Hlavní obsah

Bojujeme proti nudě. Otestujte své znalosti v našich kvízech

Foto: ImageFlow, Shutterstock.com

Foto: ImageFlow, Shutterstock.com

Reklama

S celorepublikovou karanténou a omezením pohybu přišla řada problémů. Existenční starosti, domácí učení dětí, strach z nákazy, ale také nuda. A ta má na psychiku velmi neblahý vliv. Zabavte se pomocí našich kvízů a testů na různá témata!

Článek

Do práce a z práce, na rychlý nákup a maximálně krátkou procházku se psem nebo s dětmi. Žádné kino, divadlo, hospoda, setkání s přáteli. Být ale živ jen z práce, starostí a televize je cesta do pekel. Nuda lidskou psychiku ničí. Kazí náladu, zabíjí motivaci a chuť k čemukoli, proto je s ní potřeba bojovat.

S tím vám mohou pomoci naše kvízy. Můžete si trochu potrápit mozkové závity a otestovat své znalosti z nejrůznějších oblastí. Tak směle do toho!

S písničkou jde všechno lépe!

Začneme ve světě hudby, protože dobrá muzika dokáže neuvěřitelně zvednout náladu. A třeba vás některý z těchto testů příjemně naladí a změní váš obývák na taneční parket.

Pro milovníky filmů

Televize a hlavně zpravodajství plné pandemie máte možná už plné zuby, ale dobrým filmem nejspíš nepohrdne nikdo. A třeba si s pomocí našich kvízů připomenete snímky, které stojí za to vidět znovu.

Svět V.I.P.

Celebrity a drby o nich jsou také dobrým způsobem, jak si trochu oddychnout a věnovat se něčemu méně závažnému. Tak jak se vyznáte ve světě showbyznysu?

Ze světa zvířat

A teď zkusíme, jak jste na tom s vědomostmi z biologie. Co všechno víte o zvířatech, třeba i těch, které máte doma? Možná vás překvapíme!

Lidské tělo

A ze světa zvířat je to už jen krůček do světa lidí. Jak jste na tom se znalostmi lidského těla? Co všechno o něm víte a dokážete zodpovědět všechny záludné otázky, které jsme si pro vás nachystali?

Pro gurmány

Lidské tělo musí z něčeho žít a rozhodně ne jen vědomostmi je člověk živ. Takže se teď zaměříme na jídlo a hlavně na to, co o něm víte.

Pro smutné cestovatele

Na cesty mimo republiku teď musíme na nějaký čas zapomenout. Proto si zkuste alespoň připomenout, jaké krásy svět nabízí. Snad se hranice zase brzy otevřou a vy své cestovatelské choutky ukojíte nejen u monitoru počítače.

Trocha historie

Zavolejte děti a v rámci domácího učení si s nimi vypilujte znalosti z historie. Tak schválně, kdo toho ví víc. Vy, nebo vaše ratolesti?

Rodný jazyk

Ještě děti nikam neposílejte, po dějepisu přichází na řadu výuka českého jazyka. Není to diktát, ale i tak tyhle testy prověří, jak na tom jste s rodným jazykem.

Pár oddechovek na závěr

Tohle už jsou jen takové legrácky pro pobavení, jednoduše řečeno, testy čistě pro relaxaci. A pokud vám jen jediný z nich vykouzlí úsměv na rtech, stálo to za to! Protože nezapomínejte, že smích je ten nejlepší lékař.

Myslete pozitivně, všechno se jednou přežene. A hlavně nezapomínejte, že s láskou jde všechno líp. Tak pozor na ponorku v karanténě. Jak se jí vyhnout a neriskovat rozvod?

Reklama

Související témata:

Načítám