Hlavní obsah

Flirtovací triky, které vám pomůžou sbalit každého nejen naživo, ale i on-line

Foto: YAKOBCHUK VIACHESLAV, Shutterstock.com

Foto: YAKOBCHUK VIACHESLAV, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Seznamování, navazování vztahů, flirtování. Oblasti, které dostaly za uplynulé dva roky kvůli pandemii koronaviru dost na frak. Že už si ani nepamatujete, kdy jste s někým flirtovali? Že už to možná ani neumíte? Tak tady je pár rad, jak na to, navíc pro konkrétní místa a situace.

Článek

Dva roky, kdy svět neřešil nic jiného než koronavirus, kdy jsme plynule přecházeli z jednoho lockdownu do druhého, kdy byla zavřená divadla, kina, bary a restaurace. Dva roky, za které se život včetně toho milostného hodně změnil. Flirtuje se nejen při živém setkání, ale i skrze on-line přenosy.

Nejen jim tak mohou přijít vhod rady britské expertky na sex a vztahy Tracey Cox. Flirtování se tak rozprostřelo do mnoha sfér, tak se toho nebojte za žádných okolností! 

Obecná pravidla pro svět on-line

Koronavirus řadu porad a jednání přesunul do on-line světa a leckteré tam zůstávají i teď. Ale nebojte, i přes počítač se dá obstojně flirtovat. Základem je dobře nastavená kamera, měli byste na ni hledět nahoru, nikoli dolů. Pohled dolů totiž nikomu nelichotí, vystavujete se například riziku dvojité brady. Zakázány nejsou ani různé filtry, které vám mírně vyhladí vrásky, dodají vám lepší barvu a podobně. Ale nepřehánějte to, udělat první dojem je důležité, ale asi nechcete, aby pak na schůzce naživo měl protějšek dojem, že potkal někoho jiného.

Všichni víme, že základem flirtování je udržování očního kontaktu, ani tady tomu není jinak. Jen je to trochu složitější. Když se totiž díváte přímo na svůj protějšek přes monitor, vašemu protějšku se to jeví tak, že koukáte všude možně. Nekoukejte na jeho obraz, ale hleďte přímo do své kamery. V tom je ten trik.

Hromadná on-line porada

Je to větší porada, ale mezi kolegy je jeden, který se vám líbí. Zkuste následující:

  • Sexy, ale nenápadně - Snažte se vypadat dobře, ale ať není poznat, jak moc času jste tomu věnovali. Takhle dobře prostě vypadáte normálně. Takže make-up ano, ale přirozený. Tričko se zbytky snídaně ne, ale ani blůza s flitry a gigantickým výstřihem.
  • Neutrální pozadí - Buď si ho nastavte na počítači, nebo zařiďte, ať za vámi není nic, co by rušilo. Nechcete přece o pozornost soupeřit s obrazy na zdi nebo pohledem do celého vašeho obýváku.
  • Vsaďte na smysl pro humor - Samozřejmě jste na pracovní schůzce, tudíž nemůžete plnit roli třídního klauna, ale v rámci možností buďte uvolnění, sem tam prohoďte něco neformálního, odlehčete situaci.
  • Používejte jeho jméno - I při pracovním jednání říkejte „Souhlasím s Martinem“, „Jak říkal, Martin…“, „Zaujal mě návrh Martina…“ a podobně. Pokaždé, když slyšíme svoje jméno, zpozorníme, a naše pozornost se týká hlavně toho, kdo naše jméno vyslovil.

A pak ho získejte jen pro sebe. Při poradě mu třeba pošlete soukromou zprávu s tím, že s ním po poradě potřebujete něco probrat. Jakmile budete sami, vybalte nějakou opravdu chatrnou výmluvu a pak se s úsměvem přiznejte. „Ok, lhala jsem. Prostě jsem si jen chtěla popovídat, dlouho jsme se neviděli.“

Foto: UfaBizPhoto, Shutterstock.com

V baru jde flirtování lépe, něco jde použít i v setkáních přes počítačFoto: UfaBizPhoto, Shutterstock.com

On-line jednání ve dvou

Jen vy a on, přesto zpoza kamery a navíc pracovně. I tak je tu ale víc prostoru pro odvahu.

Třeba v případě pozadí platí pravý opak toho, co pro hromadné porady. Klidně v dohledu nechte odloženou knihu s odvážným titulem, svoji fotku v plavkách z dovolené, možná nedbale a samozřejmě „omylem“ pohozenou podprsenku na vzdáleném křesle.

Hodně vám pomůže i řeč těla. Nakloňte hlavu na stranu. Tím dáváte najevo, že vás zajímá, co říká, ale také mu tím odhalujete jednu ze svých erotogenních zón. A kousejte se do rtů. „To děláme, když přemýšlíme, ale také, když jsme někým vzrušeni. Váš protějšek nebude vědět, která z těchto dvou variant je správná, což ještě víc zvýší napětí,“ říká Cox.

Pokud se na tato gesta necítíte, určitě se nebojte být zvědaví, většině lidí zájem o jejich osobu lichotí. Takže když se třeba zeptáte, kde sehnal tu krásnou vázu na stolku za ním, rád s vámi zapřede hovor.

Na pracovním večírku

Žádná kamera, skutečný život. Uvolněná atmosféra, možnost mírně se posilnit alkoholem, hudba, smích. „Co nejdřív začněte o vás mluvit v množném čísle. Věty typu ,Nedáme si ještě jeden drink´, ,Jestli budeme ještě chvíli tancovat, zítra neucítíme nohy´ vás totiž konverzačně propojují, ale také podprahově podněcují myšlenku i jiného propojení,“ říká Tracey Cox.

Kromě očního kontaktu si hrajte s ústy. Pohrávejte si v nich třeba s brčkem, lžičkou od kávy a podobně. Podvědomě tím toho druhého přemýšlet, jaké by to bylo, kdyby si s vašimi ústy mohl hrát on.

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Neformální prostředí samozřejmě přeje neformálnějšímu chování Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Na večeři u přátel

Dobré jídlo, příjemná konverzace, lidé, kteří máte rádi. Ideální prostředí pro flirtování.

Zkuste zrcadlit jeho pohyby. „Je to jeden z nejúčinnějších nástrojů pro flirtování. Přizpůsobováním nebo napodobováním pohybů druhým podvědomě říkáte, že jste jako oni a na stejné úrovni,“ radí expertka.

A nezapomínejte na dotyky. Nejdřív ty „bezvýznamné“, když se jemně dotknete hřbetu jeho ruky a omluvíte se na chvilku, protože musíte na toaletu. Nebo veselé plácnutí po rameni, protože ten vtip, který řekl, opravdu stál za to. Pokud se zdá, že mu tohle nevadí, můžete být časem odvážnější.

V baru s kamarády

Odvahu vám může dodat nejen alkohol (s ním opatrně), ale i to, že když nebudete chtít, neznámého krasavce už nikdy nemusíte vidět.

V prvé řadě řečí svého těla dejte najevo, že jste otevřená seznámení. Nekřižte ruce ani nohy, nedržte před sebou drink či kabelku, jako by to byl ochranný štít. Naopak se na danou osobu zpříma podívejte, udržujte oční kontakt, usmívejte se, buďte tělem natočení k němu. Zvěte ho k sobě!

Myslete i na to, že tam jste s partou přátel, máte kolem sebe „svoje“ lidi a pro ostatní je velmi těžké rozpoznat, zda třeba s někým z nich netvoříte pár. Buďte tedy chvílemi i sama, dejte jasně najevo, že tam nejste s partnerem, vytvořte okamžiky, kdy vás daný člověk může oslovit, aniž by u toho bylo několik vašich přátel.

A vsaďte na úplně jednoduchou konverzaci. „Většina lidí si myslí, že první věc, kterou někomu řeknou, musí být originální, vtipná, chytrá, prostě nezapomenutelná. Omyl. Řekněte něco, co byste řekli, kdyby vedle vás stál kamarád. ,Jak dlouho myslíš, že bude barmanovi trvat, než si nás všimne?´, ,Bože, tady je ale děsný vedro´,“ radí Cox. Prostě cokoli, co odstartuje konverzaci, zapadne do daného prostředí a může být začátek něčeho příjemného.

Nemusí vám hned jít o seznámení, flirtování je prostě taková hra, zábavný sport. Když tedy víte, kde jsou ty správné hranice. Pravidla bezpečného flirtování. Tohle mohou i zadaní

Reklama

Související témata:

Načítám