Hlavní obsah

Co se starým krájecím prkénkem? Zkuste tyhle dekorace!

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Možná vás to překvapí, ale i obyčejné krájecí prkénko může posloužit nejen jako praktický pomocník, ale také jako krásná dekorace či poznámkový zápisník. Podívejte se na naše tipy, co z něj vyrobit!

Článek

Ať už se vám na chalupě válí staré prkénko, nebo ho koupíte nové v levných potřebách, můžete jej proměnit v originální ozdobu, nebo dokonce hru pro děti. Stačí vám trocha zručnosti a odhodlání a můžete se s námi pustit do práce a tvoření. Vyrobte si tak třeba první jarní dekoraci na dveře či na vrata nebo praktické pomocníky do kuchyně v podobě kapsáře či vzkazovníku.

1. Vzkazovník na poznámky

Budete potřebovat menší dřevěné prkénko, ozdobný ubrousek, lepidlo na decoupage, štěteček, kolíček, papírový bloček na poznámky a tavnou pistoli. Pak už jen stačí prkénko ozdobit ubrouskovou technikou, nechat dostatečně zaschnout a připevnit k němu plochý dřevěný kolíček pomocí lepidla z tavné pistole. Nakonec do něj vložte papírky na poznámky a máte hotovo.

Foto: Tomáš Rubín

Se stylovým vzkazovníkem na domácí úkoly či na nákup už na nic nezapomeneteFoto: Tomáš Rubín

2. Kapsář do kuchyně

Látkový obdélník naměřte podle velikosti prkénka, vystřihněte a k prkénku přilepte tavnou pistolí. Látku můžete v rozích pro jistotu ještě přitlouct maličkými hřebíčky, aby se snadno neodlepila. Okraje je možné ozdobit krajkovou stuhou.

Foto: Tomáš Rubín

Kapsář na vařečky a měchačky se vám bude hodit třeba na chalupěFoto: Tomáš Rubín

3. Dekorace se sušenými květy

Podlouhlé prkénko od salámu jsme využili na ozdobu se sušenými květy, které vydrží rozhodně delší dobu než živé. Nejlépe vypadají dlouhé růže. Doplnili jsme je umělými větvičkami eukalyptu a rukojeť jsme převázali mašlí. Co říkáte na tuhle parádu? Doporučujeme ji pověsit do kuchyně na zeď!

Foto: Tomáš Rubín

Na dlouhém dřevěném prkénku se budou skvěle vyjímat sušené květy růžíFoto: Tomáš Rubín

4. Člověče, nezlob se!

Prkénko lze využít také pro kreativní hraní s dětmi, což se v této době docela hodí. A můžete je docela klidně zapojit i do tvoření! Stačí si nejprve tužkou rozvrhnout herní plán pro Člověče, nezlob se! Pak jednotlivé puntíky vymalujte štětečkem a temperovými barvami. Když jsou dostatečně zaschlé, můžete prkénko přelakovat krycím lakem, pokud ho doma máte. Pak se dejte do hry…

Foto: Tomáš Rubín

Na prkénko lze kromě Člověče, nezlob se! namalovat klidně i herní plochu pro dámuFoto: Tomáš Rubín

5. Kulaté prkénko jako dekorace na dveře

Jakoukoli dekoraci můžete vyrobit i z kulatého prkénka. My jsme si pohráli s dekoračním filcem, ze kterého jsme vytvořili květy. Jestli si nejste jistí, podívejte se na video, jak vyrobit filcové růžičky. Použít můžete i květiny z papíru.

Foto: Tomáš Rubín

Vytvořte si první jarní dekoraci na vchodové dveřeFoto: Tomáš Rubín

Reklama

Načítám