Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Beranům svitne nová naděje, Váhy si rozšíří obzory a Ryby překvapí průbojností

Foto: Victoria Chudinova, Shutterstock.com

Foto: Victoria Chudinova, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Venuše počátkem týdne dosáhne nejvyšší letošní jasnosti. Stane se „Světlonošem“, nositelem světla (Fosforos) a doprovod jí bude dělat hvězda Dubhe. Ta chrání jedince, kteří mají odvahu postavit se svým odpůrcům a odolat názorové převaze. Tak se nenechte zahnat do kouta jenom proto, že vás někdo překřičí.

Článek

Dubhe má ještě další výraznou vlastnost. Jelikož je součástí souhvězdí Velké medvědice, tak stejně jako medvědice v přírodě chrání svoje potomky vlastním tělem. Její spojení (konjunkce) s Venuší ve fázi Fosforos, kterou nejen staří Sumerové nazývali „vládkyně bitev“, vystaví každého, kdo ubližuje dětem, byť slovně, obrovskému hněvu a symbolicky bude roztrhán na kusy.

Pokud jste v libovolné životní oblasti uváznutí v imaginárním, iluzorním světě, konečně se „probudíte“. V úterý 19. září se Neptun zahalující realitu mlhou ocitne na vrcholu (apex) planetární konfigurace „Drak“. Naproti němu bude v opozici Slunce a to vám umožní skrz neptunskou mlhu prokouknout, zbavit se klamných očekávání, iluzí, a dokonce vás osvobodí od případných obav či úzkosti z budoucnosti. Stabilizuje totiž vše, co se doposud jako by vznášelo ve vzduchu a způsobovalo zmatek, nejasnosti a chaos. Ponechá vám ale sny, jež rozesmějí vaše srdce a pohladí duši během dlouhých večerů, které jsou před vámi.

V sobotu 23. září v 8.50 hodin nastane podzimní rovnodennost. Slunce vstoupí do znamení Vah, odstartuje astronomický podzim, dny se začnou krátit a soumrak bude přicházet čím dál dřív. Abyste do podzimu vstoupili v psychické pohodě, o to se za pět minut dvanáct zasadí i Měsíc. O den dříve, tedy v pátek 22. září, doputuje do své první lunární čtvrtky ve Střelci na stupni tropického zodiaku, jemuž vládne Merkur a ten bude v daný okamžik v největší západní vzdálenosti (elongace) od Slunce v tomto roce. Takže bude mít obrovský přehled a odhalí, v čem či kde jste byli „slepí“ proto, že tam prostě lidský zrak nedohlédne. Nabídne vám hned i řešení, jak to můžete změnit, ať do podzimu vkročíte vyrovnaní, klidní a skvěle naladění.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Možná vás v první polovině týdne skolí zdravotní problém. Naštěstí stejně rychle, jak nastoupil, zase odezní, ale pro jistotu si zajděte na lékařskou prohlídku, zejména když užíváte předepsané léky. Vzhledem k aktivnímu Neptunu je totiž možné, že si nevědomky vezmete medikament dvakrát, prostě se předávkujete. Zato dny od čtvrtka do neděle budou přímo magické. Vrátí do vašeho života to, co vám poslední měsíce chybělo, a skvělé vyhlídky začnete mít v záležitostech, kde jste už ztráceli optimismus i naději. Zejména se to týká ciziny, studia, rozšíření rodiny a právních kauz.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Když se při setkání s někým budete cítit nesví nebo si v duchu řeknete, že vás ten člověk vůbec nezajímá, nezůstávejte s ním v kontaktu. Budete mít totiž až vizionářskou intuici, která vám naznačí, s kým se máte přestat stýkat, protože by vám v blízké budoucnosti poškodil veřejnou pověst. Z naprosto jiného úhlu také uvidíte svou finanční a majetkovou situaci a začnete být vůči sobě spravedliví. Zejména když neúměrně šetříte, naplánujete si, či dokonce už o víkendu vyrazíte na neobvyklou kulturní akci. Uvědomíte si, že je život krátký, a proto okořenit si ho zábavou by se mělo stát pravidlem.

Foto: BearFotos, Shutterstock.com

Vnitřní hlásek vám bude opakovaně připomínat, že se potřebujete odreagovat od povinností. Hudba, film nebo divadlo jsou podle horoskopu ty pravé kratochvíleFoto: BearFotos, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

V zaměstnání budete kreativní, inovativní a sami se sebou spokojení. Uděláte totiž daleko víc práce než obyčejně, a tím se ujistíte, že jste vymysleli postup, který funguje efektivněji než zaběhaná praxe. Pokud vás doposud kolegové či nadřízení podceňovali, konečně vaše nápady i rady začnou brát vážně. Máte-li vztah, ale žijete odděleně, horoskop druhé poloviny týdne je ideální pro sestěhování a plánování společné budoucnosti, ale samozřejmě platí právo svobodné volby. Jste-li na kordy s rodiči svými nebo drahé polovičky, dny kolem soboty jsou ideální k usmíření.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Jelikož hrozí, že bude do středy „stávkovat“ vaše šedá kůra mozková, preventivně si procvičujte paměť pomocí křížovek a hádanek, a to zejména když se živíte intelektem nebo v práci musíte komunikovat s klienty. Jinak vás každý ústní projev znejistí, neb správná slova budete hledat jako pomyslnou jehlu v kupce sena. Zato druhá polovina týdne bude veskrze optimistická. Skvěle a zdravě se začnou cítit jedinci na nemocenské, nezaměstnaní najdou pracovní uplatnění a konečně se rozhoupou ti, kteří už delší dobu zvažují pořízení zvířecího mazlíčka.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Pocítíte-li enormní únavu, podráždění či nezájem o sex, zamiřte k lékaři. Vzhledem k Neptunově dráze by na vině mohla být nedostatečná funkce nadledvinek, z čehož by se v případě zanedbání mohla vyvinout chronická záležitost. Kolem středy konečně přijdete na kloub něčemu, co se vám nedařilo minulé období rozlousknout. O víkendu se odpoutáte od všech starostí a parádně se odreagujete. A když nevíte, jak naložit s volným časem na podzim, upoutá vás aktivita, do které se přímo zamilujete. Patrně bude provázaná s historií a badatelstvím.

Foto: DimaBerlin, Shutterstock.com

Nic se neděje, když občas nemáte náladu na laškování v posteli. Pokud nezájem o intimnosti trvá už moc dlouho, je namístě probrat věc s odborníkemFoto: DimaBerlin, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Sebemenší nedorozumění s drahou polovičkou, nadřízenými či obchodními partnery ve dnech kolem úterý řešte hned. Jinak se ve vás bude hromadit nedůvěra, podezřívavost, až to ve vás rupne a vyvoláte konflikt „pro nic za nic“. V druhé polovině týdne budete obdařeni praktickou fantazií a schopností ostatní nadchnout svými nápady. Toho využijte a změňte, co vám v bytě nevyhovuje. S podporou rodiny vytvoříte prostředí přesně podle svých představ. Pokud delší dobu sháníte vhodný objekt pro život dál od civilizace, uprostřed přírody, objevíte to, co jste marně hledali.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Diskuse obvykle rozvedete mnoha směry, abyste se dozvěděli co nejvíc. Mnohdy dokonce budete na ostatní dělat dojem, že s nimi soutěžíte, kdo zná víc. To bude skvělé, protože si vy i druzí rozšíříte obzory. Nebezpečí však číhá na „knihomoly“, budete-li si číst i při jízdě veřejnou dopravou, občas se do obsahu tak zaberete, že přejedete stanici, kde jste měli vystoupit. Nečtěte si však po setmění, ať nemáte problémy s očima. O víkendu vás naštěstí přátelé vytáhnou na čerstvý vzduch a dobře udělají. Nebýt jich, uniklo by vám, že Slunce vstoupilo do Vah a odstartovalo období vašich narozenin. Gratulujeme!

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Existuje mnoho variant závislostí, třeba na alkoholu, omamných látkách či hazardních hrách, vy se od všeho držte co nejdál. Jste totiž v období, kdy byste do něčeho mohli snadno „spadnout“, ale dostat se z otroctví závislosti zpět na svobodu by nebylo jednoduché. Ve dnech kolem pátku se připomeňte lidem, kteří si od vás půjčili peníze nebo nějakou věc, ovšem k vrácení se nemají. Je možné, že hrají o čas a spoléhají na vaši zapomnětlivost. O víkendu se nesnažte zdolat žádnou překážku fyzicky ani mentálně, raději ji obejděte. I bez toho budete mít pocit fyzické únavy či psychického vyhoření a myslet vám to bude tak pomalu, že než byste našli řešení, bude pondělí.

Foto: Fenea Silviu, Shutterstock.com

„Mám to pod kontrolou. Nechám toho, kdy budu chtít.“ To jsou obvyklá tvrzení a naivní představy osob, kterým už libovolná závislost přerostla přes hlavu Foto: Fenea Silviu, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Podezřívavá nálada ve vaší rodině zavládne počátkem týdne. Nemlčte, ptejte se, diskutujte. Důvodem totiž bude nedorozumění, které si musíte vzájemně vyříkat, bez toho se důvěra mezi vámi neobnoví. Podnikáte-li, ve dnech kolem čtvrtka odstartujte reklamní kampaň, potažmo propagaci svých výrobků či služeb. Vzhledem k planetárním konstelacím bude akce úspěšná víc, než si dovedete představit. Ani zaměstnanci nepřijdou zkrátka, protože budou horliví a to nadřízení vbrzku finančně ocení. O víkendových nákupech zejména na trzích buďte ve střehu, narazíte totiž na nesolidní prodejce.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Nedělejte nic v rozporu se svými zásadami a hlavně se nenechte zmást pseudoargumentem, že „to dělají všichni a prochází jim to“. Vás by vzhledem k dráze planet vaším sektorem zákonů dostihla „spravedlnost“. Ve dnech kolem čtvrtka nechte oči relaxovat „pohledem“ do zeleně a mozek odpočívat, prostě se snažte strávit co nejvíc času v otevřeném prostranství, na čerstvém vzduchu v přírodě. Mezi čtyřmi stěnami budete nervózní jako „sáňky na podzim“. A mimochodem, uspořená energie se vám bude hodit o víkendu, neb zřejmě vyrazíte na oslavu k příbuzným či přátelům.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Nekupujte nic v internetových aukcích či z druhé ruky, protože skutečný stav předmětu či oblečení se bude s velkou pravděpodobností výrazně lišit od toho na obrázku. Uprostřed týdne se konečně začne plnit jedno vaše přání, což se týká i takových, která mají spojitost s charitou, nevyjímaje humanitární mise v zahraničí. Oživí se mnohá stará přátelství a již vbrzku vám tito lidé budou nějak prospěšní nejen společensky, ale i finančně. Ve dnech volna zaskočíte sami sebe. I když vás něčí názor vytočí, necháte si to pro sebe, veřejně prostě nebudete ventilovat, co si myslíte.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Chovat i rozhodovat se budete naprosto jinak, než jsou u vás lidé zvyklí. Zaskočíte je průbojností a drzostí, aniž ale porušíte pravidla slušnosti. V zaměstnání opustíte „vyšlapané cestičky“, což bude risk, který však vyjde, a za to, co vymyslíte, vás právem vychválí spolupracovníci i šéf. De facto si připravíte půdu pro kariérní růst na přelomu listopadu a prosince, a pokud podnikáte, tak případnou expanzi firmy. Držte si ale dál od těla jedince, kteří se k vám začnou chovat přespříliš přátelsky a přitom vás ještě nedávno přehlíželi. Nevěřte jim, za jejich lísáním vězí prospěchářství, ziskuchtivost a vypočítavost.

Načítám