Hlavní obsah

Čínský horoskop na rok 2023: Co přinese rok Zajíce vašemu znamení a kam napnout své síly

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čínský horoskop má původ v legendě, kdy Buddha pozval na velkou oslavu všechna zvířata. Tím chtěl zdůraznit jejich rovnost. Po hostině se Buddha rozhodl každé zvíře odměnit tím, že mu „věnuje“ vládu nad jedním rokem. Rok 2023 je v čínském zvěrokruhu rokem Zajíce.

Článek

Které z čínského zvěrokruhu se může těšit na povýšení, nový vztah nebo velká finanční vydání či investice? Kdo si bude muset dávat pozor na zdraví, nebezpečí milostného trojúhelníku či rodinných problémů? 22. ledna vstoupí čínský kalendář do nového cyklu, kdy se bude přesouvat z nadvlády jednoho zvířete na druhé. Je to den, kdy se rozloučíme s divokým Tygrem a zamáváme na pozdrav opatrnému a mírumilovnému Zajíci. Zajíc (někdy překládán jako Králík) je podle čínské mytologie vyvoleným znamením. Co vám přinese čínský horoskop v roce Zajíce?

Zajíc (narozen 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011)

Šťastná barva: bílá

Šťastné číslo: 4

Letos by se Zajíci měli připravit na pár nárazů, které je posunou dopředu. Své štěstí mohou zkusit podpořit příznivými událostmi, jako je svatba, založení rodiny, koupě nemovitosti nebo založení nového podniku. Naštěstí pro Zajíce tu budou dobrodinci, kteří jim pomohou s jakýmikoli problémy, které by mohly nastat. Zajíci mají nad sebou letos dvě šťastné hvězdy, které jim budou přát v případě investic. Mohou bez obav i trochu víc riskovat. Pokud se chystají Zajíci darovat krev nebo plánují návštěvu u zubaře, měli by si to naplánovat během druhého a osmého měsíce lunárního kalendáře, aby se vyhnuli zbytečné bolesti a komplikacím.

Drak (1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012)

Šťastná barva: zelená

Šťastná čísla: 3 a 8

Draci by měli letos raději sklopit hlavu a pustit se do plnění úkolů. Je to pro ně také rok bohatství, ale musí pokorně plnit úkoly. I malé částky mohou vytvořit velký zisk. Zvláště se letos bude dařit těm, kteří pracují v typicky mužských odvětvích. Existuje velká šance na zvýšení platu nebo povýšení. Pozor by si měli dávat Draci na to, aby někoho neurazili. Bude to taky skvělý rok pro ty, kteří žijí v partnerském vztahu a měli nějaké problémy. Rok Zajíce jim přinese možnosti, jak vše vyřešit. Singl Draci možná najdou konečně spřízněnou duši.

Had (1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013)

Šťastná barva: modrá

Šťastné číslo: 1

Hadi by měli mít poměrně vyrovnaný rok. Mohl by přijít nějaký posun v kariéře, ale musí být aktivnější. Hadi budou hodně cestovat, zejména pokud jde o služební cesty. Díky tomu je čeká v práci štěstí a pozitivní změny. Hadi by se neměli bát žádných výzev, které jim přijdou do cesty, protože existuje spousta lidí, kteří jim na jejich cestě pomohou. Jejich milostný život bude o něco náročnější, protože mohou mít pocit, že jim partner nerozumí a že je s nimi nespokojený. Otevřenější komunikace pomůže, aby se Hadi vyhnuli neshodám a konfliktům. Někteří Hadi do konce roku dokonce ukončí dlouholeté vztahy. Hadi by se měli naučit v tomto roce udržovat rovnováhu mezi osobním životem a kariérou.

Foto: Ekaterina Pokrovsky, Shutterstock.com

Hady čeká v novém roce štěstí v práci a také hodně cestováníFoto: Ekaterina Pokrovsky, Shutterstock.com

Kůň (1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014)

Šťastná barva: černá

Šťastné číslo: 6

Koně letos čeká příznivý rok, pokud jde o finance a vztahy. Toto je rok lásky, takže svobodní koně budou aktivnější při navazování nových vztahů. A čeká je dokonce nalezení spřízněné duše, takže by neměli tuto šanci promarnit. Zadaní Koně by měli posílit svá pouta s partnerem, se kterým jim to možná až dosud moc neklapalo. Není vyloučen ani přírůstek do rodiny. Koním se bude dařit zejména v typicky ženských odvětvích, jako je krása, kosmetika, šperky a móda, tam je čeká šance na kariérní postup.

Koza (1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015)

Šťastná barva: bílá

Šťastné číslo: 9

V roce 2023 se Kozám bude dařit, zejména v oblasti vztahů a spolupráce s kolegy. Je to pro ně rok prosperity a můžou se těšit i na úspěchy, pokud budou investovat. V práci se Kozám bude také dařit, protože je to rok pokroku, což znamená, že existuje šance na zvýšení platu nebo povýšení. Kozy by si měly v tomto roce dávat pozor na pomluvy či právní tahanice. Při podepisování smluv by si měly pečlivě pročíst i drobná písmenka úplně dole, aby nepřehlédly něco velmi podstatného. Doporučuje se jim, aby v těchto případech vyhledaly odbornou pomoc. Nezadaní by si měli dávat pozor na to, aby neuvěřili slibům nevhodné osoby.

Opice (1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016)

Šťastná barva: zelená

Šťastné číslo: 3

Opice se loni konečně po mnoha letech vyhrabaly ze smůly. Věci se pro ně letos zlepší, ať už v lásce, doma nebo v práci. Mohou se těšit na klidnější, harmonický rok. Rok 2023 bude dobrý pro poznávání nových věcí a další vzdělávání. Není to ale dobrý rok pro peníze, kde hrozí Opicím finanční ztráty. Pokud jde o lásku, vztahy s partnerem se zlepší, ale jedině za předpokladu, že oba budou pracovat na zlepšení, zejména v oblasti komunikace. Nezadaní si na pravou lásku budou muset ještě počkat.

Foto: ShotPrime Studio, Shutterstock.com

Opice budou muset v novém roce bojovat o lásku a zlepšit hlavně komunikaciFoto: ShotPrime Studio, Shutterstock.com

Kohout (1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017)

Šťastná barva: žlutá

Šťastné číslo: 5

Kohouti by se podobně jako Zajíci měli účastnit šťastných a veselých událostí, aby smyli smůlu. Čeká je další vzdělávání v oboru, který souvisí s prací. Bohužel neexistují žádné šťastné hvězdy, které by Kohoutům pomohly, takže se budou muset v mnoha věcech spolehnout sami na sebe. V roce 2023 je ve hvězdách velká finanční ztráta, takže by se měli vyhnout jakýmkoli agresivním investicím. Je to také hrbolatý rok v práci a je velmi důležité, aby zůstali pozitivní.

Pes (1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018)

Šťastná barva: zelená

Šťastné číslo: 8

Pro Psy to bude dobrý rok, zejména pokud jde o networking a osobní vztahy. Je to také dobrý rok pro finance, takže mohou zkusit investovat do věcí, do kterých obvykle neinvestují nebo by je to ani nenapadlo. Hvězdy jim budou nakloněny, pokud jde o kariéru, takže je velká šance na zvýšení platu či povýšení. Letos byste se měli více pohybovat v přírodě, abyste minimalizovali stres, ve kterém jste v uplynulém období byli. Je to ale rok špatný pro cestování. Pokud už budou muset Psi vycestovat, měli by se vyhýbat nebezpečným aktivitám, při nichž hrozí úrazy, jako je lyžování, vodní lyžování nebo potápění. Neměli by zapomenout na cestovní pojištění. Nezadaní Psi se letos budou soustředit více na kariéru než na hledání partnera. Zadaní by se měli naopak pokusit zažehnout novou jiskru ve vztahu.

Vepř (1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019)

Šťastná barva: červená

Šťastné číslo: 9

Vepři budou muset tento rok tvrdě pracovat a mít na paměti: žádná bolest, žádný zisk. Tento rok budou muset tedy pořádně zabrat. Vepři-muži se letos také setkají s obtížnými a silnými ženami, a měli by se snažit vyhnout konfrontacím. Budou také přitahovat spoustu pomluv a drbů, takže je důležité držet hlavu skloněnou a vyhýbat se situacím, v nichž pomluvy hrozí. Pozor by si Vepři měli dávat na nehody a zranění, protože je letos vhodné vyhýbat se nebezpečným aktivitám, jako je třeba bungee jumping nebo jízda na horské dráze. Jinak je to rok, kdy se Vepři musí postavit čelem k cíli a neztrácet naději, pokud se něco hned nepovede. Ve vztahu by měli zadaní Vepři posílit romantiku a připomenout partnerovi, jak moc pro ně znamená.

Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Vepři si musí dávat pozor na zranění a nehody.Foto: Jacob Lund, Shutterstock.com

Krysa (1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020)

Šťastné barvy: červená, fialová

Šťastná čísla: 2 a 7

Rok 2023 přinese Krysám spíše štěstí, i když se může projevit zhoršení stávajících vztahů. Ale jinak je to rok romantiky a nezadaní by se měli více účastnit společenských aktivit, aby poznali nové lidi nebo potenciální partnery. Krysy, které již ve vztahu jsou, by měly být mimořádně opatrné, aby se vyhnuly nezákonným aférám. Nevěra by mohla jejich vztah zničit. Pro Krysy je to také dobrý rok pro kariéru a měly by si vyhradit nějaký čas na pracovní setkání, která by mohla vést k povýšení nebo zvýšení platu. Mohou také dostat novou pracovní nabídku.

Buvol (1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021)

Šťastná barva: bílá

Šťastná čísla: 4 a 9

Buvoli by měli v tomto roce tvrdě pracovat na maximalizaci finančních zisků. Bohužel rok Zajíce pro ně nebude mít žádné šťastné hvězdy, takže se bude muset Buvol spolehnout sám na sebe. Problémy se mohou vyskytnout se zdravím, takže by bylo dobré, aby toto znamení zvěrokruhu zašlo na preventivní prohlídku k praktikovi co nejdříve. Pro Buvoly je také vhodná doba na to, aby si koupili nový nábytek nebo začali doma s lehkou rekonstrukcí, aby podpořili rodinné bohatství. Rok 2023 jim přinese pozitivní změny i ve vztazích, stávající partneři svoje pouto posílí a jejich láska bude silnější. Nezadaní ale zůstanou ještě sami, protože se budou muset naučit, jak svoje emoce dát druhým najevo.

Tygr (1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022)

Šťastné barvy: zlatá, stříbrná

Šťastné číslo: 9

Tygři mají za sebou rok, kdy měli spíše smůlu, a s třeskem vstoupí do nového cyklu Zajíce. V roce 2023 na ně čeká spousta užitečných setkání s lidmi, kteří jim pomohou k dosažení cílů. Tygři mohou očekávat štěstí i v případě financí a mohou zvážit agresivnější strategii třeba při investování. Pro Tygry to bude bláznivý rok, což znamená, že mohou snadno ukončit nebo zahájit nové vztahy. Tygři, kteří jsou v manželství, mohou dokonce očekávat, že jejich vztah skončí rozvodem. Singl Tygři mají šanci, že najdou partnera ve své blízkosti. Znamená to, aby měli oči otevřené, protože spřízněnou duší může být jejich kamarád nebo kolega. Pokud budou Tygři cestovat, bylo by dobré si pořídit cestovní pojištění, protože jsou letos trochu náchylní k nemocem a měli by užívat vitaminy, cvičit a podstoupit lékařskou prohlídku.

Reklama

Načítám