Hlavní obsah

Druhy rozchodů dle celebrit

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Rozchod není nikdy jednoduchý a ustát ho se ctí bývá složité. Proto konce vztahů mají mnoho podob. Jaké jsou druhy? Tohle je šest základních variant a to i s praktickými ukázkami z řad slavných celebrit.

Článek

Rozchod či rozvod, obzvlášť pokud jste spolu strávili delší čas a máte společné závazky či majetek, bývá dost náročný. Emoce bouřlivé, ego (minimálně jednoho z páru) zraněné a udržet si čest a slušnost se může stát skoro nemožné. A tak jsou některé konce vztahů opravdu ukázkou pevné vůle a slušnosti, jiné připomínají totální peklo. A stejné je to i ve světě slavných.

1. Zatraceně drahý

Je jedno, jak moc bohatí či chudí jste, rozvod prostě není levná záležitost, obzvlášť, pokud ho provází sexuální skandál a vy chcete, aby o vás partner už nic neříkal. Tak to bylo například v případě Tigera Woodse (45) a Elin Nordegren (41). Ta se zavázala k tomu, že o manželství nebude mluvit, nenapíše o něm knihu, ani nenatočí film, za to si ale odnesla odškodné ve výši 100 milionů dolarů.

Na druhou stranu velký majetek nemusí nutně znamenat velké drama. Typickou ukázkou je například Bill Gates (65) a jeho žena Melinda (56), kteří se rozvádí po 27 letech manželství a dělit si mají majetek v hodnotě asi 2,8 bilionů korun. Zdá se ale, že to zvládají dobře, vypořádají se prý na základě dohody, kterou společně uzavřeli. Protože firmu i rodinu zkrátka budovali společně. Žádné špinavé prádlo tedy na veřejnosti neperou.

Foto: Profimedia.cz

Bill Gates a Melinda Gates se rozvádí po 27 letech manželstvíFoto: Profimedia.cz

2. Klidný a přátelský

Tohle je dokonalá ukázka toho, jak by to v ideálním případě mělo vypadat. Bruce Willis (66) a Demi Moore (58) byli manželé 13 let a mají spolu tři dcery (Rumer, 32, Scout, 29, Tallulah, 27). Rozváděli se v roce 2000 v naprostém poklidu, bez veřejného praní špinavého prádla a bez jakýchkoli obvinění a výčitek.

A co je ctí úplně nejvíc, i po rozchodu si zůstali velmi blízcí. Společně prožívají všechny důležité rodinné události, oslavy, svátky i dovolené. Dobře vycházejí i s novými partnery. Koneckonců Willis byl například i na svatbě Moore a Ashtona Kutchera (43), s nímž se herečka rozvedla v roce 2013.

Foto: Profimedia.cz

Demi Moore a Bruce Willis zvládli rozchod na výbornouFoto: Profimedia.cz

3. S provalenou nevěrou

Nevěra se vztahem vždycky zamává (byť ne vždy musí znamenat konec vztahu), ale pokud je veřejná, je to zpravidla vždycky horší. To pak ego podvedeného hodně trpí a těžko to vše ustát se ctí.

Klobouk dolů třeba před Darou Rolins (48), která musela hodně trpět, když jejího tehdejšího partnera a otce její dcery Matěje Homolu (48) načapali novináři in flagranti v dodávce s milenkou. Rolins, která v té době navíc řešila nehodu, při níž pod koly jejího vozu zemřel muž, se v novinách dočetla veškeré podrobnosti o záletu svého muže, včetně toho, že si v dodávce s milenkou užíval 26 minut. I když to muselo zpěvačku hodně bolet a vztek s ní určitě lomcoval, nesnížila se k žádným výstupům, prostě se s Homolou jen rozešla.

Foto: Profimedia.cz

Nevěru ustojí málokterý vztahFoto: Profimedia.cz

4. Drsná obvinění

I když všichni obecně ví, že na krachu vztahu se vždy různou měrou podílí oba dva jeho účastníci, když dojde na lámání chleba, často mají lidé tendence shodit veškerou vinu jen na toho druhého. To pak může vypadat hodně ošklivě, protože ven se dostávají různá obvinění, a to často dost drsná nebo neuvěřitelná.

To je třeba případ herečky Amber Heard (35) a herce Johnnyho Deppa (58). Pár se bral v roce 2015, ale už v roce 2016 žádala Heard o rozvod. Ta herce veřejně obvinila z domácího násilí a dokonce i z toho, že ji znásilnil. I když nic z toho nikdy nedokázala, herec tehdy přišel o roli ve snímku Fantastická zvířata 3. Navíc se tihle dva u soudu hádají doteď a neváhají veřejně hovořit ani o exkrementech v ložnici. A i když Deppův právník nedávno uvedl, že proti hercově exmanželce bylo zahájeno trestní stíhání za křivé svědectví za to, že si historky o násilí trochu přibarvila, hercova pověst rozhodně pošramocena byla.

Foto: Profimedia.cz

Nejrůznější obviňování a očerňování toho druhého k mnoha rozchodům bohužel patříFoto: Profimedia.cz

5. Šokující a nečekané

Určitě nějaký takový pár ve svém okolí máte. Říkáte si, jak jim to spolu sluší a klape, jak krásnou mají rodinu, jak hezky se k sobě chovají. Možná trochu závidíte, protože o tomhle všichni sníme, tohle je ta opravdová láska. Jenže možná to u nich doma vypadá úplně jinak, koneckonců problémy se nevyhýbají nikomu, jen se s nimi ne každý svěřuje.

To byl třeba případ modelky Heidi Klum (48) a zpěváka Seala (58). Brali se v roce 2005, společně vychovávali modelčinu dceru Leni (17) z předešlého vztahu a také své tři společné děti (Henryho, 15, Johana, 14 a Lou, 11). Svět je pokládal za dokonalý pár, nádhernou a šťastnou rodinu. Sedm let pohádky ukončil náhlý rozvod v roce 2014 a svět byl v šoku. Manželé pouze uvedli, že se „navzájem postupně odcizili“.

Foto: Profimedia.cz

Platili za dokonalý pár, ale najednou přišel rozvodFoto: Profimedia.cz

6. Když se pere špinavé prádlo

Jsou věci, které se týkají opravdu jen těch dvou a neměly by se stát jakousi věcí veřejnou. V případě celebrit jde samozřejmě o praní špinavého prádla prostřednictvím médií, u „normálních smrtelníků“ jde spíš o rozebírání intimních věcí s kamarády, kolegy, známými či rodinou. Výsledek je ale vždy stejný – je to ostuda, kterou děláte nejen svému ex, ale i sobě.

Dokonalou ukázkou toho, jak by to nemělo vypadat, je například rozvod Jiřího Paroubka (68) a Petry Paroubkové (47), kdy Paroubek například zveřejnil jejich soukromou a intimní korespondenci. A pokud bychom měli sáhnout po aktuálnějším příkladu? Rozhodně biatlonistka a moderátorka Gabriela Koukalová (31) a její ex manžel badmintonista Petr Koukal (35). I oni veřejně probírali kdeco – od nevěr až po finanční záležitosti.

Foto: Profimedia.cz

Láska je soukromá a intimní věc a mělo by to platit i pro rozchodyFoto: Profimedia.cz

Konec vztahu je bolestivý a není jednoduché ho zvládnout se ctí. Zkuste to ale! Tohle je totiž Rozchodové dno: 5 nejhorších chyb, které můžete udělat

Reklama

Načítám