Hlavní obsah

Věk byste jí nevěřili! Jane Fonda porazila rakovinu a nafotila kampaň na sportovní oblečení

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Oscarová legenda, která v poslední době zazářila v seriálu Grace a Frankie, oslavila nedávno 85. narozeniny a překonala rakovinu. Víte, že se proslavila také jako fitness ikona? Nyní ukazuje svoji kondici v nové kampani na sportovní oblečení.

Článek

Jane Fonda před Vánocemi oslavila 85. narozeniny a oznámila světu, že se jí podařilo zvládnout rakovinu. Od září totiž bojovala s nádorovým onemocněním lymfatických uzlin. Její neuvěřitelná vůle i optimismus tak opět dokazují, že věk je opravdu jen číslo. V novém roce je zpět v plné kondici a kromě toho, že stále hraje a točí seriály i filmy, pózuje nově jako modelka v kampani módní značky H&M Move na rotopedu.

Hvězda v modré teplákovce

Herečka od mládí sportovala a v 80. letech získala celosvětovou popularitu jako fitness ikona. Proto nyní svou tvář i dokonalou figuru propůjčila sportovní kolekci, která se snaží rozpohybovat celý svět – a v každém věku. V osmdesátkách se cvičilo v body, punčocháčích a pletených návlecích, ovšem dnes hollywoodská hvězda oblékla modrou teplákovou soupravu.

Spolu s ní jsou součástí kampaně fotbalová legenda Zlatan Ibrahimović, americký tanečník a choreograf JaQuel Knight či slavná dánská fotbalistka afghánského původu Nadia Nadim. Možná vám pomohou s motivací, jak letos dodržet novoroční předsevzetí: žít zdravě a zhubnout.

Foto: Profimedia.cz

Jane Fonda vypadá fantasticky. Sportuje celý život a je největší hvězdou nové kampaněFoto: Profimedia.cz

Foto: H&M

Teplákovou soupravu si můžete pořídit i vy. Bunda stojí 949 Kč a kalhoty 799 KčFoto: H&M

Skvělá postava za každou cenu

V průběhu let si prošla mnoha životními fázemi a má rozmanité profesionálními zájmy: získala dva Oscary, jako Barbarella byla považována za sexsymbol, jako aktivistka bojuje proti klimatické krizi, je producentka a také spisovatelka.

Na své postavě přitom pracuje celý život: skvělou kondici pilovala nejprve baletem a později již zmíněným aerobním cvičením. Bohužel také dlouhá léta trpěla bulimií a nesnášela své tělo. Nakonec se jí povedlo poruchu příjmu porazit a při udržování štíhlosti se už dlouhá léta spoléhá především na pravidelný pohyb.

Foto: Profimedia.cz

Jane Fonda se objevila v kampani na sportovní oblečení již v září minulého rokuFoto: Profimedia.cz

Kazety i kniha

Oslovit Jane Fonda pro kampaň na sportovní oblečení je pochopitelný krok – jako nezapomenutelná cvičitelská hvězda je v této roli autentická. Všichni její fanoušci vědí, jak je houževnatá a dokáže si jít tvrdě za svým. Umí se také rychle nadchnout – a přesně to se stalo v případě aerobiku, který v 80. letech dělal snad každý. Tehdy na sebe strhla pozornost, když se v roce 1982 objevila na trhu její videokazeta se cvičením. Získala obrovskou popularitu – prodalo se jí tehdy přes milion kopií – a herečka se stala vzorem milionů žen. Následovala další videa a Jane Fonda tak vydělala přes 17 milionů dolarů, o cvičení napsala také knihu Jane Fonda’s Workout Book.

Foto: Profimedia.cz

Takhle to Jane Fonda při cvičení slušelo. Aerobik v osmdesátkách neuvěřitelně frčel, podobně jako dnes jóga. A bez návleků by to nebylo ono! Foto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám