Hlavní obsah

Slavné ženy, které bojují s akné a nebojí se o tom mluvit na sociálních sítích

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Kdyby se dalo akné léčit tak, že jen namažete na pupínky mastičku, vyspíte se a je po problému, bylo by to super. Jde ale o komplexní problém, který pouze kosmetika nevyřeší. Své o tom ví i tyto slavné dámy. Co jim pomohlo? A kdo se nebál jít s kůží na trh, doslova?

Článek

Vidíme je pořád v perfektním make-upu a nasvícení, ale pokud se podíváte zblízka, vidíte drobné nedokonalosti. Je normální, že má pleť strukturu. Je normální, že se vám občas udělá pupínek. Tím spíše, pokud vaše pleť dostává dnes a denně zabrat. Nicméně když jste slavná osobnost a obličejem se v podstatě živíte, získává téma akné na významu.

Instagram už dávno není jen místem, který by produkoval pouze nedosažitelné standardy. Můžete sledovat profily, které se snaží vám spíš dodat sebevědomí než ho podkopávat. „Akné není vaše chyba,“ říká na svém profilu třeba blogerka Maia Gray. S kůží na trh jdou i celebrity. Naposledy třeba herečka Aneta Krejčíková. Stejně tak se nebojí ukázat nedokonalou pleť Veronika Kašáková nebo Selena Gomez. Co jim konkrétně ke zlepšení pleti pomohlo?

Aneta Krejčíková

Akné ve 32 letech? Pro herečku Anetu Krejčíkovou to bylo velkým překvapením. Pomohlo jí upravit stravu, srovnat hormonální výkyvy a vyměnit zubní pastu, která často zhoršuje periorální dermatitidu. Ta trápí kůži okolo úst nebo očí a projevuje se začervenáním, svěděním a puchýřky. Právě zubní pasta s fluorem může kůži okolo úst vysušovat a stav zhoršovat. Seriálové Gábině z Ulice pomohla dát pleť dohromady, kromě jiného, bio kosmetika Klara Rott.

Veronika Kašáková

Modelka Veronika Kašáková před časem také bojovala s pupínky. Nejvíce jí pomohlo hlídat si stravu a správnou činnost střev. A samozřejmě používat kosmetiku, která jí vyhovuje, což je pro ni švédská značka Oriflame, se kterou i dlouhodobě spolupracuje. Klíčem je pro ni mít v péči o pleť pravidelnost a důslednost a být trpělivá. Poslední bod si zapamatujte. Když vezmete v potaz, že kůže se obnovuje 30 dní, nemůžete po obličeji chtít, aby pupínek zmizel do druhého dne.

Selena Gomez

Herečka Selena Gomez je stále pod palbou kritiky, především co se týká proměnlivosti váhy. Nyní je ve fázi, kdy má pár kilo navíc, a potom co se v lednu ukázala na červeném koberci, internet neřešil nic jiného. Nedávno přidala další fotku na Instagram. Je tam nenalíčená, vlasy nechané jen tak a na obličeji má pupínek. I ona je jen člověk s nedokonalostmi na pleti. V minulosti se potýkala i s vážnějším akné. V rozhovoru pro Vogue řekla, že pro ni je jasná spojitost mezi stresem a výsevem pupínků. Proto se snaží věnovat čas sama sobě.

Foto: Profimedia.cz

Selena Gomez ukazuje na sociálních sítích pravou tvář, bez make-upu a klidně s pupínkemFoto: Profimedia.cz

Alicia Keys

Zpěvačka Alicia Keys se v roce 2016 zřekla make-upu kvůli tomu, že už ji štvalo, jaký tlak je vyvíjen na ženy kvůli vzhledu. Nenalíčená šla i na červený koberec. Nyní už není tak radikální a ve dnech, kdy se na to cítí, kouzel líčidel přece jen využije. Stále ale chodí ráda nenalíčená, o to víc ale dbá na skincare. Stejně jako Selena Gomez i ona má svoji řadu kosmetiky - s názvem Keys. Dává si záležet především na pořádném odlíčení, a protože má její pleť sklony k rozšířeným pórům a akné, má vždy po ruce nějaký SOS gel, který vysušuje pupínky.

Bella Thorne

Je vděčná za lidi kolem sebe a také za čistou pleť, píše v příspěvku z loňského listopadu herečka Bella Thorne. S největšími problémy se potýkala v roce 2016 a 2017 a konkrétně ji trápilo hluboké cystické akné. Stálo ji to spoustu probdělých nocí, protože ji trápilo, jak ošklivě její pleť vypadá. Zkoušela snad všechno a nejvíc jí pomohly laserové procedury a také mezoterapie (mikrojehličkování). Nyní je její pleť zahojená a možnost vyjít ven i bez make-upu považuje za požehnání.

Foto: Profimedia.cz

Bella Thorne v roce 2017, kdy měla s akné největší problémyFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám