Hlavní obsah

Erotický snář: Víte, co znamenají sny o sexu?

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Erotický sen se čas od času zdá asi každému. Je to opravdu jen náhodný sled obrazů, které během spánku mozek vysílá, nebo tyhle sny něco znamenají a vaše podvědomí se vám snaží jejich prostřednictvím něco sdělit?

Článek

Výklad snů je poměrně oblíbená disciplína, ačkoliv jak to s nimi opravdu je, nikdo na sto procent neví. Ale je to tak důležité, když je jejich interpretace taková zábava? Přečtěte si erotický snář britské expertky na sex a vztahy Tracey Cox.

1. Sex s někým, kdo vás nepřitahuje

Může to být soused, kolega, známý... Někdo, koho znáte, ale absolutně vás nepřitahuje. A najednou si s ním užíváte, až nemůžete popadnout dech. „Ve snu nejste svázáni tím, zda někdo je či není váš typ, a jste otevření všem možnostem. Často nejde o to, jak ten člověk vypadá, ale spíš co reprezentuje. Nejspíš bude mít něco, co by se vám ve vašem životě líbilo, co nemáte, ale chtěli byste to,“ říká Tracey Cox. A spojení vašich těl je symbolický způsob, jak vám tyto kvality předá.

2. Sex s expartnerem

Jeden z nejčastějších snů. Máte-li krátce po rozchodu, je jeho význam jasný – stýská se vám. Jindy jde ale spíš jen o vzpomínku. Pokud se vám však zdá opakovaně a často, zamyslete se, jak se ve snu cítíte. Žádoucí? Vzrušující? Milovaná? Možná právě to vám v současném životě chybí!

3. Sex s neznámým

Asi druhý nejčastější erotický sen. Užíváte si s cizincem, který nemá reálnou podobu – je to muž či žena bez tváře. „Romantiku v tom moc nehledejte. Nejspíš to znamená, že ve skutečném životě nemáte uspokojené fyzické potřeby. Nepotřebujete náhodou víc sexu a vzrušení?“ ptá se Tracey Cox.

4. Sex s celebritou

Může se jednat jen o reakci na to, že jste viděli film, kde to danému herci či herečce neuvěřitelně slušelo. Anebo to může být tím, že ve skutečném životě potřebujete víc pozornosti a chcete se cítit trochu jako hvězda.

Foto: Kotin, Shutterstock.com

Obecné výklady erotických snů jsou jen vodítko. Sen je váš, takže i význam je zcela individuálníFoto: Kotin, Shutterstock.com

5. Sex s někým, koho nesnášíte

Zdá se vám o sexu s někým, koho znáte, ale nemáte ho rádi? „Může to být snaha podvědomí mít nad tou osobou kontrolu a nadvládu. Anebo se vám snaží říct, abyste od zášti upustili a dali mu šanci, protože zloba a nenávist vyčerpávají,“ tvrdí Tracey Cox.

6. Sex s učitelem nebo šéfem

Že se ve snu objeví nadřízený nebo kantor, je přirozené. Je to osoba, kterou vídáte denně. Jestli s ní ale míváte snový sex pravidelně, může za tím být něco víc. „Říká se, že je to výsledek touhy po obdivu, ocenění a zájmu od autority. Možná po tom, co vám nedali či nedávají vaši rodiče,“ vysvětluje Tracey Cox.

7. Násilný sex

Sny o znásilnění (ať už v roli oběti, nebo násilníka) jsou časté a vůbec neznamenají, že byste po téhle zkušenosti doopravdy toužili. „Je to spíš o kontrole. Pokud nemáte nad svým životem dost kontroly, sen o znásilnění je projev touhy, aby ji za vás někdo převzal a pomohl vám,“ říká Tracey Cox. Nezapomeňte ale, sen nemá se znásilněním ve skutečném životě vůbec nic společného. 

8. BDSM sex

I sny, které zahrnují erotické mocenské hry, souvisejí s kontrolou. Možná jste moc mírní a ostatní vás ovládají. Pak je pravděpodobné, že se ve spánku budete měnit v dominu. A naopak!

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Erotických snů se nelekejte. Když jsou příjemné, užijte si je, a když nepříjemné, zamyslete se, co vám chtějí naznačitFoto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

9. Sex se sourozencem

Část psychiky, která má na starosti ovládání morálních hodnot, není ve spánku aktivní. Proto jste ve snech schopní věcí, které byste nikdy neudělali, tedy i incestu. Sex se sourozencem může znamenat jen to, že ho máte opravdu velmi rádi. A pokud je to sourozenec, kterého jste dlouho neviděli nebo s ním máte spor, možná se vám podvědomí snaží naznačit, abyste s tím něco udělali.

10. Skupinový sex

Může jít o druh sexuální fantazie, která vám před usnutím vklouzla do hlavy. Nic víc, nic míň. Ale může to také značit, že jste v reálném životě zoufalí. Že máte hodně náročné období a skupinový sex je jen způsob, kterým mozek zobrazil váš pocit, že musíte uspokojit opravdu hodně cizích i svých potřeb.

11. Lesbický sex

Heterosexuálním mužům se o sexu s jiným mužem zdá jen zřídka. Ale heterosexuálním ženám se o hrátkách s jinou ženou zdá celkem často. Může to být jen bezpečný způsob, jak mozek uspokojí potřebu milostných experimentů. Ale někteří odborníci tvrdí, že je to projev hrdosti na vlastní pohlaví, na to, že jste žena. A to je super!

Co se vám v noci zdá, je nepodstatné v porovnání s tím, jak kvalitně si odpočinete. Špatný spánek omezuje v běžném životě. Co s tím?

Reklama

Načítám