Hlavní obsah

Vše, co víme o čtvrté sérii Emily v Paříži! Nečekané zvraty a možná se připojí i Kim Cattrall…

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tenhle seriál je fenomén. Během covidu vlétl na obrazovky jako svěží vítr i záblesk naděje, že normální svět bez roušek a virů ještě existuje. A líbí se i další pokračování – fanoušci právě netrpělivě vyhlížejí čtvrtou sérii. Kdy konečně bude a co se nám o ní podařilo vypátrat?

Článek

Je mladá, krásná a má styl. A také je trochu praštěná, ovšem tak, že ji máte prostě rádi. Příběh roztomile potrhlé Američanky Emily, která se shodou náhod ocitne pracovně v Paříži, kde si ji místní „žabožrouti“ s arogancí sobě vlastní „mažou na chleba“, si oblíbily miliony diváků po celém světě.

A není divu. Seriál od zkušených tvůrců Sexu ve městě v čele se scenáristou a režisérem Darrenem Starem a kostýmní výtvarnicí Patricií Field rozhodně nezklamal! Paříž vykreslil jako pohádkové město, kde se na pozadí romantických kulis vozíte výhradně taxíky, chodíte na vybrané večeře do luxusních restaurací a i „obyčejná“ marketingová specialistka nakupuje u Chanelu a Diora. A to nejhorší, co se jí tu může stát, je, že jí krásný Francouz zlomí srdce a ve svých stylových střevíčcích na osmicentimetrových jehlových podpatcích za 400 eur šlápne do psího hovínka… A občas udělá nějaký slušný průšvih.

Čtvrtá série se blíží… Pomalu, ale jistě

Poetika Emily v Paříži ovšem nespočívá jen v okouzlujících kulisách, exkluzivních outfitech a pohádkově vykresleném prostředí, ale také ve skvěle vystavěných postavách, vtipných dialozích a elegantních zápletkách. Příběh se na konci třetí série přerušil ve chvíli, kdy se schyluje ke slušnému dramatu.

Zrušená svatba, neplánované těhotenství a věčná otázka: Dají se konečně Emily s Gabrielem dohromady, nebo se fešný šéfkuchař vrátí ke Camille, s kterou podle všeho čeká dítě? V upoutávce na další sérii sama představitelka Emily Lily Collins prozradila, že osud její postavy nabere nečekaný směr a čekají ji mnohé velké zvraty… A výlet do Říma. Nebo dokonce stěhování? Otázek je ale mnohem víc.

Foto: Netflix

Jestli něco Emily (Lily Collins) umí, tak ovládat sociální sítě. Moc dobře ví, jak zaujmoutFoto: Netflix

Kdo zůstává

Všechny fanoušky zajímá, které postavy zůstanou a zda lze čekat nějaké nové. Podle mnoha vyjádření tvůrců se můžete těšit, že se i ve čtvrté sérii setkáte s celou oblíbenou sestavou: šéfovou Sylvií, kolegy Julienem a Lucem i kamarádkou Mindy.

Otazník visí jen nad Alfiem, partnerem Emily. Logickým vyústěním jeho příběhu by bylo, kdyby se po zklamání s Emily vrátil zpět do Londýna, to ale podle scenáristy Darrena Stara není jisté. A samozřejmě nelze zapomenout na Camillinu řeckou milenku Sofii! Podle Darrena Stara ji v příští sezoně pravděpodobně ještě uvidíte: „Tohle je vztah, který – myslím – neskončil. Mám pocit, že je mezi nimi stále opravdová vášeň.“

Připojí se Kim Cattrall?

Nejvíc emocí vzbudila v zahraničních médiích otázka, zda by se nemohla k seriálu připojit Kim Cattrall, známá jako Samantha ze Sexu ve městě. Mluvilo se o tom už před třetí sérií a spekulace neutichly ani nyní. Sám Darren Star je přiživil, když v jednom rozhovoru řekl: „Nebyl bych proti. Za správných okolností samozřejmě. Rozhodně mám pocit, že by do dalšího pokračování vnesla skvělou energii.“

Zdá se to přitažené za vlasy? Nemusí, pokud si uvědomíte, že Kim Cattrall pojí letité přátelství s Patricí Field, které znovu potvrdily při kratičkém návratu Kim do posledního pokračování Sexu ve městě A jak to bylo dál… Vystupuje tu jen v jediné scéně, ale podmínkou bylo, že ji oblékne právě Patricia, která jinak na pokračování už nespolupracovala.

Foto: Profimedia.cz

Vstup Kim Cattrall alias Samanthy ze Sexu ve městě do seriálu Emily v Paříži?! To by byla opravdu bomba… Dočkáme se?Foto: Profimedia.cz

A kdy se nové série dočkáme?

Podle informací, které jsou v tuto chvíli známy, se čtvrtá série natáčela společně se třetí, takže teoreticky by ji Netflix mohl do vysílání zařadit co nejdřív. Oficiální vyjádření ale zatím schází. Spekulovalo se o říjnu, ale většina médií se shoduje na začátku prosince –snad i proto, že i minulé řady přišly vždy jako dárek před Vánoci. Tak se nechte překvapit…

Načítám