Hlavní obsah

12 tipů, jak doma zabavit děti bez televize či počítače

Foto: Dima Sidelnikov, Shutterstock.com

Foto: Dima Sidelnikov, Shutterstock.com

Ať už vás doma uzavřelo ošklivé počasí, nucená karanténa či jiné zlovůle osudu, nezoufejte. Kromě hraní na počítači a sledování televize můžete děti nalákat i na jinou zábavu! Přinášíme 12 tipů, jak doma zabavit děti.

Článek

Také nevíte, co pořád s dětmi dělat? Nechcete je nechat sedět celé dny u počítačů a tabletů? Najděte na společně stráveném čase to pozitivní a užijte si chvíle u nápaditého tvoření. Máme pro vás pár tipů. Připravte jim kreativní workshopy, nachystejte různé hry nebo jim vyrobte nevšední hračky. Šikovnější děti už to zvládnou samy.

Přivolejte jaro

Zpříjemněte si začátek tohoto období a vyzdobte si s dětmi interiér i terasu. Na dveře můžete zavěsit krásné věnce a zasaďte první kytičky do truhlíků a květináčů. Večer zapalte svícny a pusťte si pohádku či zalezte s prcky pod deku s knížkou.

Sladké mňamky budou děti milovat

Ano, ovoce je sice na prvním místě, ale občas zhřešit dětem také neublíží. Zejména ve dnech, kdy je vítané každé rozveselení. Připravte si pro ně sladké překvapení, nebo je nechte, aby si tyhle dobrůtky udělaly samy. Mohou tak vyzkoušet různá lízátka i nanuky, ale i jednoduché muffiny. Uvidíte, jak budou nadšené, že si je mohou ozdobit podle své fantazie.

A jestli navrch máte ještě těžkou hlavu, co jim pořád vařit, máme pro vás tahák. Levné a rychlé recepty od polévek po zákusky, které děti mají rády. 

Reklama