Hlavní obsah

Zamilovanost podle horoskopu: Berani do vztahů skáčou po hlavě, Býci si partnera dlouho oťukávají

Foto: MAOIKO, Shutterstock.com

Foto: MAOIKO, Shutterstock.com

Reklama

Někomu stačí vteřina, jeden pohled, a už ví. Někdo se pomalu brodí, nejdřív po kolena, pak po pás, až je v tom nakonec až po uši. Jak se jednotlivá znamení zvěrokruhu zamilovávají?

Článek

Láska je nevyzpytatelná, někdy přijde jako blesk, jindy se plíží pomalu a postupně. Přesto však lze u jednotlivých znamení zvěrokruhu vypozorovat tendence, zda se zamilovávají spíš rychle, nebo pomalu. Kdo do vztahů skáče po hlavě a už na prvním rande plánuje svatbu, a kdo je daleko opatrnější?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani jsou známí tím, jak jsou vášniví a do všeho se hrnou. Vždycky žijí v přítomném okamžiku a nikdy o sobě nepochybují, a přesně to se děje, i když přijde zamilování. Jsou to odvážní vůdci, kteří chtějí mít situaci pevně v rukách, a tak se vrhají do akce. Jakmile se do někoho zakoukají, napřou veškerou energii a odhodlání k danému člověku – tedy aspoň do chvíle, než se rozhodnou, že je to přestalo bavit. Celé to vzrušení z čerstvé zamilovanosti Berani zkrátka zbožňují, ale odmilovat se dovedou stejně rychle.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci jsou opatrní a potřebují si k druhému vybudovat pouto. Trvá rozhodně víc než několik málo schůzek, aby zbourali své zdi a dovolili se vztahu otevřít. Nejdřív potřebují druhého člověka rozumově posoudit, a pak až přijde na řadu srdce. Potřebují partnera, kterému můžou věřit, na kterého je spoleh, a vůbec jim nevadí, když si na něj budou muset počkat. Zbožňují, když se jim někdo dvoří, takže si tuhle fázi skutečně užívají. Ale jak se někomu oddají, je to na celý život.

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Býci se zamilovávají pomalu, ale na dlouhoFoto: fizkes, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci patří mezi znamení, kterým nějakou dobu trvá, než se zamilují. Jsou velmi společenští a rádi chodí ven a potkávají nové lidi. Randění pro ně v první řadě znamená prozkoumávání možností, nemusí do něj nutně hned vkládat srdce. Řídí se zejména rozumem – a je potřeba je zaujmout právě po této stránce, pak teprve zůstanou dost dlouho na to, aby se zamilovali. Přitahuje je inteligence, sarkasmus a slovní přestřelky a snadno se začnou nudit. Když se nudí, ani zamilované srdce je na místě neudrží.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci jsou proslulí svou citlivostí a empatií k ostatním. Ve vztahu nejdřív bývají maličko stydliví, ale mají v sobě hodně lásky a zamilovávají se velmi rychle. Tohle znamení lásku vnímá jako dlouhodobý závazek, ze kterého nelze snadno vycouvat, a má neomylný čich na to, pokud jejich protějšek city jen předstírá. Potřebují k sobě partnera, díky kterému se budou cítit v bezpečí. A se kterým si vybudují pěkné hnízdo, protože láska pro ně znamená dobré jídlo, dlouhé rozhovory a večery v teplákách plné mazlení na gauči.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi se zamilovávají velmi rychle a patří mezi největší romantiky zvěrokruhu. Nějakou dobu jim trvá, než se vztahu opravdu oddají, ale ohnivý živel znamená horkou hlavu a tendenci spadnout do pavučiny zamilovanosti pěkně rychle. Napomáhá tomu i fakt, že se umí bleskově rozhodovat a vždycky vědí, co chtějí. Lvi potřebují, aby bylo postaráno o jejich ego, aby k nim partner vzhlížel. Obdiv a lichotky často způsobí, že ztratí hlavu ještě rychleji. Celkem snadno vzbudí v protějšku lásku a stejně snadno ho záhy opustí.

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Rychle se zamilují, ale i odmilují, takoví jsou LviFoto: 4 PM production, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny na zamilovanost rozhodně nespěchají, jejich život se točí víc kolem kariéry a výkonů než kolem randění a romantiky. Raději pracují na svém postavení, než by trávily čas schůzkami s potenciálními protějšky, kteří navíc dost často nedostojí jejich vysokým nárokům. Nejprve se tedy rozhodují rozumem, posuzují, jak by daný člověk zapadl do jejich života, jak moc jsou či nejsou kompatibilní, jaké změny budou muset udělat. Teprve když je seznam odškrtán, dovolí svému srdci se zamilovat.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Vahám vládne planeta Venuše, což znamená, že tito lidé jsou skuteční romantici. Daleko víc prospívají v životě v páru než single, neustále hledají lásku. Rádi si dělají nové přátele a tráví čas ve společnosti, jejich velkým koníčkem je flirtování. Pokud najdou někoho, s kým budou cítit spojení a zároveň se s ním budou dobře bavit, koho budou moci okouzlovat a kdo bude na oplátku okouzlovat je, dovedou se zamilovat rychle. Do vztahu hodně investují ze sebe a potřebují někoho, kdo bude investovat stejně.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři se zamilovávají velmi pomalu, navzdory tomu, že když už pak na city dojde, umí být neuvěřitelně vášniví. Pod svou tvrdou skořápku si však jen tak někoho nepustí. Když dojde na randění, poskytnou svému protějšku jen tolik informací, aby měl pocit, že je zná, ale teprve až nastoupí větší důvěra, se skutečně otevřou. A protože jsou podezřívaví, trvá to. Jejich zamilovanost vzniká až poté, co je vytvořeno hluboké, emocionální až magnetické pouto. Ale jak se zamilují, je to na dlouhou dobu. Možná i napořád.

Foto: Kate Kultsevych, Shutterstock.com

Štíři jsou vášniví, nedůvěřiví a věrníFoto: Kate Kultsevych, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci vlastně v životě ke svému štěstí romantický vztah nepotřebují. Jsou to dobrodruzi, touží poznávat – svět i lidi. Chtějí svoji svobodu a zábavu. Zamilovávání pro ně znamená hledání toho správného parťáka, který s nimi bude chtít dobrodružství prožívat. Pokud najdou někoho, kdo je nebude dusit a kdo bude stačit jejich tempu, tak může přijít láska. Ve vztazích jsou pak naprosto upřímní, nejsou velcí romantici, nenosí obden květiny a dárky a taky nic takového nepožadují. Ale pro svou drahou polovičku jsou vždycky oporou.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Jak přijde na lásku, Kozorozi rozhodně nikam nespěchají a dávají si načas. Hledají partnera, který je zodpovědný, pilný a umí převzít iniciativu. Často je přitahují starší protějšky, lidé, kteří už v životě něco dokázali a zažili. K lásce přistupují podobně jako ke kariéře, mají strategie a plány a usilovně pracují, aby se jim láska vyplatila. Než tedy pustí srdce ze řetězu, nejdříve chtějí vyhodnotit, jestli jim za to ten druhý stojí. Budou postupovat velmi pomalu – ideálně si totiž chtějí najít někoho na celý život. Lásku neberou na lehkou váhu.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Ani Vodnáři v životě vlastně nepotřebují ke svému štěstí romantický vztah. Protože jsou velmi svobodné a kreativní duše, přitahují je jedinci podobného ražení, kteří vyčnívají z davu a nebojí se dát najevo svou individualitu a jedinečnost. Rádi jsou součástí společnosti, mají mnoho přátel a obklopují se aktivními lidmi. Víc než na sebe se soustředí na komunitu a rádi mění svět. Což neznamená, že se nezamilují, jen jim to opravdu trvá. Když už se to ale stane, většinou se zamilují nezvratně a hluboce.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Lidé narození v Rybách jsou přesně ti, kdo potvrzují, že láska na první pohled existuje. Jsou hluboce romantičtí a umí se zamilovat okamžitě. Často si tak ublíží, když jejich city nejsou opětovány. Navíc milují už i jen představu zamilovanosti, to jiskření, seznamování, hledání, spojení... Jsou to snílci a velká láska je jejich největším snem a touhou. Chtějí o někoho pečovat a být opečováváni. Snadno se zamilovávají, ale dlouho jim naopak trvá se odmilovat. City v nich často přetrvávají, i když vztah nebyl nijak dlouhý nebo pro toho druhého zásadní.

Reklama

Načítám