Hlavní obsah

Týdenní horoskop: Býci se odvážou v posteli, Lvi budou bavit okolí a Štíři si polepší finančně

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Optimismus, nadšení a schopnost spontánně diskutovat naprosto o všem a přitom se nehádat přináší hned zkraje týdne Merkur v ohnivém objetí s Venuší (konjunkce). Vyjadřovat se budete jasně, přesně a bude vám to pálit jako už dlouho ne, což platí pro všechna znamení zodiaku.

Článek

Posel bohů Merkur, který je podle mytologie obdařen schopností „cestovat“ mezi podsvětím a pozemským světem, bude mít s Venuší dostaveníčko v „šamanském“ hvězdném pásmu, které propůjčuje schopnost omámit slovem a kouzlem osobnosti. To je ovšem dvojsečné. Jak už bylo zmíněno, nikdo nebude mít tendenci hádat se a v tom tkví problém. Může se totiž stát, že někdo bude osobním šarmem a charismatem vítězit nad fakty, a tak se třeba dočkáme toho, že si na politické scéně najde obětního beránka, do něhož se bude strefovat ze všech stran sice vtipnými, ale manipulativními a krutě ironickými bonmoty. Merkur je nejen „patron“ obchodníků, ale také zlodějů, proto bude jak v osobním životě, tak v globálním měřítku při libovolném obchodování nutná velká obezřetnost. Nelze totiž vyloučit, že někdo své přesvědčovací schopnosti a šarm využije neeticky.

Ve středu 23. listopadu exaktně v 23.57 hodin se symbolicky obejmou na počátku prvního dekanu Střelce ještě další dva objekty naší sluneční soustavy, a to Slunce s Měsícem. Nastane novoluní, což je vždy okamžik, jenž avizuje možnost obměny nefunkčního systému a nových začátků. Upozorňuje i na to, čemu se máte raději vyhnout, a kde naopak v následujících čtyřech týdnech, než nastane další novoluní, bude prospěšné šlápnout do pedálů. Na důležitost tohoto novoluní poukazuje jeho vládce, horoskopický symbol štěstí, Jupiter (ve staročeštině Kralomoc). Ten bude v daný okamžik v zastávce neboli stacio před otočkou do přímého směru, což je jeho „klíčová“ fáze, neboť vás může nadopovat až přehnanou sebedůvěrou. Buďte tedy přístupní novým možnostem, ale v ničem to nepřehánějte.

Novoluní navíc nastane v blízkosti světle žluté hvězdy Kornephoros, a ta vám dopřeje úspěch pod podmínkou, že neztratíte ze zřetele realitu a budete se řídit rčením: „Lepší vrabec v hrsti než holub na střeše“. Prostě zůstaňte nohama na zemi, jinak se následující čtyři týdny budete šplhat nahoru tak dlouho, až se vám z té výšky zatočí hlava a místo úspěchu de facto sami sebe srazíte zpátky dolů, a to by mohlo hodně bolet. Přitom je letošní novoluní ve Střelci perfektně načasované. Další nastane těsně před Štědrým dnem a vy dostanete příležitost ze života vyselektovat to, co nefunguje, napravit chyby a letošní Vánoce strávit opravdu v klidu a pohodě.

Beran (21. 3.–20. 4.)

Vyzní to sice poněkud lacině, ale vaše znamení tento týden prožije „osvícení“. Nad každým tématem a rozpory budete filozofovat, přemýšlet do hloubky a s touto úžasnou výbavou se vymaníte z různého omezení, nevyjímaje dogmatické myšlení. Tyto dny jsou i proto vhodné nejen k prosazení vašich úmyslů a plánů, ale i k řešení sporů, včetně právních, neboť si svoje obhájíte tak brilantně, že protistrana nebo oponent couvne. Pokud zvažujete zásadní životní krok, týká se to zejména vycestování do ciziny, dalšího vzdělávání nebo vstupu do církevního řádu, budete mít už v neděli jasno, zda to učiníte, či nikoli.

Býk (21. 4.–21. 5.)

Otevřou se vám pomyslné dveře k financím z cizích zdrojů, čímž jsou myšleny granty, dotace a různé dávky. Kdo ale nepožádá, samozřejmě nic nedostane. Jste-li stydliví nebo zdrženliví i v sexu, veškeré vaše zábrany i zažitá tabu odpadnou. Konečně budete při intimních hrátkách spontánní a nenasytní, jako byste požili velmi silná afrodiziaka. I společensky budete až nebývale aktivní, a pokud jste už dlouho nebyli v divadle, na koncertu či taneční zábavě, ve druhé polovině týdne si to bohatě vynahradíte.

Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

S pomocí vesmírné energie se konečně zbavíte toho, co vás při milování brzdilo a drželo na uzdě vaše erotické fantazie. To budete koukat, jak se umíte odvázat!Foto: 4 PM production, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5.–21. 6.)

Naproti vašemu znamení se vytvoří shluk (stellium) planet, což je ideální pro vyjednávání i podpisy smluv. Nenecháte se totiž ošidit a ani vás nenapadne kohokoli znevýhodnit. Máte-li po rozchodu zlomené srdce, zahojí se. Jestli se s bývalou polovičkou kvůli něčemu dohadujete, vymyslíte oboustranně výhodné řešení. V práci buďte vždy tak dlouho, jak bude třeba, protože se začne hrát vysoká hra ve vašem sektoru kariéry. S Jupiterem za zády lze předpokládat profesní vzestup, ovšem pod podmínkou, že budete vůči zaměstnavateli loajální.

Rak (22. 6.–22. 7.)

Zaměřte se na své zažité denní rituály, ať si ujasníte, čím sami sebe okrádáte o energii a čas. Přestanete se zabývat banalitami a vyšetříte spoustu času, který budete potřebovat. Jupiter vám totiž připomene dobrodružná přání, kterých jste se vzdali v domnění, že je realizovat nedokážete. Ještě vám propůjčí tak velké sebevědomí, že si začnete věřit jako snad nikdy. Když nedáte na kibicování, že fantazírujete, po pečlivém plánování vbrzku podniknete něco úžasného, co pro vás bylo neuvěřitelné a neuskutečnitelné.

Lev (23. 7.–22. 8.)

Požehnáním budete pro jedince, které začne válcovat předvánoční stres. Každého se vám totiž podaří rozesmát. Právem i vám bude „do zpěvu“, pohnou se totiž stojaté vody ve vašem sektoru financí. To může například znamenat větší než předpokládaný výnos z investic, nebo vám konečně proplatí dědictví či vrátí dluh, dokonce nelze vyloučit výhru. Lebedit si budou single jedinci, protože vášnivá Venuše je příslibem randění, které bude jako vystřižené z červené knihovny.

Foto: GaudiLab, Shutterstock.com

Podaří se vám pár husarských kousků, takže budete mít vynikající náladu. Budete vtipkovat, hodně se smát a bavit nejen sebe, ale i všechny kolem Foto: GaudiLab, Shutterstock.com

Panna (23. 8.–22. 9.)

Všechno se bude točit kolem vašeho bydlení a rodiny. Jedni se spontánně pustí do malování, druzí do úprav interiéru, v každém případě bude u vás doma velmi tvůrčí a hřejivá atmosféra. O tu se také postará buď zpráva od rodičů, nebo informace, kterou se ukončí jejich menší problém, ve hře je i přírůstek do rodiny. Během víkendu se držte zpátky. Budete nabubřelí a mohlo by se snadno stát, že jen z hecu slíbíte něco, co v hloubi duše nebudete ochotni splnit, protože to bude v rozporu s vaším přesvědčením.

Váhy (23. 9.–23. 10.)

Nevysedávejte doma, ale pravidelně vyrazte na procházku. Budete potřebovat protáhnout nohy a provětrat plíce. Pohyb vám kromě zdravotního přinese ještě další benefit. Spontánně se začnete bavit se sousedy, se kterými jste se vzájemně přehlíželi, dost možná se s některými dokonce spřátelíte. Profitovat budete i na otočce Jupitera do přímého směru. Avizuje zlepšení zdraví i psychiky a těm, kteří shánějí zaměstnání nebo přivýdělek, přihraje práci za velkolepou finanční odměnu.

Štír (24. 10.–22. 11.)

Patrně vás nemine milé překvapení v podobě opožděného daru k narozeninám. Dobrou zprávou pro všechny je, že si polepšíte finančně. Například tím, že objevíte lukrativní zdroj příjmů, anebo když něco prodáváte, ozve se solidní kupec, což se týká soukromé i podnikatelské sféry. Spokojení budou i umělci a jedinci s kreativní profesí, neboť se na ně začnou přímo valit objednávky jedna za druhou. Zářit budou i nezadaní, protože je možné, že s přispěním Jupitera už o víkendu nebudou usínat sami.

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Konečně zúročíte, dost možná i zpeněžíte svůj talent, a to zejména v případě, že působíte v umělecké sféře. Případně budete tvořit jen tak sobě pro radost Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Střelec (23. 11.–21. 12.)

Názory i nápady dokážete nadchnout ostatní, ale využijte bystrou mysl a chytrost i ve svůj prospěch. V úterý 22. listopadu v 9.20 hodin totiž do vašeho znamení vpluje Slunce, odstartuje tím vaše období narozenin a vy byste se měli zamyslet nad tím, co se vám od těch předchozích povedlo, stejně tak, kterou životní oblast musíte zlepšit. Chybět vám nebude ani nadšení, a jakmile symbolicky uděláte první krok, budete připomínat divokého koně cválajícího krajinou, prostě vás nikdo a nic neodradí ani nezastaví.

Kozoroh (22. 12.–20. 1.)

V zóně horoskopu, která je vaší „neviditelnou říší“, kam druzí nedohlédnou, zato vy vidíte všechno, a to i zpětně, se vytvoří shluk planet. Existuje-li člověk, který vám za zády úmyslně škodí a každou informaci i to, co řeknete, otočí proti vám, odhalíte ho a vyrovnáte si s ním účty razantně, ale čestně. V každém případě se přihodí něco, co vás zbaví starostí i omezení a zklidní vaši psychiku. Podíl na tom bude mít i obnovení kontaktů s lidmi, s nimiž jste poslední dobou nebyli schopni najít společnou řeč. Opět si začnete rozumět na první dobrou.

Vodnář (21. 1.–20. 2.)

Rozšíří se váš okruh známých, což půjde na ruku prvotně podnikatelům, umělcům a veřejně činným, neboť navážou kontakty, které jim „zametou“ cestičku k dalším zakázkám, klientům či příznivcům. Většině se podaří konečně si splnit přání a nelze vyloučit, že půjde o adrenalinový zážitek. Je také možné, že se jedno přátelství promění v lásku jako trám. Štěstí se na vás usměje z dlouhodobého hlediska ve finanční oblasti, platí to i pro odvážlivce, kteří v tyto dny zahájí živnost či změní profesi.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Nelekněte se, když si vás šéf pozve „na kobereček“. Dozvíte se něco tak fantastického, že to nejspíš bujaře oslavíte. Je-li náplní vaší práce oslovovat veřejnost, váš proslov nebo umělecký výkon bude profesně tak skvělý a výjimečný, že se vaše popularita zvýší. Ať se objeví jakákoli příležitost, chytněte ji za pačesy, protože se hodně dlouho nebude opakovat. S přispěním Jupitera ve vašem znamení navíc všechno dopadne skvěle, dokonce i akce, do kterých skočíte bez přípravy rovnýma nohama.

V neděli 27. listopadu je první adventní „železná“ neděle, tak po setmění nezapomeňte zapálit na adventním věnci první fialovou svíci symbolizující naději…

Reklama

Související témata:

Načítám