Hlavní obsah

Slavní, kteří změnili kariéru. Meghan Markle šla za láskou, Drew Barrymore na mateřskou

Foto: Gettyimages.com

Foto: Gettyimages.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Změnit práci není vždy snadné, ovšem změnit úplně kariérní směr, to je teprve výzva. Často se ale odvaha vyplatí. Své o tom vědí oscarové herečky Gwyneth Paltrow a Angelina Jolie, stejně jako bývalý wrestler The Rock nebo raper Marky Mark. A svůj příběh o „změně trasy“ má i Meghan Markle.

Článek

Rozhodnout se v patnácti, nejpozději v osmnácti letech, co chcete v životě dělat, získat k tomu příslušné vzdělání a pak to zhruba 40 let realizovat? Je to cesta, ne že ne. Ale proč byste si měli myslet, že se v půlce života nedá udělat změna? Vždyť člověk se vyvíjí, je tedy jen přirozené, že se mu mění i představy o té nej profesi. Ať už chodíte do práce čistě kvůli penězům, nebo jste do ní vášnivě zapálení, nikdy nevíte, jestli se jednoho dne neprobudíte s tím, že vlastně chcete dělat něco úplně jiného.

Mnohým slavným se něco podobného stalo…

Gwyneth Paltrow

Oscarová herečka patřila na přelomu tisíciletí k největším hvězdám. Zářila ve filmech i na červeném koberci, randila s největšími fešáky. Proč se rozhodla ustoupit ze záře reflektorů? Se zpěvákem Chrisem Martinem založila rodinu, narodila se jim dcera Apple. A ona si nedokázala představit, že by hraní dala přednost před mateřstvím a kvůli natáčení na dlouhé týdny opouštěla domov.

Dva roky po dceři přišel na svět syn Moses, a ačkoli obě děti jsou už téměř dospělé, Gwyneth se k herectví naplno nevrátila. V roce 2008 založila lifestylovou značku Goop, kolem které vybudovala impérium, a radí, jak žít zdravě a vyrovnaně. Nabízí kosmetiku, oblečení, knihy, ale i vitaminy nebo sexuální pomůcky, produkuje podcasty a doporučuje wellness metody.

Existuje prý ale jeden člověk, kterému by, co se návratu na plátna kin týče, nikdy neřekla ne. Je jím Robert Downey Jr., se kterým hrála v marvelovské sérii - on byl Iron Man, ona jeho pravou rukou a láskou Pepper Potts.

Foto: Stefanie Keenan, Gettyimages.com

Herecká hvězda Gwyneth Paltrow stoupala vzhůru, ona ale měla se životem jiné plányFoto: Stefanie Keenan, Gettyimages.com

Meghan Markle

Byla nejen hvězdou seriálu Kravaťáci, ale i autorkou úspěšného blogu The Tig a zapálenou aktivistkou a feministkou. Pak se ale Meghan Markle zamilovala do britského prince Harryho a její kariéra a sny šly stranou. Příběh o tom, jak opustili starý kontinent, aby v Americe našli klid a soukromí, je veřejně známý. Nyní se Meghan vrací zpátky k využívání síly svého hlasu, aby pomáhala. Kromě rodiny se věnuje projektům v rámci nadace Archewell Foundation.

Angelina Jolie

Jedna z ikon Hollywoodu nikdy honbě za slávou nepropadla. Byla za rebelku s Oscarem, poté za aktivistku a následně se z ní stala především milující máma šesti dětí. Angelina Jolie také neváhala veřejně říct, že podstoupila oboustrannou mastektomii, a inspirovat ženy k prevenci, a když ji rozvod s Bradem Pittem srazil na kolena, řekla, že potřebuje čas pro sebe a děti, aby se rány zahojily.

Občas kývne na zajímavou nabídku, ale herectví dávno není její priorita. Stále pomáhá, kde je třeba, založila módní značku Atelier Jolie, režíruje. Nyní se ve filmu proměňuje v pěvkyni Marii Callas, ale je dost možné, že za pár let Hollywood definitivně opustí.

Dwayne Johnson

Byl hvězdou wrestlingu, kde vystupoval pod přezdívkou The Rock, sedmkrát se stal mistrem. Před třicítkou ale cítil, že chce změnu, a zatoužil stát se hercem. Rozhodně nechtěl jen zazářit, toužil uspět a vybudovat kariéru. Velký úspěch zaznamenal ve filmu Král Škorpion a od té doby natáčí minimálně jeden film ročně. Se svými 394 miliony sledujících je navíc pátou nejsledovanější osobností Instagramu a svou neskutečnou pracovní morálkou je velkou inspirací.

Drew Barrymore

Natáčet filmy začala ještě v plenkách, stala se dětskou hvězdou, která se naplno rozzářila ve sci-fi E.T.-Mimozemšťan. Se slávou se vyrovnávala i pomocí drog a alkoholu, nikdy se netajila tím, že měla hodně divoké mládí.

Nakonec se Drew Barrymore s démony poprala a šla z role do role. Proč tedy před zhruba 10 lety hraní radikálně omezila? Stala se mámou a chtěla vidět své dcery Olive (11) a Frankie (9) vyrůstat. Co dělá dnes? Má úspěšnou talkshow a před deseti lety založila kosmetickou firmu Flower Beauty, která vyrábí cenově dostupnou a zároveň kvalitní kosmetiku.

Mark Wahlberg

Byl součástí boy bandu New Kids on the Block, následně se stal raperem Marky Markem, který nosil široké džíny a čepici kšiltem dozadu. Dnes se prý za svoji hudební kariéru trochu stydí. A když jeho blízcí zjistili, že vyhrál soutěž Nejvíc sexy osobnost 90. let, okamžitě jej tak začali ironicky titulovat.

Když se ale rozhodl změnit obor a stát se hercem, nebylo to tak snadné, jak čekal. Zajímavé nabídky se nehrnuly. Prvním velkým úspěchem byla role pornoherce v Hříšných nocích, v roce 2010 se stal hvězdou na Oscara nominovaného filmu Fighter a ve stejném roce získal i hvězdu na chodníku slávy. Nyní je respektovaným a hojně obsazovaným hercem. Jít za snem se mu vyplatilo!

Načítám