Hlavní obsah

Plný počet bodů za bradu, srážka za nos. Kdo je nejatraktivnější muž světa a kam se propadl Clooney

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Můžeme filozofovat o tom, co to vlastně krása je, podle odborníků se ale dá do jisté míry matematicky spočítat. Podobně jako v umění se k tomu využívá takzvaný zlatý řez, který vyčíslí, nakolik je tvář jedince (ne)dokonalá. Překvapí vás, že nejvyšší skóre získal herec Regé–Jean Page neboli vévoda z Hastingsu?

Článek

Zlatý řez se využívá už od dob renesance, kdy s ním pracovali umělci i architekti. Označuje poměr, který dokládá ideální proporce mezi různými délkami – při své práci ho použil i Leonardo da Vinci, který takhle zobrazil dokonalé tělo ve své slavné kresbě Vitruviánský muž. A se vzorcem se pracuje dodnes. Při své práci plastického chirurga ho využívá i britský doktor De Silva, podle kterého nám toto mapování pomáhá chápat, co dělá lidi nejvíce přitažlivými. A právě on pro Daily Mail naházel do počítače údaje, ze kterého vyšel žebříček deseti nejatraktivnějších mužů světa. Propočítával jejich čelo, posazení očí, nos, rty, bradu a tvar celého obličeje, ze kterého pak udělal průměrné skóre.

Regé–Jean Page

Sledovali jste první sérii Bridgertonových jen kvůli vévodovi z Hastingsu? Zařaďte se do fronty. Britský herec diváky natolik okouzlil, že se o něm brzy začalo mluvit jako o možném kandidátovi na nového Bonda. Regé–Jean Page získal první místo díky své klasicky krásné tváři a dokonale posazeným očím, pár procent mu oproti tomu srazil nos.

Foto: Profimedia.cz

Herci ze seriálu Bridgertonovi k domnělé dokonalosti chybí jen málo – získal nejvyšší skóre 93,65 %Foto: Profimedia.cz

Chris Hemsworth

Australský Thór už se nemusí dohadovat se svými bratry o tom, kdo je atraktivnější. Teď to má černé na bílém. Chrise Hemwswortha od prvního místa dělil jen krůček – méně bodů získal stejně jako jeho předchůdce za nos (hodnotí se šířka i délka), skóre naopak nahnal na očích, tvaru obličeje a rtech.

Foto: Profimedia.cz

Kolik to dělá pro filmového superhrdinu? Úctyhodných 93,53 %Foto: Profimedia.cz

Michael B. Jordan

Bronz získal herec z oscarového filmu Black Panther nebo Fantastická čtyřka, který si může zapsat do životopisu, že má téměř nejdokonalejší nos a bradu. Body mu snížilo čelo a tvar obličeje, všechny další partie se ale přehouply nad 90 %.

Foto: Profimedia.cz

Herec Michael B. Jordan získal 93,46 %Foto: Profimedia.cz

Harry Styles

Dobře si vedl i popový idol Harry Styles, který získal neuvěřitelných 99,7 % za bradu. Pokud tak chcete vidět, jak má tato oblast vypadat podle měřítek dokonalosti, tak nějak takhle. Ani bývalý člen skupiny One Direction ale nemůže mít všechno stoprocentní – body mu srazil nos a překvapivě rty.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvák se nemusí bát, že by po rozchodu s režisérkou a herečkou Olivií Wilde zůstal sám. Jeho skóre atraktivity je totiž 92,3 %Foto: Profimedia.cz

Jude Bellingham

Do výběru se dostal i anglický fotbalista Jude Bellingham, který získal nejvyšší skóre ze všech za ideální šíři mezi horním rtem a spodní částí nosu (ano, i to se počítá). Z celkových bodů ztratil hodně za čelo, které sice není dokonale symetrické, ale zase umí odrážet perfektní hlavičky.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalista Jude Bellingham nasbíral 92,22 %Foto: Profimedia.cz

Robert Pattinson

Kde mohl nový Batman být, nebýt jeho úzkých rtů! Herecký idol si přišel na pěkná procenta – jeho ostře řezaná brada je téměř předpisová a ocenil ji i zkušený plastický chirurg. Kdo ví, kolik jeho klientů přišlo do ordinace právě s fotkou této hvězdy.

Foto: Profimedia.cz

Hvězda Twilight ságy získala 92,15 %Foto: Profimedia.cz

Chris Evans

Do výběru se dostal i další superhrdina. Po Thórovi je tu Kapitán Amerika, Chris Evans. Ten byl loni časopisem People vyhlášen nejvíce sexy mužem na planetě, podle zlatého řezu je ale „až“ sedmý. Skóre mu zvýšily rty, oči a tvar obličeje, pod 90 % ale kleslo jeho hodnocení nosu, čela a brady.

Foto: Profimedia.cz

Kolik to dělá celkem? Tvář Chrise Evanse byla ohodnocena cifrou 91,92 %Foto: Profimedia.cz

George Clooney

Čekali jste ho na vyšších příčkách? George Clooney byl za léta strávená v showbyznysopakovaně na špici nejatraktivnějších mužů světa, jak ale podotkl doktor De Silva, i na něm se podepisuje čas. Herec ztrácí objem v tváři, a ačkoli má na to všechno nárok, v anketě krásy ho už předbíhají jiní.

Foto: Profimedia.cz

Miláček žen George Clooney nasbíral 89,91 %Foto: Profimedia.cz

Henry Golding

Do top 10 se dostal i britský herec, model a moderátor Henry Golding, kterého jste mohli vidět ve filmu Gentlemani. Mezi jeho nejatraktivnější partie patří podle zlatého řezu brada, rty a posazení očí, nejméně bodů dostal za šířku a délku nosu.

Foto: Profimedia.cz

Herec Henry Golding si přišel na solidních 87,98 %Foto: Profimedia.cz

Dwayne Johnson

Výčet přitažlivých mužů překvapivě uzavírá herec a profesionální wrestler Dwayne Johnson. Ačkoli by v procentech svalů v těle všechny předchozí přeskočil, jeho tvář získala nižší skóre za nos a tvar obličeje. Chlubit se The Rock naopak může dokonalou mezírkou mezi horním rtem a nosem, posazením očí a rty.

Foto: Profimedia.cz

Na desátém místě skončil Dwayne Johnson s 86,07 %Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám