Hlavní obsah

Jak nosit v zimě kalhoty culottes? Máme 10 stylových tipů!

Foto: Svetlanistaya, Shutterstock.com

Foto: Svetlanistaya, Shutterstock.com

Reklama

Některé módní kousky bývají spojené jen s jedním ročním obdobím a v jiné části roku vás pak možná ani nenapadne je obléct. Týká se to například zkrácených širokých kalhot zvaných culottes. Ukážeme vám, jak je nosit v zimě!

Článek

Culottes nejsou jen kalhoty na léto, ale můžete je nosit klidně i v chladném počasí. Stačí jen zvolit zateplenou variantu a kotníky ukrýt do vyšších bot. Co je u zkrácených kalhot opravdu důležité? Vždy nechte vyniknout pas! Proto k nim volte kratší svetry nebo je podkasejte. Skvělou volbou je také body a sako či bunda v biker stylu. Můžete vsadit i na ultra krátké péřovky.

Inspiruje vás 10 stylových variant?

1. Vlna s vlnou

Zkrácené kalhoty těsně pod kolena je ideální kombinovat s vysokými kozačkami – nohy by neměly vůbec vykukovat. Hřejivou variantu představují černé kalhoty s vysokým podílem vlny a k nim vlněný svetr.

Foto: Archiv firmy

Svetr s vlnou 1799 Kč, culottes s vlnou 1799 Kč, vysoké kozačky na úzkém podpatku 1499 Kč, vše ReservedFoto: Archiv firmy

2. Denim s biker bundou

Pohodlnou a trendy variantu na zimu představují džínové culottes, které si budou rozumět s jednoduchým bílým tričkem či džínovou košilí. Přes top přehoďte zateplenou bundu do pasu v biker stylu a outfitu budou slušet i semišové kotníkové kozačky.

Foto: Archiv firmy

Zateplená bunda 1299 Kč, denimové culottes 499 Kč, semišové boty 999 Kč, vše ZaraFoto: Archiv firmy

3. Přírodní barvy i materiály

Sázíte na nadčasové přírodní materiály? Pak je pro vás tento outfit pravděpodobně jasná volba. Bavlněné kalhoty v béžové barvě doplňte vlněným rolákem a botami v kovbojském stylu.

Foto: Archiv firmy

Rolák s vlnou a kašmírem 2295 Kč, bavlněné culottes 1595 Kč, kožené kozačky 3995 Kč, vše Massimo DuttiFoto: Archiv firmy

4. K bílým botám

Ideální barevnou kombinaci pro blondýnky vytvoříte pomocí šedých kostkovaných kalhot, zeleného žíhaného svetru a bílých farmářek. Co na ni říkáte?

Foto: Archiv firem

Kostkované kalhoty 2699 Kč, svetr z vlněné směsi 2599 Kč, oba kusy Bimba Y Lola. Kožené boty na zip Dr. Martens, 5399 Kč. Vše prodává AnswearFoto: Archiv firem

5. Manšestr s košilí

Nezanevřeli jste na hřejivý manšestr? Pak se inspirujte modelem se sklady od módní guru Victorie Beckham (47). Kalhoty culottes můžete vyzkoušet i s kostkovanou halenkou či košilí. A jestli jsou nohavice kratší, budou se vám hodit kozačky nad kolena.

Foto: Archiv firmy

Manšestrové culottes 11 700 Kč, kostkovaná košile 12 600 Kč, oba kusy Victoria Beckham. Kozačky nad kolena Stuart Weitzman, 22 460 Kč. Vše prodává ZalandoFoto: Archiv firmy

6. Kožené se sakem

Troufáte si na kožené kalhoty? My vám to jen schvalujeme. A co k nim obléci? Zkuste výrazný svetřík v oranžové barvě a elegantní sako. Obuv pak zvolte podle toho, zda jdete na pracovní schůzku, nebo s kamarádkami do společnosti.

Foto: Archiv firem

Kožené culottes 5999 Kč, bavlněný svetr s kašmírem a hedvábím 3099 Kč, blejzr 8599 Kč, vše Hugo Boss. Kožené chelsea boty AboutYou 3399 Kč. Vše prodává AboutYouFoto: Archiv firem

7. Květiny s kostkou

Kalhoty kratší délky vypadají dokonale také v kombinaci s robustními kotníkovými botami na platformě či širší podrážce. A pokud máte tenhle mladistvý styl rády, určitě se nebojte ani míchání vzorů. Buďte v novém roce odvážné!

Foto: Archiv firmy

Svetr 699 Kč, úpletové culottes 999 Kč, boty s širší podrážkou 1499 Kč, vše ReservedFoto: Archiv firmy

8. Úpletové pohodlí

Jestli něčemu pandemie nahrála do karet, pak je to pohodlí a úplety. Tahle dvojka jde ruku v ruce také v tomto outfitu, který můžete nosit na doma, ale s kozačkami klidně i do práce. Vše lze sladit monochromaticky v jedné barvě, nebo vybrat výraznější kardigan či kabát.

Foto: Archiv firem

Svetr s kapucí 988 Kč, úpletové culottes 988 Kč, kardigan 1575 Kč, vše Tom Tailor. Kožené kozačky Alohas, 7200 Kč. Vše prodává ZalandoFoto: Archiv firem

9. Elegance do kanceláře

Elegantní culottes v šedé barvě jsou nadčasová volba pro jakoukoli pracovní příležitost. Oblékněte k nim bílou halenku nebo klidně tenký svetřík výrazné barvy a doplňte třeba polobotkami v pánském stylu. Pokud nechcete mít holé nohy, klidně oblékněte černé silonové podkolenky.

Foto: Archiv firmy

Elegantní culottes 615 Kč, svetřík 535 Kč, polobotky 735 Kč, vše Camaieu. Vše prodává DifferentFoto: Archiv firmy

10. Model na party

Krátké kalhoty culottes připomínají kalhotovou sukni, ve které můžete vyrazit klidně do práce, nebo – v kombinaci s vysokými kozačkami nad kolena – večer na party .

Foto: Archiv firmy

Top s výstřihem 890 Kč, džínové culottes 1890 Kč, obojí Jamie CollectionFoto: Archiv firmy

Reklama

Načítám