Hlavní obsah

10 důvodů, proč se radovat z toho, že stárnete

Foto: Thinkstock

Stýská se vám po dobách, kdy vám bylo dvacet? Neblázněte, teď je to lepší!Foto: Thinkstock

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čas je spravedlivý a měří všem stejně. Jednoduše všechny stárneme, ale málokteré z nás to nevadí. Přitom je spousta důvodů, proč z toho mít naopak radost. Že vás žádné nenapadají? Nás ano!

Článek

Zasněně vzpomínáte, jaké to bylo, když vám bylo dvacet? Smutně sledujete svoje šediny či vrásky? Přestaňte, a naopak se začněte ze svých přibývajících roků radovat! Tohle je 10 důvodů, proč je fajn stárnout!

1. Vrásky jsou důkaz života

Vaše vrásky jsou důkazem toho, že život opravdu žijete. Ty kolem očí jsou připomínkou všech chvil, kdy jste se smály. Ty na čele jsou zase od všech starostí a problémů, které jste zdárně překonaly. Vaše vrásky jsou oslavou vašeho života!

2. Máte své jistoty

Vzpomínáte, jak jste ve dvaceti byly rozlítané, každý den jste se budily s jinou představou toho, jak by měl váš život vypadat? Jak jste hledaly podnájem, abyste se pak po měsíci stejně vrátily k rodičům? To je přece tak náročné! Není lepší, že už jste takříkajíc ukotvené? Ať už máte rodinu nebo ne, jste finančně nezávislé, máte svoji práci a bydlení. Život máte alespoň z velké části vyřešený, už ho jen žijete!

3. Víte, jaké jste

Máte jasno v tom, že fialová vám nesluší. Moc dobře víte, že ostříhat se na krátko je blbost. Stejně tak jste již pochopily, že jsou věci, na které jednoduše nemáte talent, ale také věci, v nichž jste proklatě dobré. Prostě víte, jaké jste, podle toho fungujete, a samozřejmě se to vyplácí.

Foto: Thinkstock

Žádný stres ze zkoušek ve škole, žádné unáhlené plány, co se životem. Mít svou práci je přece fajnFoto: Thinkstock

4. Nemusíte nikomu nic dokazovat

Můžete klidně říct, že tvrdý alkohol nepijete. Můžete v deset večer přiznat, že jste unavené a jdete domů spát. Můžete odmítnout jízdu na horské dráze, protože se bojíte. Nemusíte totiž nic předstírat, snažit se někomu zalíbit, obstát v kolektivu vrstevníků.

5. Umíte si užít klid

Konečně vám došlo, že není potřeba vymést každý večírek, vidět všechny nové filmy nejpozději týden po premiéře a vyzkoušet skok s padákem. Jednoduše víte, že vám nic neuteče a klidně si užijete pohodový večer doma na gauči. Když máte chuť!

Mládí je náročné, velikášské a s máločím se spokojí. Velké plány, velké představy, velká očekávání. Vy ale už víte, že leckdy stačí k radosti a spokojenosti míň.

6. Konečně umíte i prohrávat

Mládí je nejen o velkých plánech, ale často i o velkých zklamáních. A když něco nevyjde, mladí mají pocit, že tím jejich život končí. A je jedno, zda jim poprvé někdo zlomil srdce, nepřijali je na vysněnou školu nebo si brigádou vydělali míň, než čekali. Vy už ale víte, že vlastně není nic, co by se nedalo přežít. Že vše má své řešení, a že vážně platí, co vás nezabije, to vás posílí.

7. Máte opravdové přátele

Máte skutečné kamarády, jež prověřil čas. Víte, že se na ně můžete vždy spolehnout. A také jste si vědomy toho, že o vztah s nimi musíte pečovat. Že bez těchto lidí by nebyl život nic moc.

Foto: Thinkstock

Mít kamarády, na které je spolehnutí, a vyznat se v mužích. To jsou výsady žen po třicítceFoto: Thinkstock

8. Máte se rády

Nejste dokonalé, ani neomylné. Stále děláte chyby, někdy blbnete jak puberťačka. Ale umíte si říct: „No a, tak tohle se holt nepovedlo." Umíte si jednoduše odpustit.

A znáte svou cenu. Už se nemučíte hlady, protože vám nějaký kluk řekl, že jste tlusté, a nevycpáváte si podprsenku, protože se mu váš dekolt zdál málo bujný. Jste, jaké jste. Ber, nebo nech být.

9. Nečekáte na prince

Už znáte muže. Máte jasno v tom, že princové na bílých koních neexistují, že dokonalý muž prostě není. Kašlete na to, jakou barvu mají jeho oči, zato si dáte sakra záležet na tom, aby s ním nebyla nuda a byl na něj spoleh. Nehledáte filmového krasavce, ale chlapa pro život. A konečně od sebe tyhle dvě věci umíte odlišit. A možná už jeden takový exemplář máte doma a o vztah s ním umíte pečovat.

10. Sex konečně stojí za to!

A to nejlepší na konec! Konečně si doopravdy užíváte sex. Víte, co máte rády, a nestydíte se to provozovat. A dokonce si o to umíte i říct.

Tak co? Napadají vás ještě jiné důvody, proč se radovat z vrásek?

Reklama

Načítám