Hlavní obsah

Soudní pře, pomluvy i veřejné praní špinavého prádla: Slavní, kteří si prošli bouřlivými rozchody

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozchody nejsou nikdy příjemné. Často je provázejí zlomená srdce, ukřivděnost, obviňování, urážky a soudní tahanice… A když tomu všemu navíc přihlížejí média, je to v podstatě peklo. Své o tom ví i Ondřej Gregor Brzobohatý, který dnes slaví 40. narozeniny.

Článek

Když si někoho berete, většinou doufáte, že je to navždy. Ale až příliš často to bývá přesně naopak a řada párů dřív nebo později skončí u rozvodového soudu. V období rozchodu bývají vztahy s expartnerem napjaté, někdy i dost vyhrocené, ovšem pro tyto slavné muže se během rozvodu rozpoutalo malé peklo – často s jejich nemalým přispěním.

Ondřej Gregor Brzobohatý

Ondřej Gregor Brzobohatý dnes slaví 40. narozeniny a jistě dostane krásné dárky. Možná by si ale ze všeho nejvíc přál, aby se už neopakovalo to, co má za sebou se svojí dnes už exmanželkou Taťánou Kuchařovou. Brali se v roce 2016 a patřili k nejhezčím českým párům, koneckonců ona je Miss World 2006 a on na krásu sice nemá korunku, ale je to velký fešák. Jenže jak už to někdy bývá, láska vyprchala a loni vše skončilo rozvodem.

A zatímco on se snažil mlčet a rozchod komentoval jen velmi zřídka, ona to měla jinak. Veřejnost se tak mohla dočíst, že je muzikant lhář a toxický narcista. Možná je to pravda, do jejich vztahu vidí jen oni dva, ale probírat to veřejně není nic, čím by si chtěl někdo projít.

Foto: Profimedia.cz

To nejhorší má Ondřej Gregor Brzobohatý už za sebou, nyní si užívá novou láskuFoto: Profimedia.cz

Brad Pitt

Už to nebyl Brad Pitt a Angelina Jolie, ale spíš superpár Brangelina. A ani tahle pohádka neskončila happy endem. Ona ho obvinila z alkoholismu, agresivity a násilností vůči dětem a požádala o rozvod. A samozřejmě se to neobešlo bez zájmu veřejnosti. Nakonec byli v roce 2019 rozvedeni, ale tahanice o děti soud ukončil až v květnu 2021 – v péči je má matka a otec je smí vídat. Ovšem spory pokračují na jiné úrovni – Brad Pitt exmanželku zažaloval za to, že bez jeho souhlasu prodala svůj podíl na jejich společné vinici, ona zas vyšla ven s podrobnostmi o jeho násilném chování. Popsala, jak prý v roce 2016 jedno z dětí škrtil, jiné udeřil do tváře a zaútočil i na ni: polil ji pivem, chytil ji za vlasy a praštil s ní o sedadlo.

Foto: Profimedia.cz

S Angelinou Jolie tvořil Brad Pitt nádherný a ostře sledovaný pár a jejich rozchod zaskočil všechny věrné fanoušky. A ještě překvapivější jsou jejich nepříjemné tahaniceFoto: Profimedia.cz

Jiří Paroubek

Rozvod politika Jiřího Paroubka s manželkou Petrou byl klasickou ukázkou praní špinavého prádla na veřejnosti. A trvalo to dlouho: rozvod začal v březnu 2017 a oficiálně bylo manželství ukončeno až v listopadu 2021. A mezitím se oba v médiích předháněli ve vzájemném osočování a obviňování ze všeho možného, ovšem vrcholem trapnosti byl asi okamžik, kdy on zveřejnil Petřin dopis na rozloučenou a také svou odpověď.

Foto: Profimedia.cz

Jestli někdo ví, co to je prát špinavé prádlo veřejně, je to Jiří ParoubekFoto: Profimedia.cz

Gerard Piqué

Toto je aktuální ukázka bouřlivého rozchodu. Zpěvačka Shakira se s manželem rozešla už loni v létě, ale nyní dala průchod svým emocím. Zdá se, že zrada v podobě mladinké milenky se jí opravdu dotkla a ze všeho se rozhodla vyzpívat. A tak je na světě song Out of Your League, v němž bývalému vzkazuje, že se k němu nikdy nevrátí, i kdyby prosil, a že vyměnil Ferrari za Twingo a rolexky za Casio. Myslíte, že rozbouřené city ženy, s níž má dvě děti, přešel fotbalista Gerard Piqué důstojným mlčením? Mýlíte se. Naopak, zhrzené ex se vysmál: jezdí v Renaultu Twingo a nosí hodinky Casio, o nichž navíc na tiskové konferenci prohlásil, že jsou na celý život.

Foto: Profimedia.cz

Gerad Piqué vrátil úder. Pro veřejnost je to možná zábavná podívaná, ale důstojný tenhle rozchod rozhodně neníFoto: Profimedia.cz

Johnny Depp

Zpočátku to vypadalo jako ukázkový příklad domácího násilí. On je známý bouřlivák, nikdy se netajil náklonností k alkoholu a kokainu, ona je křehká blondýnka, která sama o sobě v roce 2018 v deníku The Washington Post mluvila jako o oběti domácího násilí. On to ale odmítal a nakonec vše skončilo u soudu. Kauzu Johnnyho Deppa a jeho exmanželky Amber Heard sledoval celý svět. A čím déle proces běžel, tím bylo jasnější, že nic není černobílé. Soud dal nakonec za pravdu herci (byť i on musel platit své ex pokutu), skutečnost ale nebude tak jednoznačné.

Foto: Profimedia.cz

Johnny Depp nakonec odešel jako vítěz, ale i tak si prošel opravdu těžkým obdobím. Jeho ne zrovna uspořádaný soukromý život se probíral před zraky celého světaFoto: Profimedia.cz

Martin Stropnický

Podle toho, co uniklo na veřejnost se zdá, že na jedničku se Martin Stropnický v manželství rozhodně nechoval. Nemůžete čekat, že když si najdete milenku a se ženou se rozejdete přes e-mail, někdo vás za to pochválí. A určitě ne zrazená manželka. Fakt ale je, že Veronika Žilková svému stále ještě manželovi nedala nic zadarmo. Veřejnost na sociálních sítích informovala o způsobu, jakým se s ní rozešel, i o důvodu konce jejich vztahu.

Foto: PETR TOPIČ / MAFRA / Profimedia

Je jasné, že i Martin Stropnický by byl asi radši, kdyby toho o jeho vztahových trablech věděli fanoušci mnohem méněFoto: PETR TOPIČ / MAFRA / Profimedia

Rozvod je bolestivý, ale když jde i o děti, je to průšvih. Dohoda, jak o ně budou rodiče nadále pečovat, je zásadní. Střídavá péče jako hlavní varianta po rozvodu? Co dělat, když chcete s expartnerem jiné nastavení?

Načítám