Hlavní obsah
3,1
(34)
Foto: Anna_Pustynnikova, Shutterstock.com

Foto: Anna_Pustynnikova, Shutterstock.com

Obchody jsou stále plné dýní všech tvarů, barev a druhů. Lákají vás, ale nevíte, co z nich připravit? Polévka nezklame!

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg dýně
  • 2 ks cibule
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
K dokončení
  • 4 lžíce zakysané smetany
Článek

Postup

01.

Cibule nakrájejte najemno a zvolna je opečte na rozpáleném olivovém oleji. Když zesklovatí, přidejte k nim na kostičky nakrájenou dýni a opékejte, dokud nebude poloměkká.

02.

Pak směs zalejte vývarem a vařte tak dlouho, dokud dýně nezměkne. Přidejte kousek oloupaného a nastrouhaného zázvoru, osolte, opepřete a rozmixujte do hladka. Nakonec polévku dochuťte podle vlastní chuti, ozdobte zakysanou smetanou a podávejte.

Pokud uděláte polévku hustší, můžete ji jako pyré přidat k čočkové polévce.

Reklama

Související témata:

Načítám