Hlavní obsah

Dýňová polévka se zakysankou

Hodnocení:
(12)
Foto: Anna_Pustynnikova, Shutterstock.com
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
25 minut
Náročnost
nízká

Obchody jsou stále plné dýní všech tvarů, barev a druhů. Lákají vás, ale nevíte, co z nich připravit? Polévka nezklame!

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 dýně hokaido
  • 2 cibule
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 kousek čerstvého zázvoru
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
Na ozdobu
  • 4 lžíce zakysané smetany
Článek

Postup

Krok 1: Cibule nakrájejte najemno a zvolna je opečte na rozpáleném olivovém oleji. Když zesklovatí, přidejte k nim na kostičky nakrájenou dýni a opékejte, dokud nebude poloměkká.

Krok 2: Pak směs zalejte vývarem a vařte tak dlouho, dokud dýně nezměkne. Přidejte kousek oloupaného a nastrouhaného zázvoru, osolte, opepřete a rozmixujte do hladka. Nakonec polévku dochuťte podle vlastní chuti, ozdobte zakysanou smetanou a podávejte.

Pokud uděláte polévku hustší, můžete ji jako pyré přidat k čočkové polévce.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.