Hlavní obsah

Chce, abyste spala s jinými. Co se za tím skrývá?

Foto: puhhha, Shutterstock.com

Foto: puhhha, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

„Chci do naší ložnice přivést dalšího muže, ty se s ním pomiluješ a já se na to budu dívat.“ Tak přesně tenhle požadavek je v dlouhodobých vztazích čím dál častější. Jak to vůbec partner může chtít? A máte mu vyhovět?

Článek

Úplně vás šokoval. Žárlí, když se okolo vás někdo jen mihne, ale najednou by stál o to, aby se vám pod kalhotky dostal jiný muž! Není to jen nějaký test vaší psychické odolnosti? Skutečně slyšíte dobře?

Půjčování manželek na sex

Podle sexuálního poradce a psychoterapeuta Iana Kernera, který se na toto téma vyjádřil pro portál CNN, se odkazy na paroháče v literatuře objevují již ve 13. století. Muži jsou v ní popisováni jako ti, kdo se bojí, že doma mají „kukačku“, tedy dítě, které není jejich. Dnes se však takový paroháč projevuje silnou sexuální fantazií. Některé muže doopravdy vzrušuje představa, že se jejich milenka zapojuje do sexuální aktivity s někým jiným. A je to docela časté.

Čísla skutečně naznačují, že „půjčování“ partnerky nebo alespoň přemýšlení o tom, je běžnější, než si dokážete představit. V rámci své knihy Povězte mi, co chcete: Věda o sexuální touze a jak to může zlepšit váš sexuální život provedl americký výzkumník, sexuolog a psycholog Justin Lehmiller průzkum tisíců Američanů a zjistil, že se s touto fantazií ztotožňuje 58 % mužů a 33 % žen, přičemž část jedinců snění převádí i do praxe.

Monogamie už nebaví

„Muži o takovém zahýbání prokazatelně fantazírují častěji, ale je překvapivé, že stejné sny má i řada žen, což ukazuje na potřebu dalšího výzkumu zaměřeného na ženské touhy,“ nechává se slyšet Justin Lehmiller. A jeho kolega, klinický psycholog David Ley z Nového Mexika také šokuje slovy, že fantazie o kandaulismu, jak se této nevěře v přímém přenosu říká, je tu už dlouho, akorát se teď o ní víc mluví.

„V podstatě se jedná o normální věc nejen u heterosexuálů, ale i homosexuálů,“ podotýká psycholog, který dodává, že ve společnosti nebo kultuře, která idealizuje monogamii, je koketování o paroháčství aktuálním a jakýmsi zhýralým, nepřípustným příběhem, který vzrušuje, a pozor, v dobrém slova smyslu!

Pronajmu partnerku. Značka: Rychle

„Nezdá se, že by muži, kteří něco takového vyžadují, byli nějak narušení nebo neměli ke svým partnerkám dobrý vztah. Jen je žene zvědavost. A kolikrát jim stačí jen si o tom povídat. Našli jsme však několik faktorů osobnosti, které signalizují riziko. Jedincům, kteří mají spoustu problémů s úzkostí, žárlivostí, komunikací nebo chybějící intimitou ve vztahu, se takové chování a praktiky rozhodně nedají doporučit,“ objasňuje Justin Lehmiller. Takže, co dělat, když zjistíte, že vás přítel nebo manžel chce někomu půjčit?

Foto: Lisa-S, Shutterstock.com

Dívat se na sex svého partnera s někým jiným není pro každéhoFoto: Lisa-S, Shutterstock.com

Bude stačit masturbace?

Rozhodně se do ničeho nenechte nutit. Dobrou zprávou je, že ve většině případů stačí jen sdílení myšlenky. Obvykle stačí náznaky toho, že si užíváte s cizím milencem, kupříkladu masturbace s vibrátorem, na kterou se partner dívá, sex přes internet s někým, koho neznáte, lechtivé řeči o pronikání penisu souseda nebo kolegy z práce či koketování s prodavačem. V podstatě je to takový přípravný kurz, během kterého oba poznáte, jestli je pro vás dobré jít dál.

Je trojka pro vás?

Sledování partnera při sexu s někým jiným je vhodnější pro páry se silnou sexuální komunikační schopností. Pro dvojice, které tohle zvažují, je důležité, aby spolu mluvily, sdílely stejné hodnoty a domluvily se na pravidlech. Ale počítejte s tím, že nikdy nikdo nezaručí pozitivní zkušenosti. Když vidíte partnera, jak se miluje s někým jiným, spustí se silné emoce, které se naplno projeví právě až v realitě. Nelze zaručit, že budou příjemné.

Pozor, aby muž nelitoval

Vědět musíte i to, že u ženy, která si v rámci dlouhodobého vztahu ověří svou sexuální atraktivitu u dalšího penisu, je pocit statusu bohyně vysoce návykový – a pochopitelně se ho nechce vzdát. Nejčastěji tato situace nastává ve středním věku, kdy jsou sexuální potřeby ženy vyšší než u muže. Může se tedy stát, že muži bude jedna taková zkušenost stačit, ale žena v ní bude chtít pokračovat.

Reklama

Načítám