Hlavní obsah

Olsenky slaví! Populární dvojčata showbyznysu jsou i Formani, Weasleyovi a dobře oženění Maddenovi

Foto: Matt Winkelmeyer/MG19 - GettyImages.com, Shutterstock.com

Foto: Matt Winkelmeyer/MG19 - GettyImages.com, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pouto dvojčat je fascinující, to je bez debat. Stejně jako to, že mít jednovaječné dvojče sice znamená, že máte celoživotního parťáka, ale také kopii, se kterou vás budou navždy srovnávat. Najdou se dvojčata i mezi slavnými osobnostmi?

Článek

Když se řekne slavná dvojčata, většina znalců showbyznysu vyhrkne na první dobrou: Olsenky. Okaté drobné sestry, které se proslavily už jako malé holčičky, vybudovaly impérium, ale v posledních letech jako by se po nich slehla zem… Víte ale, kteří další slavní mají dvojče a proslavili se oba stejně, někdy dokonce bok po boku? U některých je podoba až zarážející!

Mary-Kate a Ashley Olsenovy

Asi nejznámější a nejúspěšnější showbyznysová dvojčata dnes slaví narozeniny – je jim 37 let. Když se holčičky poprvé objevily v televizi, byl jim rok a začaly hrát v seriálu Plný dům, kde se dělily o roli malé Michelle Tanner. A od té doby hrají, natáčejí domácí videa a budují impérium a svou značku. Zkusily to jako modelky, zpěvačky, návrhářky, influencerky… Postupně odešly do hereckého důchodu a zaměřily se na podnikání. Brzká sláva a neustálé srovnávání se podepsalo na jejich duševním zdraví a mají za sebou boj s depresemi i mentální anorexií.

O Mary-Kate bylo mimo jiné slyšet i v souvislosti se svatbou a následným poměrně bouřlivým rozchodem s výrazně starším a o dost vyšším bankéřem Olivierem Sarkozym. Ashley má vztah nesrovnatelně klidnější: na konci loňského roku se v tichosti provdala za umělce Louise Eisnera.

Foto: Bennett Raglin - GettyImages.com

Nerozlučné sestry Ashley a Mary-Kate (zleva) si kryjí záda dodnes.Foto: Bennett Raglin - GettyImages.com

Benji a Joel Maddenovi

Bratři, kteří se proslavili nejen díky své úspěšné punkové kapele Good Charlotte, ale i tím, koho pojali za manželky. Skupinu založili v roce 1996 a mnohé jejich písně kralovaly hitparádám. Joel zpívá, Benji hraje na kytaru a má na „svědomí“ doprovodné vokály. Věnují se také hudebnímu projektu The Madden Brothers, rozvíjejí pod svou značkou módní kolekce, mají produkční společnost…

A kdo že jsou jejich drahé polovičky? Joel je ženatý s adoptivní dcerou Lionela Richieho Nicole a mají spolu dvě děti. Benjiho pak jeho švagrová seznámila se svou kamarádkou, herečkou Cameron Diaz. Vzali se v roce 2015 a jsou rodiči dvouleté dcerky, kterou jim porodila náhradní matka.

Foto: Catherine Powell - GettyImages.com

Benji a Joel (zleva) jsou sehraná dvojka, která spolu nejen pracuje, ale tráví společně čas i v soukromí. A pojistili si to tím, že si vzali kamarádky.Foto: Catherine Powell - GettyImages.com

Barbara a Jenna Bushovy

Bylo jim osm let, když se jejich dědeček stal prezidentem Spojených států amerických, a bylo jim devatenáct, když se ony samy přestěhovaly na jednu z nejprestižnějších adres na světě, do Bílého domu, protože se prezidentem USA stal jejich táta George W. Bush. Ač se každá věnuje jiným činnostem (Barbara je aktivistka, Jenna novinářka), jsou si velice blízké a síly spojily při psaní: na svědomí mají autobiografii i knihu pro děti.

Foto: Astrid Stawiarz - GettyImages.com

Jenna a Barbara (zleva) spolu stály po boku prvnímu muži USA a spolu také píšou knihy.Foto: Astrid Stawiarz - GettyImages.com

Petr a Matěj Formanovi

Synové oscarového režiséra Miloše Formana a umělkyně Věry Křesadlové se na televizní obrazovce objevili už jako malí kluci – hráli například ve filmové sérii o rodině Homolkových. Na začátku 90. let založili Divadlo bratří Formanů, se kterým nakonec uspěli nejen u nás, ale i za hranicemi. Na začátku nového tisíciletí prosluli tím, že přestavěli nákladní loď na divadelní a pojmenovali ji Tajemství. Jejich inscenaci Nachové plachty milují mimo jiné Francouzi a Italové.

Foto: Profimedia.cz

Matěj a Petr (zleva) zdědili po rodičích umělecké geny.Foto: Profimedia.cz

Oliver a James Phelpsovi

Ve filmové sérii o Harrym Potterovi ztvárnili bratry, které od sebe nerozeznala ani vlastní maminka. Kdo by neznal zrzavé představitele Freda (hrál ho James) a George (to byl Oliver), kteří milovali drsné kouzelnické žertíky! A vzhledem k tomu, že se proslavili už jako malí kluci, mají nyní podcast Normal Not Normal, kde vedou rozhovory s dětskými hvězdami a zpovídají své kolegy. A že jde o brunety? Ano, pro film jim barvili vlasy.

Foto: Eduardo Parra - GettyImages.com

Který je Fred a který George? Zleva James a Oliver.Foto: Eduardo Parra - GettyImages.com

Související témata:
Divadlo bratří Formanů
George Bush mladší

Načítám