Hlavní obsah

Paris Hilton jako nevěsta v růžové, Jennifer Lopez v ikonické róbě: Slavní koketující s modelingem

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

I po čtyřicítce je její oblíbenou barvou růžová. Paris Hilton se sebevědomě prošla po přehlídkovém mole a sklidila aplaus. Najmout do role modelky či modela celebritu je přitom léty prověřený marketingový tah. Kteří slavní si tento job vyzkoušeli?

Článek

O páteční přehlídce značky Versace se mluvilo ve velkém a jejím nejsdílenějším momentem byla chvíle, kdy na molo vkročila ikonická party girl Paris Hilton. Donatella Versace (67) přitom není mezi návrháři zdaleka jediná, kdo rád mění modelky za celebrity. Kdo si v minulosti na molo přizval Madonnu, Sharon Stone nebo Macaulaye Culkina?

Paris Hilton (41)

Profesionální celebrita a ikona nultých let byla hvězdou přehlídky Versace, která před pár dny prezentovala svou kolekci na jaro/léto 2023. Hvězda se loni sama vdávala a čestně uzavírala přehlídku v růžových (jak jinak!) minišatech osázených krystaly Swarovski a se závojem ve vlasech.

Foto: Profimedia.cz

Tak nějak by nejspíš vypadala Barbie, kdyby se vdávalaFoto: Profimedia.cz

Jeff Goldblum (69)

Nabídky na modelingovou brigádu nechodí jen slavným ženám. Značka Prada mezi své modely vměstnala amerického herce, který předváděl kolekci pro letošní podzim a zimu. A že mu bude příští měsíc sedmdesát, nikoho ani v nejmenším nepřekvapilo. Návrháři v poslední době sahají po starších modelkách stále častěji, tak proč by to nemohlo platit i pro pány – a obzvlášť tak charismatické.

Foto: Profimedia.cz

Herec si může do životopisu přidat další zářez – zkušenost s modelingemFoto: Profimedia.cz

Demi Moore (59)

Fotografie z jarní přehlídky značky Fendi 2021 obletěly svět. Důvodem, proč se tak rychle šířily, ale bohužel nebyla ani tak samotná přítomnost hvězdné herečky, jako spíš její tvář, která evidentně prošla mnoha proměnami. A ani následné argumenty nepodařeným make-upem zvěsti o plastikách nevyvrátily. Na majitelce několika Zlatých malin (anti-cen za nejhorší herecké výkony a filmové počiny) jsou zkrátka vidět výrazné estetické zásahy.

Foto: Profimedia.cz

Loňské snímky se probíraly ve velkém, na nových fotkách už ale herečka podobně strnule nevypadá. Buď si našla lepšího plastického chirurga, nebo s estetickými zákroky trochu ubralaFoto: Profimedia.cz

Macaulay Culkin (42)

Představitel nezapomenutelného Kevina McCallistera měl dlouhodobé problémy se závislostí na drogách, před pár lety se ale vrátil do showbyznysu a o svých démonech se nebál mluvit. V roce 2017 jeho život nabral úplně jiný směr, když se seznámil s herečkou Brendou Song (34). Na jaře loňského roku se jim narodil syn Dakota, který dostal jméno po hercově sestře. Dakota Culkin (†30) zemřela v roce 2018 poté, co ji srazilo auto.

Foto: Profimedia.cz

Macaulay Culkin byl hvězdou přehlídky značky Gucci na jaro/léto 2022Foto: Profimedia.cz

Miley Cyrus (29)

Spojení kontroverzní umělkyně s Marcem Jacobsem (59) není nijak překvapivé. Návrhář si už dříve zpěvačku vybral coby hvězdu své módní kampaně, a tak bylo spíše otázkou času, kdy se mihne i na mole. A její moment přišel při představování kolekce pro podzim/zimu 2020, kde tahle bývalá Disney star odhodila svou přezdívku Smiley (Smíšek) a po vzoru modelek držela vážný výraz.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvačka, která se proslavila rolí v seriálu Hannah Montana (2006–11), má k módě blízkoFoto: Profimedia.cz

Jennifer Lopez (53)

Že jsou vám šaty na fotografii povědomé? Ještě aby ne! Jde o novou verzi modelu Versace, jímž zpěvačka ohromila v roce 2000 na předávání cen Grammy. Tehdy nebylo ani zdaleka tak jednoduché vypátrat, co je to za róbu, a perličkou je, že právě tyto šaty a pátrání po nich vedlo společnost Google k tomu, že přešla od samotného textu k obrázkům a vytvořila vyhledávač fotek.

Foto: Profimedia.cz

Donatella Versace přenesla diváky o dvě dekády zpátky a do své kolekce na jaro/léto 2020 přidala variaci na důvěrně známé šaty s potiskem tropických listůFoto: Profimedia.cz

Gwendoline Christie (43)

Britskou herečku není potřeba představovat fanouškům seriálu Hra o trůny (2011–19). Šermířka Brienne z Tarthu byla protipólem líbivých královen a na své 191 cm vysoké postavě nosila brnění. Blondýnka má ale ve skutečnosti jemnou tvář, a navíc i cit pro módu, který ji přivedl na přehlídku japonského návrháře Toma Koizumiho (34). A modelingová premiéra to nebyla. Herečku si už dříve vyžádaly návrhářky Vivienne Westwood (81) nebo Miuccia Prada (73) pro Miu Miu.

Foto: Profimedia.cz

Brnění vyměnila za extravagantní šaty. Na podzimní přehlídce značky Tomo Koizumi roku 2019 se objevila i herečka ze Hry o trůnyFoto: Profimedia.cz

Lady Gaga (36)

Zpěvačka, která získala Oscara za nejlepší filmovou píseň k filmu Zrodila se hvězda (2018), má módu v krvi a extravagance se nebojí. Nejdál zašla v roce 2010, kdy na předávání cen MTV oblékla šaty spíchnuté ze syrového hovězího masa. Tvorba Marca Jacobse ji tak neměla šanci rozhodit, stejně jako výrazné líčení a účes, které podzimní kolekci pro rok 2016 doplňovalo.

Foto: Profimedia.cz

S ultra vysokými podpatky má Lady Gaga bohaté zkušenosti, návrhář Marc Jacobs jí tak mohl svěřit model doplněný botami na extrémní platforměFoto: Profimedia.cz

Sharon Stone (64)

Najímat hvězdy do role modelek není móda posledních let. Tento trik na poutání pozornosti ke kolekci využil v roce 1994 i módní dům Valentino – oslovil sexy herečku ze Základního instinktu (1992). Modely této značky ráda nosila, na nabídku kývla a na jarní přehlídce sehrála roli odvážné nevěsty.

Foto: Profimedia.cz

Tehdy jí bylo šestatřicet. Herečka Sharon Stone, která byla na přehlídce Valentino za nevěstu, je dvakrát rozvedená a podle všeho momentálně singleFoto: Profimedia.cz

Madonna (64)

Zpěvačka byla múzou návrháře Jeana-Paula Gaultiera (70) už od počátku 90. let. Právě on pro ni vytvořil korzet s podprsenkou kuželovitého tvaru, kterou oblékla na turné Blond Ambition v roce 1990. A o čtyři roky později se zúčastnila návrhářovy přehlídky a tlačila tam kočárek. V tom ale neměla prvorozenou dceru Lourdes Leon (25) – ta se narodila až o dva roky později, ale malého pejska, který rozesmál pařížské publikum.

Foto: Profimedia.cz

Na čí jiné přehlídce by Madonna mohla být! S Jeanem-Paulem Gaultierem spolupracuje už více než tři dekádyFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám