Hlavní obsah

Byt tříčlenné rodiny. Perfektní díky nábytku na míru

Foto: Ondřej Kolečkář

Byt v brněnské novostavbě nadchl manžele díky klidnému prostředí a pěkným výhledům. Zařídit ho chtěli ve světlých barvách a především se spoustou nerušivých úložných prostor. Díky nábytku na míru se to povedlo na jedničku.

Článek

Když se manželé Radka a Ladislav rozhodli přestěhovat do vlastního, zaujal je nový bytový dům v Brně. V době první návštěvy byl jejich budoucí byt teprve ve fázi hrubé stavby, ale už v tu chvíli je okouzlil výhled z prostorné terasy i celkově klidné prostředí. A tak neváhali a koupili ho.

Neohlášená schůzka

Také při výběru interiérového designéra měli šťastnou ruku hned napoprvé. „Manželka našla na internetu firmu KONdesign a její návrhy nás hned upoutaly. Bez předchozího ohlášení jsme se za nimi vydali, zaklepali jsme na dveře a hned se nás ujal majitel, kterého jsme zrovna zastihli. Věnoval nám skoro dvě hodiny a udělal na nás skvělý dojem. Už při odjezdu jsme věděli, že nikoho dalšího hledat nebudeme,“ vzpomíná pan Ladislav.

Na první schůzce předložili majitelé svá základní přání, vize a finanční možnosti, od kterých se pak odrazila interiérová designérka Dagmar Macalíková, která měla celou realizaci na starosti: „Klienti chtěli vytvořit nadčasový interiér a přáli si ho zařídit ve světlých barvách. Řešili jsme kuchyň s jídelnou, obývací pokoj, zádveří, ložnici a koupelnu. Dnes už tu žijí i s roční dcerkou, v té době ale ještě dítě neměli, takže dětský pokoj nebyl na pořadu dne.“

Foto: Ondřej Kolečkář

Kolem jídelního stolu se schází rodina i přátelé. Lavice ukrývá úložné prostory

Chytrá řešení úložných prostor

Dalším přáním majitelů byl jednoduchý a funkční interiér bohatý na úložné prostory. Ty ale samozřejmě neměly působit rušivě. A protože hlavní obytný prostor s kuchyní, jídelnou a obývacím pokojem je veliký, byli limitováni ostatními menšími pokoji a vše museli řešit opravdu detailně, včetně úložných prostor. „Překvapilo mě, jak přesná milimetrová práce to je, ale i tak šlo všechno velice hladce,“ podotýká majitel.

Místo na ukládání věcí tak vzniklo třeba v lavici a pod postelí. V rámci klientských změn nechali posunout příčku, takže mohli přesně navrhnout prostor botníku a vnitřních skříněk technické místnosti. Do kuchyňské linky nebylo možné zakomponovat vrchní skříňky, takže museli velmi pečlivě rozmyslet, co kam uloží a na co se jednotlivé skříně budou využívat. I v tomto byla designérka samozřejmě nápomocná. „Chytrá je nika, kam dáváme kávovar, nebo ostrůvek, který se dá využívat z obou stran a je v něm spoustu úložných míst,“ pochvaluje si pan Ladislav.

Kvalitní nábytek na míru

Do kuchyně bylo potřeba umístit radiátor, což se zpočátku zdálo jako oříšek, ale designérka se rozhodla udělat z něj přednost a majitelé se pro její nápad okamžitě nadchli. A tak vedle černé popisovatelné stěny místnost zdobí černý svislý radiátor.

Sedací nábytek, svítidla a textilie si majitelé vybírali sami, ostatní nábytek je vyrobený na míru podle návrhů firmy KONdesign. Největší radost přitom mají z lavice s úložným prostorem.

V celém interiéru použili lakovaný matný povrch v kombinaci s běžným laminem. „Kuchyň s koupelnou jsou hranované polyuretanem, aby odolávaly vysokým teplotám, vodě a vlhkosti. To je naše standardní provedení,“ upozorňuje Dagmar Macalíková.

Dalece překonané představy

Spolupráce byla příjemná a nejdůležitější je, že vznikl byt, ve kterém se rodina cítí dobře. „Žije se nám tu skvěle. Všechno je krásné a zároveň naprosto praktické. Naše očekávání byt stoprocentně splnil a vlastně je postupem času ještě překonává,“ pochvalují si.

Vizitka studia

Společnost KONdesign založil Ondřej Kolečkář v roce 2012. S týmem odborníků navrhuje, dodává a montuje nábytek po celé České republice i na Slovensku. Mají bohaté zkušenosti s kompletní realizací interiérů od grafického návrhu až po montáž. Více na stránkách Kondesign.cz.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek