rooster). Jsou to sice chlapci s dobrým srdcem, ale nejvíc je zajímají holky a pivo, spíš tedy pivo a holky. Věta „Chceš si o tom promluvit?“ vyvolává salvy smíchu a na vyznávání lásky si taky moc nepotrpí. Ale brzy si tyhle postavičky oblíbíte, zvlášť když Colta hraje kocour Ashton Kutcher (43).

Foto: Profimedia.cz

Beau Bennett (Sam Elliott, 76) je tvrdohlavý morous, který Coltovi a Roosterovi (Danny Masterson, 45) nedá nic zadarmo a s exmanželkou Maggie (Debra Winger, 65) si neustále vyměňuje „lichotky“Foto: Profimedia.cz

Vražedná práva (2014–20)

Geniální obhájkyně a profesorka práva Annalise Keating (Viola Davis, 55) si vždy na začátku školního roku vybere nejlepší studenty a dá jim možnost učit se přímo v praxi. Je tvrdá, nekompromisní a vyžaduje totální nasazení. Z jedné vraždy bývá obviněno postupně třeba i pět možných pachatelů, ale výsledek je nakonec takový, že do vězení nejde nikdo z nich. A z nejhorších obvinění dokáže vysekat i svoje lidi. Hlavní hrdinka sice zvládá dovést do dobrého konce i beznadějné případy, ale kdo jí pomůže s jejími démony?

Foto: Profimedia.cz

Během sérií se vztahy mezi postavami vyvíjejí a ze studentů se stávají Annalisini rovnocenní partneři, někdy i protivníciFoto: Profimedia.cz

Lovci duchů (2005–20)

Bratři Dean a Sam Winchesterovi jsou nejen velcí fešáci, ale mají i talent přitahovat tajemno, nadpřirozeno a řešit zdánlivě nevysvětlitelné jevy. Cestují v Chevroletu Impala po Spojených státech a vyšetřují záhady mnohdy založené na skutečných legendách. Kromě toho, že se musejí vypořádat s potvorami, jako jsou upíři, vlkodlaci, wendiga či strigy, řeší samozřejmě i rodinné a milostné vztahy. Je to příjemná akční, občas lehce hororová podívaná.

Foto: Profimedia.cz

Někoho na seriálu bavily nadpřirozené bytosti, jiní jej sledovali kvůli pohledným hlavním hrdinům: Jensen Ackles (43) ztvárnil Deana a je známý také ze seriálu Dawsonův svět či Smallville, zatímco Jared Padalecki (38), který si zahrál Sama, se objevil i v GilmorkáchFoto: Profimedia.cz

Myšlenky zločince (2005–20)

Elitní tým analytiků FBI mívá na starosti vyšetřování nejhorších případů. Svojí práci jsou oddaní a často kvůli ní šidí i osobní život. Umějí sestavit osobnostní profil sériových vrahů, proniknout jim do hlav a zabránit tak dalším vraždám. Obvykle se při vyšetřování zločinu hledají důkazy a prověřuje alibi, tahle parta ale zkoumá, jak zločinci přemýšlejí a jaké mají motivace. Podezřelé zkoumají nejen v souvislosti s tím, co spáchali, ale i v jejich přirozeném prostředí.

Foto: Profimedia.cz

Sériových vrahů je v seriálech jak nastláno, takže tenhle tým má pořád co na práciFoto: Profimedia.cz

Chirurgové (2005–21)

Bylo vám dvacet, když jste se na mladé doktory začali dívat? Operují dodnes. Chirurgové sice na obrazovku nevplouvají v původním složení, ale stále dokážou vyvolat slzy dojetí a pořádně diváky napnout. Prvotřídní operatéři, kteří na sále zachraňují cizí životy a přitom si často nevědí rady s těmi svými. Meredith Grey (Ellen Pompeo, 51) zoufale milovala svého šéfa Dereka (Patrick Dempsey, 55), Izzie (Katherine Heigl, 42) do práce tahala city, Cristina (Sandra Oh, 49) se naopak citům zarputile bránila. George (T. R. Knight, 47) byl ten hodný, Alex (Justin Chambers, 50) sobecký, ale okouzlující. Kde je jim konec?

Foto: Profimedia.cz

V práci tráví veškerý čas, tak zde navazují i vztahy a přátelství a emoce lítají nahoru a dolůFoto: Profimedia.cz

Dva a půl chlapa (2003–15)

Seriál o bohatém starém mládenci a sukničkáři, který žije v domku na pláži, a jeho život se otočí vzhůru nohama, když se k němu přistěhuje rozvádějící se brácha Alan (Jon Cryer, 55) se synem Jakem (Angus T. Jones, 27). Charlie Sheen (55) byl v roli Charlieho Harpera bezkonkurenční, byla mu v podstatě šita na míru. Bohužel se rozdivočil víc, než je zdrávo, a v osmé sérii ho tvůrci nechali umřít. Díl, ve kterém dům na pláži koupil miliardář Walden Schmidt (Ashton Kutcher) a převzal tak otěže, sledovalo 28 milionů diváků a byl to nejsledovanější díl celého seriálu.

Foto: Profimedia.cz

V seriálu padala jedna skvělá hláška za druhou. Alan: Pohlídej zatím Jakea. Charlie: Pokud to pomůže, abys vypadl, tak ho budu i kojit!Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám